Päivitetty 13.02.2018

Kodin saanut koira : POMELO


Syntymäaika: 9/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Cosoba)
ei steriloitu

Perustiedot ja tausta
27.12.2017.
Romaniassa omistetutkin koirat saavat usein liikkua vapaana kulkukoirien seassa. Valitettavasti todella harva näistä koirista on steriloitu, joten ei-toivottuja pentuja syntyy valtavia määriä. Useimmiten nämä pennut kokevat heti syntymänsä jälkeen hyvin surullisen kohtalon kun omistaja haluaa ylimääräisistä ruokittavista eroon.

Pomelo-pentua kohtasi onni onnettomuudessa, sillä sen entinen omistaja hylkäsi pennun ja emon Onevetin klinikalle. Pomelo sekä sen (varsin eri näköinen!) emo Pixel tuotiin molemmat Dr.Adinan huomaan. Emo on jo varattu, ja pääsee pian loppuelämän kotiin, mutta pörröpentu Pomelo odottelee Onevetin tarhalla Cosobassa omaa kotiaan.

Pomelo on nallemainen narttupentu, ja syntynyt arviolta syyskuussa.  Tyttönen jäänee alle 10-kiloiseksi.

Pentu asusteli tullessaan tarhalla työntekijöiden lämpimässä asunnossa, eli sillä on ollut luksusoltavat siinäkin mielessä, että se on saanut ihmiskontakteja paljon normaalia tarhakoiraa enemmän. Nyt hieman kasvettuaan pentu on siirtynyt ulkotiloihin asustamaan.

Pomelo on mahtava typy: sosiaalinen, hyvin ystävällinen, reipas ja utelias. Tarhalla se ei ole ollut erityisen kova haukkumaan.

9.1.2018
Pomelo on varattu omaan loppuelämän kotiin.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavarat saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pomelo saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä sen sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pomelo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Pomelo tulee Suomeen steriloimattomana nuoren ikänsä vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Pomelon yhteyshenkilö on Noora Lindroos

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.