Päivitetty 14.05.2022

Kodin saanut koira: ZIO


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
19.1.2022
Carpen tarha, lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka on rahoitettu pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran ja kissan tarha, joista pitää huolta tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Tarhalla eläimille pyritään järjestämään mahdollisimman hyvät elinolot niiden odottaessa kodin löytymistä tai vaikka kotia ei löytyisikään. Tarhan yhteinen rakennusprojekti alkoi toukokuussa 2016 ja jatkui kolme vuotta päättyen elokuussa 2019. Kulkurien ja Carmenin yhteistyö jatkuu eri muodoissaan muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Carmen jatkaa muiden tukijoidensa kanssa tarhan varustamista ja tällä hetkellä on ajankohtaista sähköjen saaminen tarhalle.

Zio on asunut Carpella jo vuodesta 2017 ja ennen tätä Glinan tarhalla muutamia vuosia. Zio on siis odotellut mahdollisuuttaan jo pitkään, mutta erinäisten terveydellisten vaivojen takia hän ei ole päässyt adoptio-ohjelmaan mukaan aiemmin. Ziolla on ollut cherry eye, joka on hoidettu kuntoon, ja lisäksi edessä tuplahampaat, jotka on poistettu. Lisäksi Ziolla on paljon hammaskiveä. Nyt Zion aika on kuitenkin vihdoin koittanut, ja hän pääsee mukaan Kulkurien kautta kotiaan etsivien joukkoon!

Aktiivimme tapasivat Zion Romaniassa elokuussa ja kuvailevat häntä ihanaksi, kultaiseksi ja komeaksi muruseksi. Sosiaalinen Zio on kaikkien ihmisten kaveri, oli kyseessä sitten tuttu tai vieras, nainen tai mies. Kauan omaa vuoroaan odottanut Zio on täysin valmis kotikoiraksi niin reippaudeltaan kuin avoimuudeltaankin. Zio sopisi varmasti monenlaiseen kotiin ja ympäristöön. Tulevan kodin on kuitenkin huomioitava, että koiran käytös saattaa muuttua kotiutumisen myötä. Kotiutumisessa täytyy edetä kärsivällisesti ja pitkäjänteisesti pienin askelin koiran ehdoilla.

Zio asuu tällä hetkellä yksin häkissään. Se ei tule toimeen muiden urosten kanssa, joten Zio sopisi hyvin joko ainoaksi koiraksi tai nartun kaveriksi. Jos muut koirat haukkuvat, niin Zio alkaa myös käyttämään ääntään. Zio saattaa siis haukkua myös kotioloissa, mikä tulee ottaa huomioon etenkin, jos tulevan kodin asuinmuoto on kerrostalo.

Zio on arviolta kooltaan n. 47cm ja painaa n. 16-18kg.

Päivitykset

14.5.2022
Zio saapui tänään Suomeen ja pääsi vihdoin matkustamaan omaan loppuelämän kotiinsa.

3.4.2022
Zion onnenpäivä on vihdoin koittanut, nimittäin hänet on nyt varattu omaan kotiin Suomeen!

19.1.2022
Joulukuussa aktiivimme vierailivat Carpen tarhalla ja tapasivat siellä Zion. Aktiivit kuvailevat Zioa ketteräksi kuin vuoristovuohi. Zion turkki on pehmoinen ja upeassa kunnossa. Vierailun aikana Zio on reipas ja kiipeää syliin ihan väkisin. Namitkin maistuvat Ziolle hyvällä halulla. Zio nauttii valtavasti ihmisten huomiosta ja rapsutuksista. Hetken nautiskeltuaan Zio päättää, että on aika leikkiä. Zio haluaakin kovasti leikkiä ja rehata vieraiden kanssa ja vaikuttaa käytöksensä perusteella paljon ikäistään nuoremmalta. Zio olisi jo aivan valmis aloittamaan elämän kotikoirana. Missä upean Zion koti on?

5.11.2021
Aktiivimme tapasivat ihastuttavan Zion lokakuun Romanian reissulla. Kun vieraat menevät häkkiin, Zio hyppii suoraan heidän luokse. Zio vaikuttaakin avoimelta pusuttelijalta, joka liimautuu ihmiseen ja nauttii rapsutuksista. Zio on myös selvästi Carmenin perään. Ziolle ihmisen läheisyys vaikuttaa olevan tärkeämpää kuin namit, vaikka nekin maistuvat hyvällä halulla. Zio käy moikkaamassa myös aidan takana olevaa aktiivia. Zio on todella kaunis ja huikea koira, joka vaikuttaa kaikinpuolin tasapainoiselta tyypiltä. Zio ei hauku lainkaan vierailun aikana. Zio tulee myös hyvin toimeen ainakin narttukoirien kanssa. Vierailun perusteella Zio olisi täysin valmis aloittamaan kotikoiran elämän ja tämän upean koiran soisikin pääsevän vihdoin omaan kotiinsa.

8.9.2021
Hurmaava Zio aloitti kodinetsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Zio saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Zio on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nancy Tahlfeldt

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.