Kodin saanut koira: CERI

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Ceri 09/15

Ceri 09/15

CERI

* Noin 2-vuotias

* Uros

* Kastroidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

27.9.2015
Kulkureiden aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Syyskuussa 2015 Romanian matka kohdistui mm. Onevet klinikalle, jonka kanssa yhdistys tekee tiivistä yhteistyötä päivittäin. Klinikan kautta kulkevat mm. kaikki Suomeen saapuvat koirat. Tämän lisäksi Onevet tarjoaa turvapaikan monelle kadulta pelastetulle. Klinikan koirasuojalla odottaa omaa kotiaan ympärivuotisesti noin 200 koiraa. Yksi näistä koirista on pieni parrakas Ceri. Siitä, miksi ja miten Ceri on Onvetiin päätynyt, ei ole tarkkaa tietoa, mutta yksi asia on varma. Keskivertoa Romanialaista hylätyksi tullutta koiraa kohtaan verrattuna se on ollut hyvin onnekas. Cerin on nimittäin aika aloittaa kodin etsintä Suomesta, osana Kulkurien adoptio-ohjelmaa.

Cerin tavanneet Kulkurien edustajat kertovat, että poika on luonteeltaan hyvin iloinen ja leikkisä. Vieraiden syliin se kapusi heti ja viihtyi siinä erinomaisesti. Ceri antoi myös hyvin käsitellä itseään ja katsoa hampaat. Ihmistä kohtaan tämä pikku mies on siis hyvin sosiaalinen, mutta toisista uroksista se ei liiemmin pidä. Mikään yltiö-aggressiivinen Ceri ei kuitenkaan ole, eikä se vierailun aikana esimerkiksi lähtenyt mukaan häkin läpi kuuluviin toisten urosten rähinöinteihin. Hihnassa muiden tunkiessa iholle Ceri pyrki turvautumaan ihmiseen. Varmuuden vuoksi poika luovutetaan kuitenkin kotiin, jossa toista urosta ei ole. Narttuista Ceri pitää kyllä. Onvetissä se asuu tällä hetkellä yhdessä myös adoptio-ohjelmastamme löytyvän Tabitan kanssa jota kohtaan on hyvin alistuvainen.

Ceri on sairastanut pentuna penikkataudin jonka seurauksena sen hampaat ovat ikään nähden huonossa kunnossa (kuva galleriassa). Muutoin Ceri on selvinnyt taudista hyvin ja sen vointi on mitä mainioin. Penikkatauti saattaa aiheuttaa koiralle keskushermosto-oireita, mutta ne ilmenevät yleensä välittömästi. Riski siihen, että oireita ilmenisi enää myöhemmin, taudin jo parannuttua on hyvin pieni. Terveysseikat ovat kuitenkin asia, jota Ceristä kiinnostuneen tulee miettiä erityisen huolella ennen lopullista päätöstä adoptiosta.

Ceri on noin 30-35cm korkea ja painoa sillä on noin 13kg.

8.11.2015
Saimme kuulla iloisia uutisia vieraillessamme Romaniassa marraskuun alussa. Ceri on adoptoitu Saksaan.

————————————————————————————————————————

Yhteyshenkilö oli Taija Mäkinen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: