Päivitetty 26.08.2021

Kotia etsivä koira: SAIMA (Runotytöt)


Syntymäaika: 09/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
26.8.2021
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarhaa on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää noin sata koiraa, maksimissaan 150, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuva romanialainen pariskunta.

Carmenin työkaveri oli löytänyt suloiset runotytöt, Saiman ja Edithin, Bukarestista ja oli pyytänyt Carmenilta apua. Carmen omaan lempeään tapaansa ei tietenkään voinut sanoa ei, joten runotytöt saapuivat Carpen tarhalle. Tarhalla sisarukset ovat osoittautuneet keskenään melko samanlaisiksi, perusluonteeltaan herkiksi koiriksi. Ne suhtautuvat ihmisiin hyvin varauksella ja hämmentyen, ja pitävät mielellään vieraisiin ihmisiin kunnon hajurakoa. Carmenin mukaan kun tyttöihin pääsee ajan myötä tutustumaan ja luottamus kasvaa, ne ovat huomattavasti reippaampia ja avoimempia. Molemmat tytöt antavat vieraidenkin lähestyä ja koskea, mutta jännitys on käsinkosketeltava. Tytöt elävät samassa paddockissa erään uroskoiran kanssa ja tulevat oikein hyvin toimeen, eikä vaikuta siltä, että tytöillä olisi ongelmaa muidenkaan koirien suhteen. Tarhaoloissa molemmat runotytöt ovat hiljaisia.

Huomaathan, että stressaavissa tarhaoloissa koiran käytös voi olla hyvin erilaista kuin kotona, lisäksi sitä on vaikeaa arvioida. Emme myöskään tunne runotyttöjen historiaa emmekä tiedä niiden perimästä mitään, joten on mahdoton sanoa minkälaisia ominaisuuksia tytöistä voi kotiutumisen ja rentoutumisen myötä tulla esiin. Ulkonäön perusteella voisi arvella, että tytöissä olisi jonkinlaista paimenkoiraa, eli sohvaperunoita nämä tytöt todennäköisesti eivät ole, mutta tämäkin on arvuuttelua.

Saima etsii koirakokenutta ja osaavaa omistajaa, jolla on mielellään entuudestaan kokemusta varautuneesta/herkästä rescuekoirasta. Saima tulee tarvitsemaan rauhallisen ympäristön, jossa sitä osataan kärsivällisesti tukea kotiutumisessa ja uuden omaksumisessa, joten on tärkeää, että omistajalla on entuudestaan ymmärrys rescuekoiran kotiutumiseen liittyvistä haasteista, ujon koiran erityispiirteistä, sekä koiran elekielestä. Saimaa ei siis luovuteta ensimmäiseksi koiraksi, eikä lapsiperheeseen. Kaupunkiympäristö ei ole Saimalle paras vaihtoehto, vaikka sen synnyinkaupunki onkin miljoonakaupunki Bukarest. Lähtökohtaisesti etsimme ujoille koirille kotia, jossa on entuudestaan reipas ja sosiaalinen koirakaveri helpottamassa uuteen elämään totuttelua, niin myös Saiman kohdalla.

Saima on runotytöistä vaaleampi, harmaampi kaunotar. Kooltaan Saima on 10 kk iässä noin 50cm / 15 kg, eli todella siro. Saima tuskin juuri kasvaa enää korkeutta, mutta saanee vielä massaa lisää.

Päivitykset
26.8.2021
Saima sai elämänsä mahdollisuuden ja etsii nyt kotia Suomesta.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Saima saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Saima on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa