Päivitetty 26.09.2022

Kodin saanut koira: VILPPU


Syntymäaika: 3/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

Vilppu on herättänyt jo sen verran kiinnostusta, ettei siitä enää oteta kyselyjä vastaan!

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta
15.4.2022

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. 

Vilppu on tullut Carpen tarhalle noin vuosi sitten, kun se löytyi Bukarestista, kehätien laidasta. Se asuu häkissään yhdessä kahden uroksen ja yhden nartun kanssa. Vilppu on niin sanotusti “porukan pomo”, ja määrää häkissä tahdin. Se on pulskassa kunnossa, ja siitä voisi päätellä sen syövän vähän muidenkin ruokia. Aktiiviemme ollessa paikalla, se ei kuitenkaan kärhämöi toisten kanssa – vaikkei se emmi tunkea ihmisten luokse kavereidensa ohitse. Vilppu pitää ihmisistä ja hakeekin huomiota ja rapsutuksia. Se on harrastanut tarhalla tilaisuuden tullen häkistään pakenemista, ja siinä onnistuessaan se juoksentelee innoissaan häkkirivistöjen välissä, kunnes jää kiinni.

Vilpun tulevan kodin tuleekin ottaa huomioon, että se on hyvin huomiohakuinen ja muiden koirien kanssa voi tulla resurssikiistaa, esimerkiksi ihmisistä ja ruuasta. Se on oman tiensä kulkija, mutta nämä asiat huomioituna sujahtaisi varmasti elämään koirakaverinkin kanssa. Vilppu kuitenkin sopeutuisi hyvin varmasti elämään myös ainoana koirana. Vilpun ei kuulla haukkuvan tarhalla.

Kuten edellä mainittiin, Vilppu on pulskassa kunnossa. Se on n. 38cm korkea ja painaa 12kg. Tupsujalkaisella Vilpulla on jokseenkin barokit, eli nilkan nivelestä hieman ulospäin kääntyneet jalat. Se on rakenteeltaan pötkylämallinen, matala koira ja tulevan kodin tulee kiinnittää huomiota erityisesti sen painonhallintaan, sillä ylipaino rasittaa niveliä.

Päivitykset

13.8.2022
Vilppu matkusti tänään omaan kotiin. Onnea Vilppu ja perhe!

26.5.2022
Mikä onni tänään potkaisikaan Vilppua – se varattiin omaan kotiin. <3


15.4.2022
Vilppu tassutteli adoptio-ohjelmaan.

 

________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Vilppu saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Vilppu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Vilpun yhteyshenkilönä toimii Milla Kukkonen

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.