Tehtaan vahtikoirat

Sterilointityön tärkeys näkyy niin monella eri tavalla. Sterilointiyhteistyökumppanimme Anda Happy Dogs Morenilta kertoi meille koskettavan tarinan huhtikuun sterilointipäivästä Morenin kaupungissa.

Kuvassa näkyvä koira on yksi kuudesta narttukoirasta, jotka tuotiin sterilointipäivään paikallisen tehtaan pihamaalta. Kaikki kuusi koiraa olivat paksun pölykerroksen peitossa, mutta muuten niistä oli selvästi pidetty hyvää huolta. Romaniassa on hyvin tyypillistä, että rakennustyömailla ja tehtailla asuu niin sanottuja ei kenenkään -koiria, jotka eivät ole omistettuja, mutta saavat kuitenkin elää vahtikoirina alueella, ja niitä ruokitaan ja niitä hoidetaan suhteessa hyvin.

Meidän suomalaisten mielestä tilanne saattaa tuntua karulta, mutta Romanian mittakaavassa tällaiset työmaakoirat ovat melko hyvässä asemassa. Anda sanoo myös, että hän on hyvin iloinen että tehtaiden ja työmaiden työntekijät alkavat monessa paikassa olla niin valveutuneita, että tajuavat tuoda koirat steriloitaviksi. Se on koirien parhaaksi.

Kaikki kuusi narttukoiraa steriloitiin, jonka jälkeen ne palautettiin eläinympäristöönsä tehtaan pihalle. Niiden elämä jatkuu kuten ennenkin, mutta nyt turvallisempana ja todennäköisesti myös pidempänä. Sen lisäksi sadat pennut jäävät syntymättä kodittomiksi kaduille.

Suurkiitos sekä Andalle ja Happy Dogs Morenille tärkeästä työstä, että lahjoittajille sterilointityön tukemisesta!

Voit lähteä mukaan tukemaan kestävää eläinsuojelutyötämme ja lahjoittaa vapaavalintaisen summan sterilointityöhön:

  • Rescueyhdistys Kulkurit ry, lahjoitustilille: (Nordea) FI73 1029 3000 3566 41, viite 229
  • MobilePaylla numeroon 23855, viestiksi 2299 tai steriloinnit

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 17.11.2022. Toimeenpanoaika on toistaiseksi voimassaoleva alkaen 01.01.2023 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2022/1617.