Sydänten joulu -kampanjakeräys: Justinon tarina

Jouluun on enää hetki aikaa! Joulukampanjamme Sydänten joulu on käynnissä vielä 23.12. saakka. Vielä ehdimme yhdessä muuttaa kampanjan koirien elämät ja antaa lahjan joka menee sydämiin.

Nose, Rivera, Maly ja Justino ovat keräyksemme päätähdet. He ovat romanialaisia kodittomia koiria, joita yhdistää kodittomuuden lisäksi yksi yhteinen tekijä: niillä kaikilla on testeissä todettu dirofilaria immitis eli amerikkalainen sydänmato.

Tänään kerromme teille Justinon tarinan.

Justino sisaruksineen syntyi Romaniassa epätoivottuina pentuina arviolta huhtikuussa 2019. Ihan pieninä ne hylättiin One Rescue Associationin tarhan portille. Ei mikään hääppöinen alku koiranelämälle, mutta Justino sisaruksineen oli kumminkin iloisia nappuloita, avoimia elämälle. Loppukesästä 2019 aloimme etsimään pentueelle omia koteja, ja niin vain kaikki kolme muuta pentua Rusupennuiksi nimetystä sakista saikin omat kodit, kaksi Suomesta ja yksi Saksasta. Yksi kerrallaan sisarukset lennähtivät uusiin elämiinsä karistaen tarhan pölyt tassuistaan, mutta Justino jatkoi odottamistaan, sitä ei halunnut kukaan. Kuukaudet vierivät, Justinosta kasvoi nuorukainen. Häntä ei enää heilunut yhtä iloisesti. Pentuiän mennessä ohi kodinsaantimahdollisuudet laskivat koko ajan. Musta väritys, iho-ongelmat ja tarhalla aste asteelta ujommaksi muuttuva luonne eivät asiaa edesauttaneet. Vuosi tarhaelämää ohittui, kaikki oli asettunut arkisiin uomiinsa, elämä oli turvattua, mutta eipä paljon muuta.

Loppuvuodesta 2020 me ajattelimme että nyt riittää, Justinon on saatava mahdollisuus. Me petasimme sille paikan kotihoitoon ja aloitimme valmistelut. Sydänmato toppasi ne alkuunsa. Justino tipahti tyhjän päälle, taas sille osui tyhjä arpa. Ei tullut matkalippua Suomeen, tuli sydänmato-diagnoosi ja entistäkin epävarmempi tulevaisuus.

Te voitte muuttaa Justinon elämän. Jos Justino saa varat sydänmatohoitoon (noin 650 €), me tuomme sen kotihoitoon ensimmäisen tilausuuden salliessa. Ehkäpä Justinon kodinsaantimahdollisuudetkin taas aavistuksen kohoaisivat hoitojen myötä. Elämä on välillä pienestä kiinni, tuupataan kohtaloa pikkuisen oikeaan suuntaan yhdessä, vai mitä?

Sydänten joulu -kampanjan 6.-23.12. tuotoilla kustannetaan sydänmatohoidot paitsi Malylle, myös Riveralle, Noselle ja Justinolle. Mikäli kampanja tuottaa enemmän kuin näiden neljän koiran hoitoon tarvitaan, varat säästetään tulevia vastaavia tapauksia varten sydänmato-rahastoon.

Anna konkreettinen sydämen joululahja, osallistu kampanjaan ja auta!

Osallistu näin:

1. Tee lahjoitus Facebook-keräyksen kautta.
2. Tee MobilePay-lahjoitus lähettämällä summa numeroon 23855 ja kirjoittamalla viestiksi 9221.
3. Tee tililahjoitus tilille FI73 1029 3000 3566 41 viittellä 9221.

Lue lisää keräyksestä.


Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 17.11.2022. Toimeenpanoaika on toistaiseksi voimassaoleva alkaen 01.01.2023 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2022/1617.