Päivitetty 14.05.2022

Kodin saanut koira: SIMU


Syntymäaika: n. 2016-2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
6.11.2021

Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on tulosta kaupungistumista edistäneistä poliittisista päätöksistä yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin ja köyhyyteen sekä tästä kumpuaviin asenteisiin, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. Eläinsuojelijat työskentelevät väsymättä auttaakseen kodittomia eläimiä. Heidän joukossaan ovat Adina ja Dragos Vladut, jotka omistavat Onevetin eläinlääkäriaseman. Eläinlääkärin työnsä ohella Adinalla riittää työsarkaa hänen perustamansa yhdistyksen One Rescue Associationin ylläpitämällä Cosoban tarhalla, missä asuu ja etsii omaa kotiaan yli 200 koiraa. Tarhalla järjestetään myös sterilointipäiviä, jolloin ihmiset voivat tuoda lemmikkinsä tarhan klinikalle steriloitavaksi maksutta.

Yksi tarhalla asuva koira on Simu. Hänen taustoistaan ei paljoa tiedetä, ilmeisesti joku paikallinen mies on pitänyt pihallaan useita koiria ja halunnut niistä sitten eroon.

Noin 4- vuotiaalla Simulla ei onnen tähdet ole vielä ollut kohdillaan. Simulla on oikeastaan osunut muutamakin ei hittikoiran piirre, se on keskikokoinen, musta, hieman pullea ja huomaamaton. Simu ei pidä itsestään meteliä, sen ei ole juurikaan kuultu tarhalla haukkuvan, ehkä Simu tietää että jos hän vielä kovasti haukkuisi niin ei varmaan kukaan huomaisi. Simun surulliset nappisilmät hämmentyy entisestään kun sen häkkiin menee uusia ihmisiä. Araksi Simua ei voi kutsua, hän ei mene karkuun isoakaan ihmisporukkaa, joka yllättäen hänen häkin valtaa, Simu jää lähelle katselemaan. Kosketus on tälle surulliselle nallelle ok, häntä sai rapsutella ja tutkia ihan rauhassa, häntää ujosti heilutellen Simu koittaa sisäistää mitä tapahtuu. Vierailun loppua kohden Simu alkaa väsähtämään kaikkeen uuteen ja menee omaan koppiinsa huilimaan. Simu jakaa häkkinsä kolmen aran koiran kanssa, jotka eivät vierailun aikana tule pois kopistaan. Kun vierailijat menevät vielä kopin suulle moikkaamaan Simua, alkaa sen häntä heilua ja Simusta näkee, että sitä alkaa ihankuin höpsötyttämään, tekisi mieli riehua vähän. Simu on hyvin lempeän ja tyynen oloinen koiraherra mitä parhaassa iässä. Kotioloissa siitä varmaankin kuoriutuu ajan ja oikeanlaisen tuen kanssa mitä parhain kultakimpale. Simulle ei selkeästi tarhan vaan hälinä ole hyväksi. Simulla on kertynyt hieman ylimääräisiä tarhakiloja, sen tulevan kodin tulisikin aloittaa Simun kanssa pieni kevennyskuuri.

Simun on arvioitu olevan noin 4 vuotta vanha. Kokoa Simulla on n. 50cm ja painoa tarhalla on kertynyt hieman liikaa n. 30-32kg.

Päivitykset:

14.5.2022

Mikä Onnen päivä. Tarhalla surkea Simu tapasi tänään ikioman perheensä ja valloitti heidät samantien. Onnea Simu ja perhe <3

4.2.2022

Suloinen jo hieman toivonsa menettänyt Simu sai elämäänsä ensimmäisen kerran lupauksen paremmasta. Simu on varattu omaan kotiin Suomeen <3

6.11.2021

Lokakuun reissullaan aktiivit tapasivat myös herttaisen Simun. Simu on muhkean karvansa alla kyllä todella tukevassa kunnossa. Tarhalla aktiviteetit ja liikunta on vähissä, jos koira ei ole luonteensa puolesta aktiivinen niin helposti tarhaoloissa kylkiin kertyy ylimääräistä. Simu ottaa mallia häkkikaveristaan, jonka mallin mukaan hän tuleekin itse aktiivien luokse. Namit kiinnostaa ja reippaasti Simu syökin niitä kädestä. Häntä hänellä heiluu kovasti, vaikuttaa uteliaalta ja kiinnostuneelta tästä uudesta tilanteesta. Simu ottaa paljon mallia kämppäkaveristaan, tulevassa kodissa mahdollinen koirakaveri voisi olla Simulle plussaa. Simu asuu usean koiran kanssa ja tulee ongelmitta toimeen niiden kanssa. Lisätty uusia kuvia ja video.

12.10.2021

Simu otti ison askeleen kohti onnensa kääntymistä. Hän aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

—————————————————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Simusaapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Simu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Harkitut yhteydenotot:  Anne-Mari Vihtonen

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.