Päivitetty 01.10.2019

Enkelikoira: BUBU


BUBU

* 3v

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

Tarvitsetko elämääsi huumoria ja touhuamista, koiraa joka nukkuu peiton alla vaikka puoleen päivään, ottaa aurinkoa kesällä, mutta on innokas ja kestävä liikkuja metsäretkillä, aktiivinen tekijä ja älykäs oppija, lempeä, herkästi loukkaantuva ja rakastava sylikoira.. Yksi koiramaailman Hessu Hopoista on lyhytkarvainen saksanseisoja kuten omaa kotia, hyvin pehmeää petiä ja lämmintä talvitakkia etsivä lempeä Bubu.

Rotumääritelmän mukaan lyhytkarvainen saksanseisoja on kotikoirana lempeä perhekoira. Se tulee hyvin toimeen lasten kanssa. Koska rodulla ei ole vahtimistaipumuksia, se on ystävällinen vieraidenkin ihmisten kanssa. Sosiaalisen luonteen omaavana lyhytkarvainen ei ole aggressiivinen myöskään muiden koirien kanssa, toki se puolustaa tarvittaessa itseään. Bubu vaikuttaa siltä, että siitä kehittyisi juuri tällainen rotutyypillinen saksanseisoja-poika. Bubu on hieman ujompi menneisyytensä takia. Se on kehittynyt tarhalla kuitenkin niin paljon, että todennäköisesti oman kodin saadessaan ravistaa lopunkin ujouden ja epävarmuuden pois.

Romaniassa metsästykseen kelpaamattomat koirat usein hävitetään tai jätetään oman onnensa nojaan. Bubu veljensä kanssa kuuluvat tähän kategoriaan. Ne haluttiin hävittää ampumalla, koska olivat omistajansa mukaan liian paukkuherkkiä ja näin ollen metsästyskelvottomia. Koirien varovaisesta käytöksestä huomasi, että omistaja oli kohdellut niitä huonosti muutenkin. Ne olivat myös liian laihoja. Bubu ja sen veli Yogy pelastettiin tarhalle. Yogy sai kodin Saksasta pari kuukautta sitten. Tarhalla missä Bubu on, on yli 100 koiraa vapaana keskenään. Käydessämme siellä, Bubu seurasi tilannetta sivusta. Se ei halunnut härdelliin mukaan eikä aiheuttaa konflikteja kenenkään kanssa, mutta haki varovasti hellyyttä ihmiseltä. Bubu on ollut tarhalla keväästä 2012 saakka ja se on rohkaistunut todella paljon. Paikallisten vierailijoiden mukaan marraskuussa 2012 Bubussa ei ollut enää havaittavissa suurempaa ujoutta tai epävarmuutta.

Vaikka Bubu ei kelvannut metsästykseen, sillä todennäköisimmin on kuitenkin metsästysvietti. Oman kokemuksemme perusteella, yhden saksanseisojan Romaniasta Suomeen kotiuttaneena, on myös todennäköistä, että Bubua voi pitää irti metsästyskäyttäytymisestään huolimatta. Saksanseisojan metsästyskäytös on erilaista kuten esim. ajokoiralla. Saksanseisojan kuuluu pysyä suht lähellä ihmistä. Jokainen koira on kuitenkin yksilö, joten emme voi allekirjoittaa, että Bubu tulee käyttäytymään samoin kuin aiemmin Romaniasta Suomeen tullut saksanseisoja.

Bubun säkäkorkeus on vajaan 60 cm luokkaa ja paino ehkä 30 kg tai alle. Bubu sopii ainoaksi koiraksi tai koirakaverin kanssa. Bubu tulee toimeen sekä urosten ja narttujen kanssa.

Päivitetty 13.2.2013

Asociata A Doua Sansan vapaaehtoinen kävi Onevetissa lauantaina 21.2 ottamassa uusia kuvia koirista ja hän kertoi Bubun uusimpia kuulumisia myös.

“Bubu on rauhallinen ja lempeä, kiltti ja nöyrä. Siitä näkee ettei sen elämä ole aina ollut hyvää ja se on hetken epävarma kun sitä lähestyy vieras ihminen, mutta heti kun Bubu huomaa että tulija on ystävällinen, se sulautuu kiinni ja silminnähden nauttii hellyydestä ja huomiosta. Joku saa Bubusta todella ihanan, uskollisen ystävän.”

Lisätty uusia kuvia.

Päivitetty 25.2.2013

Yhteydenotot Sallalle.

Bubu on varattu!

Päivitetty 4.3.2013

Bubu sai oman kodin Suomesta 29.3.2013.

 

1.10.2019

Bubu on siirtynyt sateenkaarisillalle 26.7.2019. Lohduttomaan suruun lämpimät osanottomme Bubun omistajalle ja muulle perheelle. Kiittäen rakkaudestanne Bubua kohtaan <3

 

Omistajan muistokirjoitus:

Elämäni koira.

Sitä ja paljon enemmän sinä olit rakkaani. Olet ollut poissa luotani nyt kaksi kuukautta, enkä voi vieläkään käsittää, etten voi enää ikinä silittää silkinpehmeää turkkiasi tai nähdä pienen töpöhäntäsi vipavipaavan. Opetit minulle niin paljon äärettömällä lempeydelläsi yhdistettynä ennennäkemättömään elämäniloosi ja vauhtiisi. Opetit minulle mitä on pyyteetön rakkaus ja avasit minulle oven rescuekoirien maailmaan. Olin sinulle koko elämä ja vastavuoroisesti olisin tehnyt puolestasi mitä vaan.

Olen kiitollinen sinulle Bubu ihan kaikesta ja tulen kaipaamaan sinua ikuisesti.

Bubun suunnattomasta rakkaudesta kiitollisena ja pohjattomasti ikävöiden, Niina

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.