Enkelikoira: GICA

Syntymäaika: 2008
Sukupuoli: uros
kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (Glina)
Kokoarvio:

 

26.11.2016
Romanialaisen eläinsuojelijan on ymmärrettävästi usein vaikea luottaa ihmiseen, sillä niin paljon pahaa he ihmisen taholta ovat nähneet. Kulkurit ovat jo vuosia tehneet yhteistyötä Carmen Mandescun kanssa ja tämän myötä molemminpuolinen luottamus on saanut kasvaa ja kasvaa edelleen. Yhdistys käy jatkuvaa vuoropuhelua esimerkiksi eutanasiasta, mutta kulttuurien välinen kuilu on edelleen syvä.

Gica on ollut Glinan tarhalla jo vuosia. Se on aiemmin elänyt kadulla, josta se otettiin tarhalle turvaan, jottei se jää rankkurien kohtalokkaisiin kynsiin. Kadulla se on ollut tasapainoinen koira, joka on tullut kaikkien kanssa moitteetta toimeen. Aikoinaan, kun Carmen meni Gican häkkiin laittamaan sille ulkoloishäätöä, se reagoi näykkäisemällä. Toimepide ja kosketus ylipäätään oli sille uutta, joten siltä kantilta reaktio on koiralle luonnollinen. Tämän jälkeen Carmen koki, ettei halua antaa Gicaa adoptioon, sillä hän pelkäsi, että tapahtuma saattaa toistua. Tästä syystä Gica on myös ollut yksin häkissään. Kulkurien Romaniassa asuva Veera on kuukausien saatossa viettänyt aikaa Gican kanssa, eikä Veeralla ole koskaan ollut mitään pahaa sanottavaa surusilmäisestä komistuksesta.

Kun Kulkurien aktiivit marraskuun alussa vierailivat Glinan tarhalla, he pääsivät tarjoilemaan herkkuja ja rapsutuksia myös Gicalle. Ja voi pojat, että ne herkut kelpasivatkin! Gica vaikuttaa edelleen hyvin tasapainoiselta ja rauhalliselta koiralta, jossa toki näkyy tarhaelämän ujouttava vaikutus, mutta joka silti on edelleen rohkea, vaikka aina välillä pitääkin käydä kopista hakemassa lisää uskallusta. Gica tuntuisi olevan helposti koulutettavissa ja motivoitavissa nameilla, siinä määrin herkut tekivät kauppansa. Herkkujen myötä Gica myöskin saa nopeasti takaisin itselleen ominaista itsevarmuutta ja rohkeutta. varmuuden vuoksi Gica luovutetaan kuitenkin koirakokeneeseen perheeseen ainoaksi koiraksi. Gica on hyvin kehityskelpoinen koira, jolla on vielä paljon annettavaa perheelleen.

Gica on kooltaan noin 60-senttinen ja painaa noin 28 kiloa.

10.1.2017
Gican elämä on ollut rosoinen ja se on joutunut kulkemaan polkuja, jotka eivät taatusti ole olleet helliä sen anturoille tai sielulle. Eilen Kulkurien Romaniassa asuva Veera huomasi, että Gican asiat ovat huonosti ja lähti viemään sitä eläinlääkäriin. Tänä aamuna saimme tiedon, että Gica on kuollut. Se menehtyi munuaisten vajaatoiminnan aiheuttamiin komplikaatioihin. Hetken kaikki tuntui pikimustalta. Miksi se ei koskaan saanut kokea, mitä on kodin lämpö ja pehmeä peti? Miksi sillä ei koskaan ollut omaa perhettä, johon se olisi voinut luottaa ja jota rakastaa varauksetta? Miksi joillekin annetaan kaikki ja jotkut jäävät ilman yhtään mitään? Gica on nyt vapaa. Me kaipaamme sitä kovin, sen viisaita ja lempeitä silmiä ja sen pohjatonta viisautta. Mutta me myös teemme entistä enemmän töitä, jotta näin ei enää tulevaisuudessa kävisi. Jotta kaikki maailman Gicat syntyisivät rakastavaan kotiin, jossa niistä pidettäisiin huoli alusta loppuun.

RIP Gica 2008-10.1.2017

“Vaipuisin hiljaa sinnepäin, missä sen pienen vaahteran näin, leikkivän keltaisin lehdin. Sanoisin: ”Nyt minä ehdin. Nyt olen tähti, nyt olen maa, tuulessa saatamme koskettaa.”

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Gica saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gica on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Gican yhteyshenkilö: Maarit Auranen.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: