Päivitetty 16.01.2017

Kodin saanut koira: ZANIA nyk. Niki


Syntymäaika: 12/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
steriloidaan

 

26.9.2016
Rosiorissa on yksi tarha koirille ja se on kunnallinen koiratarha. Tarhaa ylläpitää Rosiorin kaupunki ja tarhalla työskentelee kaupungin työntekijät, jotka eivät juurikaan koiria hoida, vaan hoito ja huolenpito jää eläinsuojelija Cornelia Stanille. Tarhalla on useampi sata koiraa, rankkureiden tuodessa jatkuvasti lisää ja osa koirista, oman turvallisuuden tähden, ovat ulkona koppeihin kettingillä kiinnitettynä ja toinen osa koirista häkeissä.

Zania on ulos kettingillä kiinnitetty, mutta edes omaa koppia ei hänellä vielä ole, vaan vanha lentokuljetuslaatikko toimii tytön kotina. Siinä on nuoren tytön koko maailma tällä hetkellä.

Zania on nuori koira, joka omaa iloisen luonteen, mikä näkyy uteliaisuutena ja innokkuutena. Zania hakee jo ilman mitään koulutusta kontaktia ihmiseen, joten voisi ajatella, että tästä saisi hyvällä koulutuksella vaikka mitä! Vaikka Zania on eläväinen ja touhuaa mielellään, osaa hän myös rauhoittua rapsutuksille ja nauttii siitä suunnattomasti. Toisiin koiriin suhtautuu hieman alistuvaisesti.

Zanian koko n. 50 cm.  Zania on toistaiseksi hoikassa kunnossa, mutta saatuaan säännöllisesti ruokaa ja lihasmassan kasvaessa, tulee paino olemaan n. 18-20 kg.

23.10.2016
Kulkurien päätavoite on koirien sterilointi Romaniassa ja uutena aluevaltauksena on myös valistusohjelma kouluissa. Ensimmäinen kouluvalistuspäivä 18.10.2016 Rosiori de Vedessä oli upea menestys ja tulevaisuudessa valistus tulee olemaan samalla tavalla osa Romaniassa tapahtuvaa työtämme, niin kuin adoptiot ja steriloinnit tällä hetkellä ovat. Koululta matka jatkui Rosiorin tarhalle, jossa aktiivimme tapasivat Zanian. Herttainen tyttökoira ottaa aktiivimme vastaan nöyrästi, mutta iloisesti ja heittäytyy nopeasti selälleen, antaen ihmiselle rauhoittavia merkkejä, jotta ihminen olisi hänelle yhtä lempeä, kuin hän itse on ja sitähän aktiivimme ovat. Zania on erittäin siro olemukseltaan ja on pienemmän oloinen, kuin kuvissa näyttää. Video ja kuvia Zaniasta lisätty.

10.12.2016
Tämän tekstin kirjoittaminen lämmittää aina sydäntä. Zania on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

15.1.2017
Lauantaina 14.1.2017 saapui Kulkuri lento, tuoden 6 ihanaa koirakansalaista Suomeen. Odottavien perheiden joukossa oli myös Zanian oma perhe.

Onnellista uutta elämää Zanialle.

_________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Zania saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Zania on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.