Kodin saanut koira: LITTLE MARY

Syntymäaika: Noin 7/2016
Sukupuoli: Narttu
Ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

28.11.2016
Clinica Veterinara Onevet on romanialaisen eläinlääkäripariskunnan, Dr. Adina ja Dragos Vladutin unelma. Paikka jossa ammattitaitoinen ja osaava, eläinrakas tiimi huolehtii ja hoitaa eläimiä. Onevet sai alkunsa pienehköstä klinikasta Bukarestissa ja on vähitellen laajentunut, ensin eläinhoitolaan melko lähellä klinikkaa ja myöhemmin tämä hoitola muutti hieman bukarestin ulkopuolelle, Cosobaan, josta löytyi oivallinen tontti rakennuksineen. Cosobassa tiloja on remontoitu ja rakennettu järjestelmällisesti ja hyvällä sykkeellä ja paikka tarjoaakin nyt turvallisen ympäristön noin 300 koiralle. Tilalla on myös erilliset tilat pelastetuille kissoille ja näkyy siellä lehmäkin.

Onevetin tiimi koostuu lukuisasta eläimiin elämänsä omistautuneelle henkilölle, osa ovat eläinlääkäreita, toiset eläintenhoitajia ja osa eläinystäviä ja eläinsuojelijoita. Eräs vapaaehtoisista työntekijöistä on Ioana Bodea. Hän auttaa tilalla sosiaalistamalla koiria ja mahdollisuuksien mukaan antaa koirille hieman erityishuomiota. Joitakin hän pikkuhiljaa totuttaa valjaisiin ja ottavat nämä pienelle kävelylle. Ioana myös pelastaa hylätyiksi tulleita koiria, joilla jokaisella on oma taustansa.

Little Maryn elämä oli hiuskarvan varassa. Ioana Bodean työkaveri huomasi pienen pennun jäävän kiinni puskuriin, josta päätyi auton alle. Autoa ajanut mies ei tästä välittänyt vaan ajoi tiehensä pentu edelleen jossain auton alla. Ioanan työkaveri seurasi miestä, joka ei hänen lukuisista pyynnöistä huolimatta suostunut pysähtymään. Työkaveri soitti virkavallan apuun ja seurasi miestä kunnes tämä pysäköi autonsa. Virkavalta tuli ja haki miehen paikalle ja kaivoi Little Maryn esille auton alta. Työkaveri oli kontaktoinut Ioanan, joka otti pennun huostaan ja toimitti Onevetin klinikalle tutkittavaksi ja hoidettavaksi. Pennun takajalat vaikutti vaurioituneilta, eikä Mary pystynyt seisomaan kunnolla. Lähempi tutkimus osoitti vaan toisen takajalan olevan  “hajalla” ja muutaman päivän päästä, toivuttuaan sokista, Maryn vaurioitunut takajalka (oikea) amputoitiin.

Little Mary toipui koettelemuksistaan nopeasti ja hyvin, eikä tästä pienestä huomaa lainkaan, että yksi jalka puuttuu. Vauhtia riittää kuten myös iloisuutta ja pennun touhukkuutta. Mary on pieni tyttö ja tulee jäämään pienikokoiseksi, arviolta noin 6-8kg, maximissaan.

Aktiivimme infoissa oli kirjattu Little Marysta seuraavaa “Peruspentu mutta silti niin spesiaali. Luottaa ihmiseen. Ei mitään jakoa kuinka mahtava ja reipas”.

8.12.2016
Little Marylle kantautuu tänään uutisia Suomesta. Pieni Mary on varattu omaan kotiin, jossa oma perhe jo odottaa tyttöä kovasti. Onnea kaikille osapuolille 🙂

8.1.2017
Little Mary on saapunut omaan kotiinsa Suomeen.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Little Mary tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Little Mary saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna (mikäli ikä tämän sallii), rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Little Mary on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Little Maryn yhteyshenkilö: Mia Takolander

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: