Päivitetty 14.05.2022

Kodin saanut koira: ZEUZ


Syntymäaika: 06/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
kastroitu

 

Zeuz on saanut valtavasti kyselyitä, joten tällä hetkellä emme ota vastaan enää uusia. Kiitos häntä kohtaan osoitetusta mielenkiinnosta!

Perustiedot ja taustaa:

23.11.2021

Romaniassa Târgovișten kaupungissa asuva Mihaela Soare tekee kaikkensa auttaakseen oman kaupunkinsa alueen kodittomia koiria ja kissoja. Mihaela asuu vanhan äitinsä kanssa omakotitalossa, joka on täynnä heidän pelastamiaan eläimiä. Eläimet ulkoilevat aidatulla pihalla, mutta tämän lisäksi Mihaela käyttää koiria mahdollisimman usein hihnalenkeillä. Eläimet asuvat sisällä talossa eli hyvin kodinomaisessa tilassa, mutta koska eläimiä on paljon, eivät ne saa tarpeeksi yksilöllistä huomiota. Mihaela tekee kovasti töitä, jotta koirat oppisivat kotikoiran alkeita ennen omaan kotiinsa matkaamista.

Hurmaava Zeuz on aktiivinen ja leikkisä pentu. Mihaelan luona hän on tullut toimeen hyvin niin kissojen kuin koirienkin kanssa. Zeus peruspennun lailla haukkuu  muiden koirien mukana, ei kuitenkaan ole kokoajan suin päin äänessä. Zeuz osaa hurmata ihmiset suloisella ulkonäöllään mutta myös ystävällisellä ja reippaalla luonteellaan. Hän ei myöskään vierasta käsittelyä vaan on hienosti sylissä ja antaa tehdä kaikki hoitotoimenpiteet.

Zeuksen suonissa virtaa ulkonäön perusteella jonkin verran molossiverta (pitbull, amstaffi, staffi jne). Tämän vuoksi tulevalta kodilta edellytetään aiempaa koirakokemusta, mieluiten vahvoista roduista. Zeuz tulee rotuperimänsä johdosta tarvitsemaan kodin, jossa se saa riittävästi liikuntaa ja oikeanlaista aivotyöskentelyä sekä johdonmukaisen, positiivisiin metodeihin perustuvan kasvatuksen.

Zeuz tulee luultavasti aikuisena olemaan vankkarakenteinen noin 50cm kokoinen ja noin 25kg painava koira.

Päivitykset:

14.5.2022

Kevät ei voisi Zeuzella paremmin alkaa. Hän matkasi pitkän matkan Suomeen ja tapasi ensi kertaa oman perheensä. Onnea Zeuz ja Perhe <3

12.4.2022

Ihana napero Zeuz on varattu omaan kotiin, häntä tänne jo kovasti odotetaan <3

23.11.2021

Zeuz aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

—————————————————————————————————————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Zeuzen rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Mikäli Zeuz tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen ennen kastrointia.

Zeuz saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Zeuz on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot:  Anne-Mari Vihtonen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.