Kodin saanut koira: HOPEY

Syntymäaika: Noin 5/2016
Sukupuoli: Narttu
Steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

28.11.2016
Clinica Veterinara Onevet on romanialaisen eläinlääkäripariskunnan, Dr. Adina ja Dragos Vladutin unelma. Paikka jossa ammattitaitoinen ja osaava, eläinrakas tiimi huolehtii ja hoitaa eläimiä. Onevet sai alkunsa pienehköstä klinikasta Bukarestissa ja on vähitellen laajentunut, ensin eläinhoitolaan melko lähellä klinikkaa ja myöhemmin tämä hoitola muutti hieman bukarestin ulkopuolelle, Cosobaan, josta löytyi oivallinen tontti rakennuksineen. Cosobassa tiloja on remontoitu ja rakennettu järjestelmällisesti ja hyvällä sykkeellä ja paikka tarjoaakin nyt turvallisen ympäristön noin 300 koiralle. Tilalla on myös erilliset tilat pelastetuille kissoille ja näkyy siellä lehmäkin.

Onevetin tiimi koostuu lukuisasta eläimiin elämänsä omistautuneelle henkilölle, osa ovat eläinlääkäreita, toiset eläintenhoitajia ja osa eläinystäviä ja eläinsuojelijoita. Eräs vapaaehtoisista työntekijöistä on Ioana Bodea. Hän auttaa tilalla sosiaalistamalla koiria ja mahdollisuuksien mukaan antaa koirille hieman erityishuomiota. Joitakin hän pikkuhiljaa totuttaa valjaisiin ja ottavat nämä pienelle kävelylle. Ioana myös pelastaa hylätyiksi tulleita koiria. Yksi näistä hänen pelastamista koirista on pentu Hopey.

Hopey on aktiivimme sanoja lainatakseen “touhottaja vouhottaja”. Hopey on utelias ja rohkea “peruspentu” joka tuo hyvää tuulta minne meneekin. Kun aktiivimme tapasivat Hopeyn marraskuussa, huoneessa oleskeli myös kissa. Tähän Hopey ei kiinnittänyt juurikaan huomiota, vaan keskittyi ennemmin kissan ruokaan ja tämän veden juomiseen. Kissa ei kovasti tätä arvostanut 😉 . Hopey on sairastanut parvon, selvinnyt siitä ja on nyt elämäniloinen nuorukainen.

Hopey on kooltaan noin 30cm, 10kg ja tulee jäämään melko pieneksi. Ikää tytöllä on nyt noin 6 kuukautta. Hopey on jo steriloitu.

Hopey paineli iloisesti menemään ympäri huonetta, välillä hieman haukahdellen innosta ja ilosta. Ei kuitenkaan yhde toisen koiran haukkumiseen. Hopey tuli välillä ihmisen luokse, ikään kuin hakemaan lisää vauhtia, ennen kuin taas jatkoi juoksuaan juoksemisen ilosta. Uskomme, että tästä tytöstä olisi iloa monenlaiseen perheeseen.

7.12.2016
Iloinen Hopey saa iloisia uutisia. Hopeyn perhe huomasi nopeasti Hopeyn sivuilta ja koki vahvan tunteen siitä, että tämä se meidän koira olisi. Haastattelujen jälkeen toteamme, että kyllä on. Hopey varattiin tänään omaan kotiin 🙂

8.1.2016
Hopey on saapunut omaan kotiinsa Suomeen.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Hopey saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hopey on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Hopeyn yhteyshenkilö: Mia Takolander

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: