Päivitetty 04.10.2021

Kotia etsivä koira: ALDWIN (A-Team) (Suomessa)


Syntymäaika: 1/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Tampere)
Kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
3.10.2021
Aldwin on kokenut elämänsä aikana paljon. Se astui sisarustensa lailla adoptio-ohjelmaan kesäkuussa 2015. Sillä on ollut oma koti kolme kertaa, josta viimeisin piti olla se viimeisin. Siellä Aldwin oli ensin kotihoidossa mutta sai sitten jäädä omaksi. Aina emme kuitenkaan voi ennustaa mitä elämässä tapahtuu ja valitettavasti Aldwin joutuu nyt neljättä kertaa hakemaan itselleen uutta kotia. Tämä on sydäntäsärkevää jo itsessään, mutta erityisen ikävältä tuntuu koska Aldwin ja nykyinen omistaja ovat löytäneet hienon yhteisen sävelen ja omistaja osaa lukea ja tukea Aldwinia täysin niissä tilanteissa, jossa Aldwin tarvitsee sitä tukea ja ohjausta, jo ennen kuin itse sen tietää.

Aldwin on herkkä ja älykäs koira, joka tuntee ja elää ihmisen tunnetiloja peilaten niitä itseensä ja omaan toimintaansa. Aldwin on tullut toimeen muiden koirien kanssa, kunhan tutustuttaminen osataan tehdä oikein eikä toinen koira tule ns. suoraan iholle. Aldwinin kanssa ei voi jäädä patsastelemaan vaan tutustuttaminen on paras tehdä liikkeellä ollessaan, vaivihkaa. Tästä ja kaikesta muusta tullaan keskustelemaan lisää prosessin aikana.

Aldwinilla on taipumus helposti alkaa vahtimaan jotain tiettyä resurssia, nykyisessä kodissa se oli koirakaveri, jota Aldwin kiihkeästi puolusti ja vahti muilta, niin ihmisiltä kuin koirilta. Yksinolo on sujunut vaihtelevasti Aldwinin kanssa, nyt kun ei vanha koirakaveri tassutteli sateenkaarisillalle, Aldwinin yksinolo on sujunut myös hieman paremmin. Omistaja miettii että tämä voi johtua siitä, että Aldwin ei nyt koe tarvitsevan suojella ketään.

Omistajan mukaan Aldwin on kaksijakoinen koira: Toisaalta kuin ihmisen mieli, toisaalta tietynlaisissa tilanteissa reaktiivinen. Reaktiivista käytöstä ei ole ollut koskaan oman omistajan/hoitajan kanssa, päinvastoin Aldwin käyttäytyy erittäin hyvin omistajansa kanssa, mutta muutamia tapauksia on, joissa Alvinin turhautuminen on purkautunut lähellä olevaan ihmiseen tilanteessa, jossa stressitekijöitä on ollut liikaa. Tämän tyyppiseen ongelmaan ratkaisu on ennakointi ja hyvä koiranlukutaito. Aldwin näyttää pitävät rutiineista ja siitä, että asiat pysyvät tuttuina ja turvallisina.

Aldwinille etsitään osaavaa, koirakokenutta ja sitoutunutta kotia, ideaalisin olisi jos perheeseen kuuluisi 1, max 2 aikuista, jonka elämä jo on asettunut uomiinsa. Olisi valtavan ihanaa jos Aldwin pääsisi nauttimaan loppuelämästään paikkaan, joka on aika rauhallinen, missä on tilaa juosta ja nuuskutella ja missä ei välttämättä ole niin vilkasta sosiaalista elämää. Aldwin on tyytyväinen ja onnellisemmillaan omassa pienessä porukassaan. Erittäin tärkeää Aldwinin kanssa on se, että omistaja on hyvä koiran elekielen tuntija ja tahtoo oppia tuntemaan Aldwinin ja Aldwinin viestit mahdollisimman hyvin. Aldwin tarvitsee omistajan, jolla on lempeää itsevarmuutta ja vahva käsitys palkkioon perustuvasta kouluttamisesta. Kokemus paimenkoirista katsotaan eduksi ja kiinnostus harrastaa Aldwinin kanssa vaikkapa ihan vain omaksi iloksi, on äärimmäisen iso plussa, sohvaperunaksi Aldwin tuskin soveltuu. Ymmärrys koiran stressistä sekä käytännön että teorian tasolla on tärkeää.

Lapsiperheeseen emme Aldwinia sijoita, emme myöskään kissakotiin. Toisen koiran kaveriksi huolellisesti harkiten, kokonaistilanne huomioiden. Aldwin on nykyisen omistajansa kanssa käynyt vaeltamassa, matkustanut julkisissa yms. ja nämä kaikki on sujunut tosi hyvin. Mutta se on pitkän yhteisen matkan lopputulos ja harjoittelua on tarvittu. Ennakointi on kaiken a ja o kun toimii Aldwinin kanssa.

Huomaathan, että Aldwinin kohdalla toivomme kotiehdokkaalta valmiutta käydä tapaamassa Aldwinia muutamankin kerran ennen lopullista adoptiopäätöstä.

Aldwin on noin 50-55cm korkea ja painaa noin 20kg.

Päivitykset
3.10.2021
Aldwinin, tuttavallisemmin Alvinin, yhteyshenkilö ja yhdistyksemme toiminnanjohtaja kävivät tapaamassa Alviniä lenkkeilyn merkeissä syksyisenä sunnuntai-iltana. Tapaamisessa kävi selväksi, että Alvin on upea koira, jolla on hieno kontakti ja luotto entiseen omistajaansa, nykyiseen kotihoitajaan. Alvin uskaltaa ottaa kontaktia vieraisiinkin ihmisiin tosi pian ensi kohtaamisen jälkeen ja herkut uusien tuttavuuksien taskusta maistuvat. Toisten koirien tullessa vastaan pääsemme näkemään, että vaikeatkin ohitustilanteet sujuvat hyvin Alvinin tukeutuessa hoitajansa ohjaukseen. Vauhdikas poika kun on, Alvin hieman turhautuu ja alkaa kuin komentaen haukkua kun olemme liian pitkään paikoillamme.

Hoitajan mukaan Alvin on kaksijakoinen koira: Toisaalta kuin ihmisen mieli, toisaalta tietynlaisissa tilanteissa reaktiivinen. Reaktiivista käytöstä ei ole ollut koskaan oman omistajan/hoitajan kanssa, mutta muutamia tapauksia on, joissa Alvinin turhautuminen on purkautunut lähellä olevaan ihmiseen tilanteessa, jossa stressitekijöitä on ollut liikaa. Tämän tyyppiseen ongelmaan ratkaisu on ennakointi ja hyvä koiranlukutaito. Tästä syystä painotamme sitä, että Alvin etsii kotia nimenomaan kokeneen koiraihmisen luota.

Upeaakin upeampi Alvin jää nyt odottamaan, että oma ihminen huomaa hänet ja ottaa yhteyttä.

Lisätty videoita ja kuvia.

1.7.2021
Alvin palaa etsimään kotia.

6.4.2017
Toisinaan matka perille on mutkikas ja pitkä. Alvin on nuoren elämänsä aika kokenut ja nähnyt jo todella paljon. Vuosi sitten se pääsi kotihoitoon, jossa se sai vihdoin alkaa opetella mitä onnellinen elämä todella tarkoittaa. Tänään saimme todellisen ilouutisen, sillä Alvin onkin jo viimeisen vuoden ollut ikiomassa kodissaan. Sydämelliset onnittelut koko perheelle ja ennen kaikkea Alvinille, jonka ei enää koskaan tarvitse lähteä kotoaan.

28.11.2016
Saimme jälleen kuulumisia Aldwinin hoitopaikasta:

Alvin on edelleen huumorintajuinen riiviö. Iloinen vesseli joka hönöilee, hölmöilee ja sekoilee tuttujen koirien ja ihmisten kanssa. 
Täysin sisäsiisti kaikilla muilla tavoilla, paitsi; muovipussit tms pehmeät muoviset asiat ja takkapuut. Voin kertoa, siitä on siisteys  kaukana. Alvinin takkapuiden kulutus on testiemme mukaan n. 3 isohkoa halkoa olohuoneen matolla 6h työpäivän aikana.

Alvin on ja tulee varmasti aina olemaan epävarma uusien ihmisten ja varsinkin isompien koirien kanssa. Edelleen Alvinia itseään lähestyvät ihmiset on ongelma, pelkkä käden ojennus nuuskittavaksi ylittää välillä sietorajan. Kuitenkin esim. kahvilassa saa joku muu istua pöytään ja tarjoilija tuoda kahvin pöytään ilman reaktioita, kunhan eivät mitenkään huomioi koiraa. Tähän en ole löytänyt vieläkään muuta tapaa kuin sanoa ihmisille, että eivät saa tervehtiä koiraa _millään tavoin_. Alvin etenee omaan tahtiinsa ja silloin kaikki menee ihan ok.
Tämä on ehkä suurin ongelma uutta kotia ajatellen, koska Alvin edelleen on hyvin “hampaisa” esimerkiksi leikkien kiihtyessä. En siis lainkaan ihmettelisi jos käyttäsi vielä hampaitaan väärin, varsinkin kun historiaa sellaisesta on. 
Sinällään Alvin ei sano lapsista mitään jos osaavat olla pelkäämättä isoa koiraa, mutta tuon taipumuksen takia en uskalla suositella kotiin jossa lapsia.

Alvinin toinen huonompi puoli on reviirin vahtiminen. Esimerkiksi naapurin pihalla leikkii naapurin koiran kanssa kuin heikkopäinen, mutta aidan tällä puolella ei puhettakaan. Murinaa ja rähinää vain. Taas jos vaihtaa aidan taakse niin ralli alkaa, ihan kuin siinä olisi jokin teleportti joka vaihtaisi koiran mielen ja luonteen toiseen.
Saman huomaa myös käytöksessä ihmisten kanssa. Ihmisten kohtaaminen muualla on huomattavasti helpompaa kuin kotona.
Tässä toki oman ongelmansa luo hoitopaikan vanhempi koira Kiku, jota Epävarma Alvin yrittää suojella.
Uskoisinkin, että Alvinille paras olisi itsevarma koirakaveri tai olla ainoana koirana. Menee toki näinkin, mutta aina jos “haluan päästä helpolla” niin poistan tilanteesta jo ennakkoon Kikun ja kaikki menee paljon rauhallisemmin ja rennommin.

Alvin selvästi hyötyi älyttömän paljon koirakoulusta ja olisi maailman hienoin (ja kaikkien elämää helpottava) asia jos Alvin pääsisi mukaan johonkin harrastukseen. Se selvästi pitää sellaisesta ja se tuntui tekevän uskomattoman hyvää Alvinin pääkopalle.

Viimeinen Alvinin huono puoli joka tulee mieleen, on riistavietti.”

Aldwinille etsitään siis lapsetonta ja ehdottomasti koirakokenutta kotia rauhalliselta alueelta. Aldwin tulee tarvitsemaan jatkuvaa harjoittelua, koulutusta ja aktiviteetteja pysyäkseen onnellisena.


14.6.2016
Aldwin jatkaa elelyään kotihoitopaikassa. Se on harjoittelun myötä kehittynyt hurjasti ja onkin hoitajansa mukaan nykyään suurimmaksi osaksi hyvin hyväkäytöksinen nuorukainen. Aldwin on ahkerasti vieraillut ihmisvilinässä mm. kaupoissa ja tapahtumissa ja pärjännyt niissä todella hienosti. Jokin aika sitten Aldwin kävi myös rokotuksilla ja rokotukset antanut eläinlääkäri kehui sitä todella kiltiksi ja viisaaksi koiraksi.

Tietysti Aldwinista löytyy edelleen myös nuorille pojille tyypillinen hassutteleva, riiviömäinen ja loputtoman kekseliäs puoli. Kotihoitajan mukaan Aldwinin kanssa ei ole tylsää päivää, sillä se keksii aina jotakin uutta hölmöiltävää.

Aldwin tulee edelleen hienosti muiden koirien kanssa toimeen.

30.4.2016
Aldwin on nyt saanut rauhassa opetella kotihoidossa käytöstapoja ja sääntöjä ja hiljalleen siitä onkin alkanut kuoriutua oikea hurmuri. Aldwin oppii osaavan kouluttajan opeissa nopeasti ja tuntuukin pitävän kaikenlaisesta aivojumpasta ja harjoittelusta.

Hihnakäyttäytymistä on harjoiteltu ahkerasti ja Aldwin ohittaakin jo suurimman osan ärsykkeistä rauhallisesti ja rähisemättä. Vielä on kuitenkin paljon opeteltavaa ja tulevan kodin on sitouduttava jatkamaan hyvin alkanutta harjoittelua Aldwinin kanssa.

Lisätty Aldwinille kuvia hoitopaikasta.

7.4.2016
Aldwin on käynyt läpi jo melkoisen matkan. Jälleen kerran se on kohdannut siitä riippumattomia vastoinkäymisiä ja näin se palaa jälleen etsimään kotia.

Aldwin on upea nuori koira. Se on kasvanut komeisiin mittoihin ja sillä on paljon virtaa ja intoa. Valitettavasti Aldwinia ei ole tarpeeksi tuettu ja koulutettu eikä se tällä hetkellä osaa hallita innostumistaan. Niinpä Aldwin turhautuu jännittävissä tilanteissa. Tämä näkyy esimerkiksi haukkumisena ja remmissä vetämisenä, kun vastassa on jotakin kiinnostavaa. Kotona Aldwin on todella kiltti poika. Se on täysin sisäsiisti ja osaa hienosti odottaa työpäivien ajan kotona.
Aldwinilla on nuorille uroksille tyypillistä epävarmuutta ja se suhtautuu vieraisiin ihmisiin vähän varoen. Osaavissa käsissä se kuitenkin rentoutuu hyvin nopeasti ja menee iloisesti tekemään tuttavuutta.

Aldwin tarvitsee rauhallisen kotiympäristön, sillä sen on vaikea rauhoittua kodissa, jossa on epäsäännölliset rutiinit. Aldwin tarvitsee myös kokeneen ja pitkäjänteisen omistajan, joka on valmis sitoutumaan sen koulutukseen. Aldwin tulee hienosti muiden koirien kanssa toimeen.

25.3.2016
Aldwin haettu uuteen kotiin.

6.3.2016
Aldwin on nyt varattu uuteen omaan kotiin.

20.1.2016
Alvinin kotihoitopaikasta kuulumisia.
Pennusta on nyt kasvanut komea n. vuoden ikäinen uros, jolle maailma on täynnä uusia ja ihmeellisiä asioita.
Alvinin melko vahvaa pihavahtimista haukkumalla on nyt saatu hieman vähemmäksi.
Edelleen hihnakäytöksessä on parantamisen varaa, muita koiria kohdattaessa, mutta muuten Alvin kulkee mallikelpoisesti. Alvin rakastaa ulkona riehumista kotihoitopaikka kavereiden kanssa, sekä saadessaan innokasta tekemistä mm.tottelevaisuuden harjoittelusta.

Alvin on kotioloissa melko rauhallinen ja mukavuuden haluinen koira. Vieraat se ottaa kyllä avosylin vastaan, kunhan ne ensin on haukuttu ja nuuskittu.
Omaan ihmiseen Alvin kiintyy hyvin voimakkaasti ja seuraa kyllä kaikkialle. Kaikki hoitotoimenpiteet se antaa tehdä mallikkaasti, niin kynsien leikkuut, kuin tassujen pyyhintä ja koko koiran pesukin onnistuu. Hampaat näyttää pyydettäessä.
Alvin on hellyydenkipeä, elämästään myös nautiskeleva koira poika, joka valtaa kyllä oman tilan vaikka mistä, kun haluaa huomionsa.

Lisätty uusia kuvia Alvinille.

18.11.2015
Aldwin on asettunut kotihoitopaikkansa neljän muun koiran laumaan erinomaisesti. Se rakastaa koirakavereita ja niiden kanssa juoksemista ja sopisikin mainiosti kotiin, jossa sitä jo valmiiksi odottelisi reipas koirakaveri. Myös kaikenlainen älyjumppa ja puuhastelu ovat Aldwinin mieleen, joten siitä saisi varmasti erinomaisen harrastuskaverin. Nuorena uroksena Aldwin tulee tarvitsemaan myös selvät rajat tulevassa kodissaan.

Aldwin on äärimmäisen kiltti ja sosiaalinen eikä kotihoidossa ole ensimmäisenä päivänä esiintyneen näykkimisen jälkeen ollut minkäänlaisia ongelmia. Myös kaikenlaiset hoitotoimenpiteet kuten kynsien leikkuu ja pesu onnistuvat ongelmitta. Se on aikamoinen sylikoira ja rakastaa aina luvan saadessaan tulla köllöttelemään kainaloon.

Aldwin kävelee edelleen hienosti hihnassa ja tulee luokse vapaana pidettäessä. Toisien koirien tullessa vastaan tai Aldwinin ollessa omalla pihallaan se saattaa haukahtaa muille koirille, mutta uskoo kun sitä kieltää. Muuten Aldwin ei ole kova haukkumaan.

Aldwin on tällä hetkellä hieman vajaa 60 cm korkea ja painaa noin 20 kiloa.

Aldwin on fiksu nuori koiranalku ja oppii nopeasti uusia käskyjä. Aldwinille on nyt lisätty video marraskuun puolivälistä, jossa näkyy kuinka tottelevainen nuorukainen se onkaan.

Aldwinia saa sovitusti mennä tapaamaan kotihoitajalleen Raisioon.

22.10.2015
Aldwin on siirtynyt etsimään uutta kotiaan kotihoidosta käsin. Kotihoidossa Aldwinista on kuoriutunut aivan mahtava nuori pojankoltiainen. Se ei ole ollut lainkaan arka, vaan ottanut vieraatkin vastaan erittäin uteliaasti ja iloisesti.

Ensimmäisenä päivänä Aldwin innostuessaan hieman näykki ihmisiä, mutta tapa on loppunut heti kun se on jätetty huomiotta. Aldwin tarvitseekin nuorille koirille tyypillisesti rajoja ja ohjausta, jotta se oppii kunnon kotikoiran tavoille. Perusluonteeltaan poika on todella kiltti ja oppivainen. Aldwin on ihmisrakas, huomionkipeä ja hyvin seurallinen.

Aldwin tarvitsee paljon tekemistä ja luvallista puuhattavaa, sillä se on energinen ja menevä nuorukainen. Kotihoitopaikassa Aldwin on asettunut hienosti hoitopaikan neljän oman koiran sekaan. Se kunnioittaa muita ja rakastaa uusien kavereidensa kanssa leikkimistä. Aldwin varmasti tykkäisikin koirakaverista myös uudessa kodissaan.

Aldwin kävelee hienosti hihnassa ja tulee luokse kutsuttaessa ollessaan vapaana. Se on lähes sisäsiisti ja osaa odottaa työpäivän ajan kotona, kunhan saa jotakin luvallista puuhasteltavaa.

Ohessa muutama video Aldwinista kotihoidossa.

13.10.2015
Aldwin palaa etsimään kotia. Aldwin tarvitsee kodin jossa ymmärretään epävarman koiran sielunelämää ja ollaan valmiita tekemään töitä, jotta nuoren pojan itsetunto saataisiin kohdilleen. Omalle perheelleen Aldwin on todella kiltti ja se pärjää hienosti myös perheen lasten kanssa. Vieraita  ihmisiä Aldwin vielä selvästi pelkää.

Aldwin on reipas, leikkisä ja touhukas nuorukainen joka kaipaa liikuntaa ja aktivointia. Siitä saisikin varmasti erinomaisen harrastuskaverin. Kotioloissa Aldwin on herkkä pieni hassuttelija, joka kaipaisi vain sen oman ihmisen joka jaksaisi panostaa sen koulutukseen.

08.08.2015
Hurmaava Aldwin pääsi omaan kotiinsa elokuun alkupäivinä.

25.07.2015
Aldwin on varattu omaan kotiinsa.

14.07.2015
Aldwin on nyt ollut muutaman päivän kotihoidossa. Matkaa kentältä hoitopaikkaan oli jonkin verran ja yölennon jälkeen hoitopaikassa oltiin perillä vasta aamuviideltä. Matka sujui Aldwinilta häkissä kyyhöttäen ja kovasti jännittäen. Hoitopaikassa uni ei heti tullut, kun jännitti, mutta lopulta Aldwinkin nukahti oven eteen.

Heräämisen jälkeen meininki olikin sitten ihan toinen. Kainalossa on nukuttu, ihmisiä seurailtu ympäriinsä ja ruokia pudoteltu hellalta. Kotihoitajan mukaan Aldwin on hyvin ihmisrakas ja kiltti, lapsienkin kanssa on jo päässyt tutustumaan ja kaikki on sujunut hienosti. Perheen muille koirille pennun tulo on ollut shokki ja aiheuttanut murinaa ja ärinää. Aldwin ei tosin ole ollut tilanteesta moksiskaan vaan kunnioittaa vanhempiaan.

24.06.2015
Romaniassa syntyy päivittäin lukuisia uusia, kodittomia koirapentueita. Emoja ja pentuja on kaikkialla, teidän varsilla, pelloilla, hylätyissä rakennuksissa… Vain hyvin pieni osa näistä koirista on niin onnekkaita, että päätyy paikallisten eläinsuojelijoiden hoiviin saaden toivon paremmasta elämästä. Maaliskuussa 2015 onni potkaisi pientä Aldwinia sisaruksineen sekä näiden Molla-emoa. Syystä tai toisesta tämä pesue oli päätynyt Bukarestin vilkkaan kehätien laidalle josta Kulkureiden toinen pääyhteistyökumppani Alina Murgu otti ne  turvaan yhdistyksensä Asociatia Suflete Dragin (Kind Souls) uudelle Sintestin tarhalle. Pentue ristittiin paikalliseen tapaan A-teamiksi. Käytyään läpi rokotusohjelman on niiden aika aloittaa kodinetsintä Suomesta osana Kulkureiden adoptio-ohjelmaa.

Luonteeltaan Aldwin on aktiivinen ja leikkisä, kuten pennun kuuluukin. Tutuille ihmisille se on sosiaalinen, antaa käsitellä itseään ja nauttii ihmisen huomiosta. Vieraita ihmisiä Aldwin vielä ujostelee. Kulkureiden edustajien tavatessa A-teamin kesäkuussa 2015, pennut eivät antaneet koskea itseensä vierailun aikana, mutta olivat kyllä kiinnostuneita ihmisistä ja pyörivät näiden ympärillä.  Aldwinin tulevalla kodilla täytyykin olla ymmärrystä ujohkoa ja normaalielämään tottumatonta pentua kohtaan ja valmiutta panostaa pennun sosiaalistamiseen kotiutumisen jälkeen. Pentueen emän ja pentujen nykyisen koon huomioiden Aldwinista odotetaan kasvavan aikuisena noin 50cm korkea ja noin 20kg painava herrasmies.

_________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Aldwin saapui Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aldwin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimi Rosa Haahtikari, uudelleensijoitusta hoitaa Jenni Ankelo


Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa