Päivitetty 14.05.2022

Kodin saanut koira: MIIO


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
16.4.2022
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. 

Miio asustaa tällä hetkellä samassa häkissä Gunnarin, Vilpun ja erään narttukoiran kanssa. Ennen Carpen tarhalle tuloa Miio asui noin sadan koiran kotitarhalla, joka kuului Mitrenin kylässä asuvalle naiselle. Tarhan omistaja kuitenkin menehtyi ja koirat jäivät kodittomiksi. Onneksi paikalliset eläinsuojelijat riensivät apuun ja koirille löydettiin uudet paikat. Carmen otti tarhalta hoiviinsa 19 koiraa, joista yksi on Miio.

Aktiivimme tapasivat Miion tarhalla maaliskuussa. Vierailijoiden astuessa häkkiin, Miio ottaa heidät kohteliaasti vastaan eikä turhia hötkyile. Miio on kuitenkin selvästi innostunut ja iloinen vierailijoista, mutta ei kuitenkaan tunge heti ihmisten iholle vaan antaa tilaa höseltäville häkkikavereilleen. Miio vaikuttaakin vähän alistuvan oloiselta, mutta ei kuitenkaan onneksi vaikuta siltä, että häkkikaverit mitenkään kiusaisivat Miioa.

Miio vaikuttaa varsin vaatimattomalta koiralta ja sopisi varmasti monenlaiseen kotiin. Tulevan kodin on kuitenkin sitouduttava etenemään kotiutumisessa pitkäjänteisesti, kärsivällisesti ja pienin askelin koiran ehdoilla, sillä ympäristön muutos on koiralle stressaavaa ja kaikki tulee olemaan sille aivan uutta. Miion ei kuulla tarhalla haukkuvan, mutta tämä käytös saattaa muuttua koiran kotiutuessa.

Miio on kooltaan n. 35cm ja painaa n. 6kg. Miion toinen silmä on pienempi, mutta Carmenin mukaan silmä on tutkittu eikä se ole kipeä tai aiheuta mitään haittaa.

Päivitykset

14.5.2022
Onnekas Miio sai nopealla aikataululla matkalipun Suomeen, ja saapui tänään omaan loppuelämän kotiinsa.

2.5.2022
Miio on nyt varattu ja oma koti Suomessa odottaa!

16.4.2022
Suloinen Miio lisättiin Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Miio saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Miio on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nancy Tahlfeldt

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.