Päivitetty 14.05.2022

Kodin saanut koira: ALLAS


Syntymäaika: n. 2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

1.2.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain. 

Kaunis koiraneiti Allas on taustaltaan hyvin perinteinen Romanaialainen tarhalla oleva koira, sen omistaja tuonut hänet tarhalle keväällä kun ei halunnut enää pitää häntä. Sen enempää entinen omistaja ei luopumisen syitä kertonut, arvaukseksi jää siis miksi näin hienosta koirasta on eroon haluttu. Aktiivimme vierailivat Romaniassa elokuussa ja tapasivat heti matkan alussa Allaksen. Allas on erittäin ihmisläheinen ja kaikkien ihmisten huomion perään, se kulki aktiiviemme perässä koko ajan sen kahden päivän aikana kun he tarhalla olivat, jos aktiivit menivät toisen koiran häkkiin Allas kiltisti odotti häkin ulkopuolella. Allas ei kuitenkaan ole ns “ihmisliima” vaan tälle riittää kun se saa olla mukana tekemässä ja ihmisten lähellä, namit ja rapsutukset sille toki kelpaa myös mutta niitäkin tärkeämmäksi näyttäytyi yhdessäolo. Aktiivimme kuvasivatkin Allaksen olevan seurallinen mutta samalla rauhallinen persoona, oikea kultakimpale. Allas tulee toimeen kaikkien koirien kanssa, eikä provosoidu vaikka sille äristäisiin. Allasta voisi kuvata sanoilla tahattoman ajattelematon, hän saattaa kävellä toisten koirien yli/päälle/läpi mutta vain siksi että se on matkalla ihmisen luo, hieman ehkä jopa hämmentyy jos sille äristään koska ei oikein ymmärrä miksi. Allas sopii varmasti monenlaiseen kotiin, ehkä parhaiten sellaiseen missä pääsisi kylpemään, päivien aikana Allas kävikin moneen kertaan tarhan altaissa rentoutumassa ja nauttimassa veden viilentävästä vaikutuksesta, onnellisen oloisena. Allas etsii itselleen perheettä jossa sitä ollaan valmiita tukemaan koiralähtöisesti ja positiivisesti vahvistamalla uuden ja ison muutoksen edessä.

Allas on solakkarakenteinen noin 3v narttukoira, kokoa sillä on n. 55cm ja 20-25kg.

Päivitykset:

14.5.2022

One Rescuen tarhan pihan maskotiksi muodostunut Allas pääsi vihdoin omaan kotiin omien ihmistensä luokse. Häntä odottaa kotona myös ikioma uima-allas! Onnea Allas ja perhe <3

7.4.2022

Upea Allas on askeleen lähempänä uutta elämää rakastettuna kotikoirana. Hänet on varattu!

1.2.2022

Allas palaa etsimään kotia. Hänellä todettiin Babesia gibson, kyseessä on punkkivälitteinen sairaus joka ei koskaan koirasta poistu mutta voidaan saada ns oireettomaksi. Allas voi tällä hetkellä hyvin ja on leikkisä oma itsensä.

Aktiivit tapasivat Allaksen joulukuussa tarhalla ja kovin sosiaalinen ja kaikkien kanssa toimeentuleva koira hän on, ihmisiltä se halusi niin kovasti huomiota ja oli kokoajan läsnä. Nyt hän etsii kotia jossa olisi osaamista Babesiasta ja ollaan valmiita hoitamaan sairautta oireenmukaisesti. Lisää babesioosista täältä.

19.9.2021

Ihana Allas koira on varattu ja sitä odottaa Suomessa oma koti ja koiraveli <3

4.9.2021

Ihana persoonallinen Allas aloitti etsimään itselleen ikiomaa kotia Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

———————————————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Allas saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Allas on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilönä toimii  Anne-Mari Vihtonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.