Sydänten joulu -kampanjakeräys: Malyn tarina

Sananmukaisesti sydämiin menevä joulukampanjamme jatkuu!

Nose, Rivera, Maly ja Justino ovat keräyksemme päätähdet. He ovat romanialaisia kodittomia koiria, joita yhdistää kodittomuuden lisäksi yksi yhteinen tekijä: niillä kaikilla on testeissä todettu dirofilaria immitis eli amerikkalainen sydänmato.

Tänään tutustumme paremmin Malyn tarinaan.

Noin neljä-vuotiaan Malyn elämään on mahtunut paljon, liikaakin. Todennäköisesti varsin puhdasrotuinen belgianpaimenkoira Maly on luultavasti ollut pentuna omistettu koira Romaniassa. Tuntemattomasta syystä se kuitenkin on hylätty kunnalliselle tarhalle joulukuussa 2019. Palladyn pahamaineiselta tarhalta ei moni koira pääse enää koskaan ulos, mutta eläinsuojelija Ioana Bodean ansiosta Maly sai toisen mahdollisuuden elämään. Nyt se on asunut jo vuoden Cosoban yksityisellä tarhalla. Maly siis pelastui kyllä, mutta ei sen elämä nytkään kovin hyvää ole. Rotutyypilliseen tapaan Maly on hyvin energinen ja aktiivinen koira ja elämä virikkeettömällä tarhalla samassa iänikuisessa häkissä on Malyn kaltaiselle koiralle todella ahdistavaa ja stressaavaa. Vuosi on ollut Malylle kohtuuttoman pitkä.

Niinpä olimmekin hurjan iloisia kun Maly vihdoin varattiin loppusyksystä 2020 omaan kotiin Suomeen. Ehdimme jo suunnitella sitä Suomeen saapuvaan loppuvuoden kuormaan, mutta onni jäi lyhyeksi. Malylla todettiin sydänmato testeissä ja jottei siinä olisi vielä kylliksi, koti halusi tartunnan vuoksi perua Malyn adoption.

Niinpä olemme jälleen alkupisteessä. Maly on edelleen tarhalla, sillä ei ole kotia ja kaiken huipuksi sillä on sydänmato. Aika masentavaa.

Me emme kuitenkaan aio luovuttaa Malyn suhteen! Toivomme kovin, että saamme kerättyä varat sen sydänmato-hoitoon ja saamme ensi vuoden alkupuolella valmistella sen uudestaan matkaan kohti Suomea ja sellaista elämää, jonka se todella on moninkertaisesti ansainnut!

Anna sydämen lahja Malylle, osallistu Sydänten joulu-kampanjaan!

Sydänten joulu -kampanjan 6.-23.12. tuotoilla kustannetaan sydänmatohoidot paitsi Malylle, myös Riveralle, Noselle ja Justinolle. Mikäli kampanja tuottaa enemmän kuin näiden neljän koiran hoitoon tarvitaan, varat säästetään tulevia vastaavia tapauksia varten sydänmato-rahastoon.

Osallistu näin:

1. Tee lahjoitus Facebook-keräyksen kautta.
2. Tee MobilePay-lahjoitus lähettämällä summa numeroon 23855 ja kirjoittamalla viestiksi 9221.
3. Tee tililahjoitus tilille FI73 1029 3000 3566 41 viittellä 9221.

Suurkiitos kaikille joulukeräykseen osallistuville!

Lue lisää keräyksestä.


Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 17.11.2022. Toimeenpanoaika on toistaiseksi voimassaoleva alkaen 01.01.2023 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2022/1617.