See Us – Näe Meidät -taidenäyttelyn yhteydessä pidettävät luennot ja koulutukset

1. Hyvän hihnakäytöksen kouluttaminen koiralle – vinkkejä koiranomistajalle/Susanna Turtiainen (Koirakoulu Pieni Koiruus)

Ma 11.9. alkaen klo 18
Koirakkopaikan ennakkoilmoittautuminen: asiakaspalvelu(at)pienikoiruus.com. Liitä kuvaus koirasta ja yhteystietosi.
Vapaaehtoinen maksu Kulkureille paikan päällä käteisellä.

Pieni Koiruus -koirakoulun Susanna Turtiainen tulee antamaan vinkkejä hyvän hihnakäytöksen kouluttamiseen koirille. Mukaan on mahdollista ottaa ennakkoilmoittautumisen kautta 4-6 esimerkkikoirakkoa, joiden avulla demotaan harjoituksia. Koirat voivat olla minkä ikäisiä tahansa, mutta koira/ihmisaggressiivisia koiria ei tilaisuuden luonteesta johtuen voi paikalle tuoda. Myöskään juoksuiset nartut eivät voi osallistua.

2. Rescuekoiran kotiutuminen, hyvinvointi ja ongelmien ennaltaehkäisy -luento/Pauliina Laurila (Happy and Natural Dogs)

Ti 12.9.
Luento klo 18.00-19.30
Luennon hinta 10 €/osallistuja. Maksu paikan päällä käteisellä.

Rescuekoirien kanssa pitkään toiminut Pauliina Laurila (BSc in animal behaviour & ecology) käy luennollaan läpi yleisimpiä ongelmia, sekä niiden ennaltaehkäisyä ja ratkaisua. Kaikki tämä tapahtuu koiralähtöisesti, ongelmakoirakouluttajan näkökulmasta.

3. Nenä töihin – Luento ja treenit Nose Work -lajista/Miira Hellsten (Koira- ja kissakoulu Heiluva Häntä)

Ke 13.9. alkaen klo 17.45
L
uento klo 17.45-20.00
Treenit klo 20.00-21.30
Ennakkoilmoittautuminen: miira(at)heiluvahanta.fi. Luennon hinta 10 €/osallistuja. Treenin hinta 15 €/koira. Maksu paikan päällä käteisellä.

Tiesitkö, että Nose Work on alun alkaen kehitetty juurikin löytökoiria varten USA:ssa? Tarkoituksena oli saada kaikenlaisille koirille sopiva laji, jolla voi nostaa arkatassuisenkin koiruuden itsetuntoa, saada hauskaa ja turvallista aktivointia ja opettaa koiraa oppimisen saloihin. Lajia voi harrastaa niin koiran kuin kissankin kanssa.

Tässä hajuerottelulajissa koira/kissa oppii erottamaan etsittävän hajun muiden tuoksujen ja häiriöiden joukosta ja ilmaisemaan hajun sijainnin ohjaajalleen. Laji ei vaadi eläimeltä tai ohjaajalta mitään erikoistaitoja ja koska sitä ei harrasteta ryhmäkurssina, se sopii myös ihmis- tai koira-aroille yksilöille. Lajin periaatteisiin kuuluu, että tekemisen täytyy olla mukavaa ja hauskaa sekä ihmisille että eläimille. Käytettävät koulutusmenetelmät perustuvat palkitsemiseen.

Nose Work on erinomainen aktivointimenetelmä, jota voi harrastaa helposti myös kotona. Toki haasteita kaipaavat koirakot voivat ottaa tähtäimeen lajin kokeet ja kilpailut – joissa koira on aina hihnassa ja arkatassut koirakot voivat käyttää keltaista nauhaa tilaa saadakseen.
Nose Work sopii kaikille koirille ja ohjaajille: myös aroille, sokeille tai kuuroille koirille tai koirille, joilla on joitain fyysisiä vammoja kuten vikaa selässä tai ja jaloissa. Laji sopii myös veteraanikoirille kuin myös yli 4kk ikäisille pennuille.

Luennon jälkeen treenit yksi koira kerrallaan max neljälle koirakolle, jotka voivat olla alkajia tai jo pidemmälle ehtineitä. Koiran tulee voida odottaa treenivuoroaan luennon ajan autossasi.

Kulkurit ry:n hyvväntekeväisyysluennon vetää eläintenkouluttaja (AT, YTM, CBATI) Miira Hellsten Heiluva Häntä koira- ja kissakoulusta. Miira on muun muassa käynyt kouluttajakoulutuksen lajiin Ruotsissa lajin perustajan opeissa sekä treenannut Suomessa usean kollegan ja hajutuntijan tunneilla. Miira on myös kisannut ko lajia niin Suomessa kuin Ruotsissakin – jossa laji on jo Kennelliiton alainen kilpailulaji.

4. Rally-tokon Drive-in -ilta/Evi Koskinen (Koirakoulu Nerokoira)

To 14.9. alkaen klo 17
Rata-tunti klo 17-18 (max. 5 koirakkoa). Vielä mahtuu mukaan 2 (päivitetty 12.9.2017)!
Alkeet klo 18.30-19.30 (max. 5 koirakkoa). Täynnä!
Ratakokeilua ilman ohjattua tuntia klo 20-21. Mahtuu mukaan!
Ennakkoilmoittautuminen: evi.koskinen(at)gmail.com pe 8.9. mennessä. Hinta 15 €/osallistuja. Maksu paikan päällä käteisellä.

Tule paikalle kokeilemaan rally-tokoa, treenaamaan rataa tai vain katsomaan! Väliajalla keskustelua lajista ja koirista. Katsomaan saa tulla ilman koiraa tai koiran kanssa, mikäli se pärjää muiden koirien seurassa.

5. Antaa koiran kertoa -luentoilta koirien kommunikoinnista/Helmi Pesonen (Koiruuksien Klubi)

Pe 15.9.
Luento klo 18-20
Vapaaehtoinen maksu Kulkureille paikan päällä käteisellä

Luennolla kerrotaan ensin koirien ilmeistä ja eleistä ja niiden merkityksestä. Lisäksi näytetään koiran kanssa erilaisia kohtaamistilanteita ihmisen kanssa. Koirat reagoivat ihmisten tunteisiin ja jopa ajatuksiin, mutta kuinka se näkyy koirissa? Tule katsomaan.