Päivitetty 19.09.2021

Varattu koira: ALLAS


Syntymäaika: n. 2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

4.9.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Kaunis koiraneiti Allas on taustaltaan hyvin perinteinen Romanaialainen tarhalla oleva koira, sen omistaja tuonut hänet tarhalle keväällä kun ei halunnut enää pitää. Sen enempää entinen omistaja ei luopumisen syitä kertonut, arvaukseksi jää siis miksi näin hienosta koirasta on eroon haluttu. Aktiivimme vierailivat Romaniassa elokuussa ja tapasivat heti matkan alussa Allaksen. Allas on erittäin ihmisläheinen ja kaikkien ihmisten huomion perään, se kulki aktiiviemme perässä koko ajan sen kahden päivän aikana kun he tarhalla olivat, jos aktiivit menivät toisen koiran häkkiin Allas kiltisti odotti häkin ulkopuolella. Allas ei kuitenkaan ole ns “ihmisliima” vaan tälle riittää kun se saa olla mukana tekemässä ja ihmisten lähellä, namit ja rapsutukset sille toki kelpaa myös mutta niitäkin tärkeämmäksi näyttäytyi yhdessäolo. Aktiivimme kuvasivatkin Allaksen olevan seurallinen mutta samalla rauhallinen persoona, oikea kultakimpale. Allas tulee toimeen kaikkien koirien kanssa, eikä provosoidu vaikka sille äristäisiin. Allasta voisi kuvata sanoilla tahattoman ajattelematon, hän saattaa kävellä toisten koirien yli/päälle/läpi mutta vain siksi että se on matkalla ihmisen luo, hieman ehkä jopa hämmentyy jos sille äristään koska ei oikein ymmärrä miksi. Allas sopii varmasti monenlaiseen kotiin, ehkä parhaiten sellaiseen missä pääsisi kylpemään, päivien aikana Allas kävikin moneen kertaan tarhan altaissa rentoutumassa ja nauttimassa veden viilentävästä vaikutuksesta, onnellisen oloisena. Allas etsii itselleen perheettä jossa sitä ollaan valmiita tukemaan koiralähtöisesti ja positiivisesti vahvistamalla uuden ja ison muutoksen edessä.

Allas on solakkarakenteinen noin 2-3v narttukoira, kokoa sillä on n. 55cm ja 20-25kg.

Päivitykset:

19.9.2021

Ihana Allas koira on varattu ja sitä odottaa Suomessa oma koti ja koiraveli <3

4.9.2021

Ihana persoonallinen Allas aloitti etsimään itselleen ikiomaa kotia Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

———————————————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Allas saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Allas on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilönä toimii  Anne-Mari Vihtonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa