Päivitetty 15.11.2021

Kotia etsivä koira: BREEZY (Team October)


Syntymäaika: 9-10/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

15.11.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Team Octoberin pennut ovat viime syksyn pentuja. Niiden taustasta ei tiedetä paljoa, ovatko ne syntyneet kodittomina vai hylätty synnyttyään. Adinaa tarhalla auttava mies oli löytänyt pennut paikallisen stadionin lähettyviltä ja tuonut ne Cosoban tarhalle, missä ne ovat varttuneet. Team Octoberin pentujen ja monien heidän kaltaistensa vuoksi Kulkurien toiminnassa steriloinnit kohdemaassa ovat niin tärkeitä, jotta jonain päivänä pentuja ei enää syntyisi niin paljon kodittomiksi. Vain osaa kodittomista koirista pystytään Romaniassa auttamaan ja vain harva pääsee turvaan esimerkiksi aina täpötäydelle Cosoban tarhalle.

Breezy ja sen sisarukset ovat siinä mielessä onnekkaassa asemassa, että ne saavat tällä hetkellä elellä vapaana tarhan isolla piha-alueella. Öisin ne suljetaan häkkirivistön käytävälle, sillä muita vapaita paikkoja tarhalla ei ole. Aktiiviemme tavatessa Team Octoberin pentueen lokakuussa 2021, he kertoivat pentueen seuranneen heitä koko päivän häkin luota toiselle, makoillen ja seuraten mitä ihmiset puuhaavat ja välillä tietysti touhuten nuorisomaisia temppujaan, kuten pyykkinarulla kuivuvien pyykkien roikottamista pitkin poikin.

Pentue vaikuttaa iloiselta, uteliaalta ja tasapainoiselta, ne eivät vaikuta kohtuuttoman energisiltä, vaikka tottakai nuorissa koirissa varmasti virtaa riittääkin. Pennut eivät myöskään vaikuta tarhaoloissa kovilta haukkumaan.

Väritykseltään pentueen tummin, kaunotar Breezy on kaikkein reippaimpia sisaruksiaan hieman ujompi, mutta ei kuitenkaan ujoin. Sylissä olo jännittää Breezya samoin vieraiden lähestyminen. Tyttö toipuu kuitenkin nopsaan kun pääsee sylistä maahan ja jää pienen matkan päähän ihmettelemään vieraiden puuhia. Lokakuussa kuvatulla videolla Breeze jo hakee reippaasti nameja vierailta.

Breezy on asunut koko elämänsä sisarustensa ja nykyisin myös useiden muiden tarhalla elävien koirien kanssa ja se tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa. Breezylle olisi hyvä päästä pian omaan kotiin opettelemaan kotikoirana olemista ettei ujous muutu arkuudeksi kuten tarhaoloissa saattaa käydä. Breezyn kotiutumista auttaisi tulevassa kodissa jo oleva koirakaveri. Tärkeintä on kuitenkin, että Breezy löytää oman perheen, jossa se saa tarvitsemaansa kärsivällistä rohkaisua, liikuntaa, virikkeitä ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta.

Breezy on 50-55 cm korkea ja painaa 23-25 kg.

Päivitykset

15.11.2021
Aktiivimme tapasivat Breezyn vieraillessaan Cosoban tarhalla lokakuun loppupuolella. Breezy asui tuolloin vapaana tarhan pihalla. Tyttö on hieman epävarma, mikä ilmeni haukkumisena. Breezy rauhoittui kuitenkin nopsaan saatuaan herkkuja ja tuli reippaasti haistelemaan vieraita ja pysytteli heidän lähellään. Breezyllä on siis tervettä uteliaisuutta ja se rohkaistuu nopeasti.

27.10.2021
Breezy aloittaa kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Breezy saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Breezy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Breezyn yhteyshenkilö on Marjukka Kokko

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa