Päivitetty 05.10.2022

Kotia etsivä koira: BREEZY (Team October)


Syntymäaika: 9-10/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

5.10.2022
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Team Octoberin pennut ovat syksyn 2020 pentuja. Niiden taustasta ei tiedetä paljoa, ovatko ne syntyneet kodittomina vai hylätty synnyttyään. Adinaa tarhalla auttava mies oli löytänyt pennut paikallisen stadionin lähettyviltä ja tuonut ne Cosoban tarhalle, missä ne ovat varttuneet. Team Octoberin pentujen ja monien heidän kaltaistensa vuoksi Kulkurien toiminnassa steriloinnit kohdemaassa ovat niin tärkeitä, jotta jonain päivänä pentuja ei enää syntyisi niin paljon kodittomiksi. Vain osaa kodittomista koirista pystytään Romaniassa auttamaan ja vain harva pääsee turvaan esimerkiksi aina täpötäydelle Cosoban tarhalle.

Breezy ja sen sisarukset elivät adoptio-ohjelmaan tullessaan vapaana tarhan isolla piha-alueella. Öisin ne suljettiin häkkirivistön käytävälle, sillä muita vapaita paikkoja tarhalla ei ollut. Tämän jälkeen Breezy on asunut eri paikoissa tarhalla, eri kokoonpanojen kanssa. Aktiiviemme tavatessa Team Octoberin pentueen lokakuussa 2021, he kertoivat pentueen seuranneen heitä koko päivän häkin luota toiselle, makoillen ja seuraten mitä ihmiset puuhaavat ja välillä tietysti touhuten nuorisomaisia temppujaan, kuten pyykkinarulla kuivuvien pyykkien roikottamista pitkin poikin. Pentue vaikutti silloin iloiselta, uteliaalta ja tasapainoiselta, ne eivät vaikuttaneet kohtuuttoman energisiltä, vaikka tottakai nuorissa koirissa virtaa riitti. Pennut eivät myöskään vaikuttaneet tarhaoloissa kovilta haukkumaan, eivätkä hauku tavatessa tälläkään hetkellä.

Väritykseltään pentueen tummin, kaunotar Breezy oli kaikkein reippaimpia sisaruksiaan hieman ujompi, mutta ei kuitenkaan ujoin. Sylissä olo jännitti Breezya, samoin vieraiden lähestyminen. Tyttö toipui kuitenkin nopsaan kun pääsi sylistä maahan ja jäi pienen matkan päähän ihmettelemään vieraiden puuhia. Breezy on nyt kasvanut ujoksi nuoreksi koiraksi, joka on tyypillisen tarhakoiran tavoin tottumaton, mutta kuitenkin utelias sekä kiinnostunut ihmisistä ja nameista.

Breezy on asunut koko elämänsä sisarustensa ja nykyisin myös useiden muiden tarhalla elävien koirien kanssa ja se tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa. Breezylle olisi hyvä päästä pian omaan kotiin opettelemaan kotikoirana olemista ettei ujous muutu arkuudeksi kuten tarhaoloissa saattaa käydä. Breezyn kotiutumista auttaisi tulevassa kodissa jo oleva koirakaveri. Tärkeintä on kuitenkin, että Breezy löytää oman perheen, jossa se saa tarvitsemaansa kärsivällistä rohkaisua, aikaa, virikkeitä ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta.

Breezy on 50-55 cm korkea ja painaa 23-25 kg.

Päivitykset

5.10.2022
Syyskuun Romanian matkalla tavattiin myös Team October. Breezy, Storm, Leaf, ja Bounty asuvat tällä hetkellä samassa häkissä. Koko porukka on kiinnostunut ja innostunut vieraista. Breezy on tottumaton ja varovainen ja säpsyilee jonkin verran äkkinäisiä liikkeitä tai ääniä. Palaa kuitenkin heti takaisin säpsyn jälkeen ja pysyttelee ihmisen lähellä. On utelias ja ihminen kiinnostaa. Myös herkut kiinnostavat kovasti ja maistuvat kädestä tarjoiltuna. Kosketusta Breezy väistää. Breezy ja Bounty vaikuttavat tukevan toisiaan, tulevat yhdessä tuumin syömään namit ja haistelemaan ihmistä sekä myös väistävät kauemmas. Missä olisi tämän kaunokaisen oma koti?

Lisätty kuvia ja videoita.

1.6.2022
Maaliskuun lopussa Kulkurien aktiivit tapasivat Breezyn tarhalla. Breezy oli siirretty asumaan sisäpihalta häkkiin, jossa “kämppiksinä” sillä asustelivat seniori-ikäiset Naava ja eräs toinen koira. Breezy on tavatessa kohtelias kämppiksiään kohtaan. Lempeä Breezy on ikäisekseen rauhallinen, se on innoissaan nameista mutta hötkyilee vähemmän kuin kämppiksensä Naava. Breezy seuraa maltillisesti sivusta ja lähestyy ihmistä kun saa siihen tilaa. Breezy on hyvin namimotivoinunut ja namit saavat sen ajoittain nousemaan kahdelle jalalle, pussailee ja putsaa sormet namit syötyään. Breezy ei arastele kännykkää eikä kameraa, ei tauota, ei kuulla haukkuvan. Pysyy vieraiden vieressä, tutkii ja nuuskii, on tottumaton suoraan kosketukseen ja väistää sitä mutta palaa välittömästi takaisin viereen väistettyään. Breezyllä on tällä hetkellä mangea korvissa ja saa siihen hoitoa. Lisätty uusia kuvia ja videoita.

28.2.2022
Saimme tarhalta videon Breezystä kun se on kissan kanssa samassa tilassa. Videolta huomaa, että Breezyä jännittää kovasti tilanne. Mikäli Breezyn adoptoimista harkitsee kissallinen koti, tulee muistaa että kotona koiran reaktio kissaan voi olla erilainen kuin videolla ja tutustumiseen tulee varautua huolella etukäteen. Saimme myös tietää, että Breezyn häntä on lyhentynyt ollen nyt hieman pidempi kuin ihan töpöhäntä. Milloin ja millä tavalla häntä on lyhentynyt, siitä meillä ei ole tietoa. Se voi olla tapahtunut esimerkiksi puremistilanteen yhteydessä tai jäädessään kiinni johonkin. Lisätty Breezystä ja kissasta video.

15.1.2022
Cosoban tarhalla vierailtiin jälleen jouluun puolessa välissä ja myös Breezy sisaruksineen tavattiin. Breezy tosin nähtiin vain ohimennen, sillä tyttö oleskelee edelleen vapaana isolla pihalla monen muun koiran kanssa. Isossa koirajoukossa Breezyä ei onnistuttu tavoittamaan kuvattavaksi, mutta Breezy on entisellään, kulkee reippaasti pihan muiden koirien kanssa ja haukkuu samalla tavalla jännitystään kuten edelliselläkin vierailulla.

15.11.2021
Aktiivimme tapasivat Breezyn vieraillessaan Cosoban tarhalla lokakuun loppupuolella. Breezy asui tuolloin vapaana tarhan pihalla. Tyttö on hieman epävarma, mikä ilmeni haukkumisena. Breezy rauhoittui kuitenkin nopsaan saatuaan herkkuja ja tuli reippaasti haistelemaan vieraita ja pysytteli heidän lähellään. Breezyllä on siis tervettä uteliaisuutta ja se rohkaistuu nopeasti.

27.10.2021
Breezy aloittaa kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Breezy saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Breezy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:  Olga Karttunen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.