Urs & ihmisystävän kosketus
Päivitetty 01.03.2023

Kotia etsivä koira: URS


Syntymäaika: n. 2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

1.3.2023

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Äärimmäisen komean ja runsas turkkisen Ursin taustasta ei  valitettavasti ole juuri tietoa, se on päätynyt tarhalle jonkun paikallisen henkilön toimesta. Dr. Adina arvelee että Urs on kaukasiankoiran risteytys.

Urs on tarhaolosuhteissa avoin, rauhallinen ja ystävällinen ihmisiä kohtaan. Ihmisen tullessa sen häkin luo se painaa päänsä ihmisen kättä vasten ja nauttii silmin nähden silityksistä ja huomiosta. Kotioloissa on mahdollista, että Urs laumanvartijalle tyypilliseen tapaan leimautuu voimakkaasti omaan kotiväkeensä, siksi on myös  todella tärkeää, että sitä osataan sosiaalistaa kodin ulkopuolisiin ihmisiin ja tilanteisiin. Tulevalta kodilta edellytetään kokemusta laumanvartija koirista. Urs luovutetaan ainoastaan haja-asutus alueelle taloon jossa on suuri tontti ilman lähinaapureita.

Urs asuttaa häkkiään yksin ja Adinan mukaan se tulee huonosti toimeen muiden koirien kanssa mikäli häkkiaitaa ei ole välissä. Tämän takia sille etsitäänkin ensisijaisesti kotia ainoana koirana, missä se saisi nauttia ihmisen huomiosta antaumuksella yksin. Ursia ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi.

Kooltaan Urs on  noin 70cm  ja painoa noin 50kg.

 

Päivitykset:

1.3.2023

Terveisiä suloiselta Urs-nallekarhulta!

Aktiivit tapasivat Ursin helmikuun vierailullaan. Aktiivien ollessa häkin ulkopuolella he kertovat katselleensa, kun Urs nukkui rennosti kopassaan viis veisaamatta ympärillä olleesta hullusta härdellistä. Yksi aktiiveista menee häkkiin sisälle, muttei Urs unihetkellä pahemmin vieraasta piittaa vaan jatkaa uniaan.

Aktiivien leperrellessä häkin ulkopuolelta tälle, nousee Urs ja löntystelee hitaan varmasti hakemaan tarjottuja nameja. Kavutessaan viimein esille Urs nauttii herkkujen lisäksi kovin saamistaan ihanista rapsutuksista. Aktiivit ihastelevat, miten rauhallinen ja ihana nalle Urs onkaan.

Ihmisrakkaan nallekarhun tulisi jo niin päästä omaan kotiin!

Lisätty muutama kuva sekä video.

14.11.2022

Kulkureiden toimijat tapasivat Ursin syyskuun Romanian vierailulla. Toimijamme tapasivat Ursin häkin ulkopuolelta käsin. Kesän lämmön takia ursin karvat oli ajeltu, sillä on erittäin kuuma lämpiminä päivinä. Urs on erittäin kiinnostunut vieraista ja innoissaan heiluttaa häntää. Rapsutuksia on sen mielestä ihana saada ja painautuu häkkiä vasten niiden toivossa. Olisikin korkea aika, että tämä ihan Nallukka löytäisi oman kodin.

Profiiliin on lisätty uusia kuvia ja video.

3.9.2021

Aktiivimme tapasivat komean Ursin elokuisella Romanian vierailullaan. Urs käyttäytyy tyypillisesti laumanvartijan tavoin ja kohtelee vieraita ihmisiä, kuin ilmaa. Ursia saa koskea, se tulee syömään herkut, eikä lainkaan tunnu jännittävän vieraita ihmisiä, mutta vieraiden ihmisten huomio on sille merkityksetöntä. sen sijaan Adinaa ja tarhan miespuolista työntekijää Florinia Urs suorastaan palvoo. Se kiehnää vasten Florinia ja työntää valtavaa päätään tämän kainaloon. Florinin kanssa Urs intoutuu myös leikkiin ja antaa antaumuksella pusuja lemi-ihmiselleen. Urs pääsee jaloittelemaan vapaana tarhan pihalle, jolloin se keskittyy rennosti hajujen perässä ravailuun ja merkkailuun. Muihin koiriin se suhtautuu jaloitellessaan välinpitämöttämästi, eikä kiinnostu näistä. Urs on häkissään turhautunut ja tarhaympäristö onkin laumanvartijalle aivan vääränlainen paikka. Urs on selkeästi yhden, tai kahden ihmisen koira, jolle oma perhe on koko sen maailma. Ursin turkki on pahasti huopaantunut ja rastoilla. Adina lupasi lähiaikoina rauhoittaa Ursin ja ajella tukalan turkin pois.  Lisätty kuvia ja videoita.

13.5.2021

Saimme kuulumisia Ursilta! One Rescue Associationin pitäjä Dr. Adina kertoo, että Urs on viettänyt edellisen elämänsä ennen Cosoban tarhalle tuloa pienessä häkissä omistajansa pihassa. Siihen nähden Ursin elämä on siis parantunut kyllä, mutta eiväthän mitkään tarhaolot kunnollista omaa kotia voita.

Adina myös kertoo Ursin olevan rauhallinen ja rakastavan ihmisiä ja rapsutuksia. Joskus Urs pääsetään vapaaksi tarhan pihalle jaloittelemaan ja se osaa mennä itse takaisin omaan häkkiinsä, koska koirien hoitajat ovat herkuilla opettaneet sen Ursille. Toisten koirien kanssa Urs ei tule edelleenkään toimeen.

“I love him, he is like a bear”, kuuluu Adinan loppukaneetti Ursista.

Ursista lisätty uusi video ja kuvia.

21.2.2021
Urs aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

—————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ursin rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Urs saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Urs on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Harkitut yhteydenotot :   Nina Ehrström

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.