Sydänten joulu -kampanjakeräys: Nosen tarina

Sydänten joulu-kampanjakeräys on loppusuoralla ja on aika viimeisen päätähtemme esittelylle!

Tässä on Nosen tarina.

Nose, Rivera, Maly ja Justino ovat keräyksemme päätähdet. He ovat romanialaisia kodittomia koiria, joita yhdistää kodittomuuden lisäksi yksi yhteinen tekijä. Niillä kaikilla on testeissä todettu dirofilaria immitis eli amerikkalainen sydänmato.

Neljä-vuotiaan Nosen tarinan alkutaivalta emme tunne, mutta sen tiedämme että parivuotiaana se joutui syystä tai toisesta Mihailestin kunnalliselle tarhalle Bukarestissa, paikkaan josta ei turhaan puhuta koirien keskitysleirinä. Voisi sanoa, että koiran on melkeinpä parempi kadulla kodittomana, kuin romanilaisella kunnallisella tarhalla. Siellä Nose eli kokonaisen vuoden.

Nosella oli onnea, kun yhteistyökumppanimme Ioana Bodea päätti pelastaa Nosen ulos Mihailestista. Nose muutti Cosoban tarhalle, jossa sen elämänlaatu nousi hieman, mutta tarhaelämä jatkui edelleen. Kului toinen vuosi, jälleen satoja aamuja ja iltoja, talvella kylmää pimeyttä ja kesällä paahtavaa kuumuutta.

Lokakuussa 2020 Nose vihdoin varattiin omaan kotiin Suomeen! Kaikki näytti hetken verran hyvältä, kunnes pian Nosella todettiin testeissä sydänmato-tartunta. Nosen varaus haluttiin kodin toimesta peruuttaa ja Nose jäi vaille kotia ja apua sydänmatoon.

Sydänmato on täysin mahdollista hoitaa ja me emme halua jättää Nosea odottamaan jälleen vuosiksi uutta mahdollisuuttaan. Me emme halua jättää Nosea pulaan.

Sydänten joulu-kampanjan tuotoilla kustannetaan sydänmatohoidot Noselle, Riveralle, Malylle ja Justinolle. Mikäli kampanja tuottaa enemmän kuin näiden neljän koiran hoitoon tarvitaan, varat säästetään tulevia vastaavia tapauksia varten sydänmato-rahastoon.

Anna konkreettinen sydämen joululahja, osallistu kampanjaan ja auta! Sydänten joulu-kampanja on käynnissä vielä 23.12. saakka.

Osallistu näin:

1. Tee lahjoitus Facebook-keräyksen kautta.
2. Tee MobilePay-lahjoitus lähettämällä summa numeroon 23855 ja kirjoittamalla viestiksi 9221.
3. Tee tililahjoitus tilille FI73 1029 3000 3566 41 viittellä 9221.

Suurkiitos kaikille joulukeräykseen osallistuville!


Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 17.11.2022. Toimeenpanoaika on toistaiseksi voimassaoleva alkaen 01.01.2023 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2022/1617.