Kodin saanut koira: DINGO

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

dingoDINGO

* syntynyt 9/2013

* uros

* kastroidaan

* Romaniassa

 

 

 

29.4.2014
Yhteistyöklinikkamme Onevetin työntekijä Irina, joka hoitaa suureksi osaksi kauttamme tulevien koirien adoptiovalmisteluita, otti meihin yhteyttä ja esitti pyynnön auttaa kolmea koiraa. Hän ja hänen ystävänsä pelastivat viime syksynä kunnalliselta tarhalta vanhan huskymix-nartun, Carlan. He etsivät Carlalle paikkaa, mihin saada se turvaan ja löysivät pihan, jonne saivat Carlan turvaan maksua vastaan.

Pihalla asuikin ennestään kolme koiraa, Gilda, Kiwi ja Dingo, joiden omistaja ei enää välittänyt niistä. Niitä ruokittiin silloin tällöin ja ne olivat suurimmaksi osaksi oman onnensa nojassa. Irina ja hänen ystävänsä ottivat siis hoitaakseen myös niiden hyvinvoinnin.

He rakensivat koirille aitauksen, ruokkivat, madottivat ja rokottivat kaikki neljä koiraa ja maksoivat lisäksi paikasta vuokraa pihan omistajalle. Kului puolisen vuotta ja nyt pihan omistaja on pättänyt, että Gilda, Kiwi ja Dingo saavat lähteä. Etsimme siis nyt omia välittäviä koteja Kiwille, Dingolle ja Gildalle.
Dingo on n. 8  kuukauden ikäinen uros. Tällä hetkellä Dingolla on korkeutta n. 30 cm ja painoa 8 kiloa, josta poika tulee ehkä vielä hieman kasvamaan, mutta jäänee silti melko pieneksi koiraksi. Dingo on erittäin kaunis poika, joka muistuttaa ulkoisesti paljon pinseriä. Dingo tullaan kastroimaan lähipäivinä.

Alun ujouden jälkeen Dingo on hyvin rakastava ja nauttii ihmisen huomiosta. Dingo tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, joten uudessa kodissa sitä voisikin olla odottamassa koirakaveri. Poika sopeutuu varmasti myös ainoaksi koiraksi, kunhan saa riittävästi huomiota ja aktivointia. Dingo on eittäin leikkisä poika, joka soveltuisi varmasti kaveriksi monenlaiseen harrastukseen.

Dingo kaipaa nyt siis ikiomaa rakastavaa kotiaan, jossa sille opetettaisiin kärsivällisesti kaikki kotikoirat välttämättömät taidot kuten sisäsiisteys ja remmilenkkeily. Muistathan kuitenkin, että koiran hankkiminen ei ole hätiköity päätös ja olet valmis tarjoamaan koiralle kodin mahdollisesti jopa 15 vuodeksi.

5.5.2014
Saimme uusia kuulumisia Dingosta: Tämä ihastuttava poika kaipaa rapsutuksia, hellyyttä ja rakkautta jääden surullisena katsomaan ihmisten perään, kun he lähtevät. Missä olisi tämän hellyydenkipeän pojat ikioma koti? Lisätty myös uusia kuvia Dingosta.

Dingo saapuu Suomeen sirutettuna, rokotettuna, kastroituna, loishäädettynä, tautitestattuna ja EU-passin kanssa. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, koiran omistajan oppaaseen ja adoptoinnin kustannuksiin.

4.6.2014
Ilouutisia! Dingo on tänään varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen!

15.6.2014
Dingo on matkustanut ikiomaan kotiinsa 14.6.2014!

8.4.2015
Saimme kotikuulumisia Dingolta, jolla on nyt takana elämää ikiomassa kodissa jo lähes 10 kuukautta:

“Dingo voi hyvin. On ehkä hiukan kasvanut meille tultuaan. Painoksi sain 9 kg. Muutenkin tuntuu, että on tullut vahvemmaksi. Muuten meillä menee Dingon kanssa hyvin, mutta vieraiden suhteen on edelleen vähän hankaluutta. Meihin Dingo kyllä luottaa ja pitää meitä ominaan. Aluksi annoimme Dingon omassa rauhassa tutustua meihin ja uuteen ympäristöönsä. Aikaa on nyt jo sen verran kulunut, että varmaan olisi aika jonkinlaiselle koirakoulutukselle, ettei Dingo kokisi oloaan uhatuksi, kun ovesta tulee joku vieras. Nyt Dingo peruuttaa taaksepäin ja alkaa haukkua. Samoin lenkillä ollessa on varautunut ihmisiin vaikka muista koirista on kiinnostunut. Tässä lähellä on eräs supersosiaalinen pieni koira, jonka kanssa Dingo on päässyt jonkun kerran leikkimään, ja se on sujunut tosi hyvin. Juoksemisesta Dingo tykkää kovasti. Vauhtia näyttää riittävän kun saa  mennä ilman hihnaa. Kun poikamme on täällä käymässä ovatkin Dingon kanssa lyömätön pari. Sitten taas ihmettelee minun kanssa kun vauhti ei ole samaa luokkaa. Joskus saattaa ottaa sisälläkin vauhtikierroksia ja tekee melko pitkiä hyppyjä sohvalta ja tuolien yli. Ei siinä voi kuin nauraa.

Osaa Dingo rauhassakin olla. Makuupaikkaa vaihtelee huoneesta toiseen. Terveyden suhteen on asiat hyvin. Eläinlääkärikäyntejä ei ole tarvittu, joten siitä ei vielä ole kokemusta miten se tulee sujumaan.

En kyllä olisi parempaa koiraa osannut toivoa. Dingo on meille sopiva ja ihan täydellinen kunhan tuon vähän rajoittavan vieraspelon onnistuu saamaan tasoitettua. Pääasiassa Dingo saa kuitenkin viettää omannäköistään koiranelämää.

Terveisin ja hyvää pääsiäistä,
Maija ja Dingo”

Lisätty muutama uusi kuva Dingosta kotona.

Dingon kodin etsinnässä auttoi Niina.

 

Gilda on n. 2-vuotias narttu. Gildan ulkomuodosta päätellen sekoitukseen on lipsahtanut annos vinttikoiraa. Mahdollisesta rotuperimästä johtuen Gildassa on aimo annos riistaverisyyttä ja siksipä elinpaikan kanoja ja munia on päätynyt Gildan kitaan. Tästä syystä Gilda on jo kerran annettu eteenpäin. Tämä ”koti” oli kuitenkin Gildalle huono paikka, mutta onneksi Gildalla riittiä älyä karkamiseen ja vanhaan paikkaan palaamiseen. Palatessaan Gilda oli huonossa kunnossa, joten Irina ja hänen ystävänsä olivat tästä paluusta hyvin onnellisia, vaikka nykyinenkään paikka ei päätä huimaa.

Gilda on hyvin rakastava ja viihtyy ihmisten seurassa mielellään. Gildalla on väliaikaisessa aitauksessa seuranaan kolme muuta koiraa, joiden kanssa Gilda tulee hyvin toimeen. Gilda on melko leikkisä ja reipas neiito, joka varmasti nauttisi aktiivisesta kodista. Riistavietti rajoittaa Gildan irtipitoa ja voi olla ettei tämän neidon ulkoiluttaminen aitaamattomalla alueella tule juurikaan onnistumaan. Kissojen tai pieneläinten kanssa samaan kotiin emme Gildaa myöskään suosittele.

Gilda on tällä hetkellä melko hoikassa kunnossa ja lihaskuntokaan ei ole mikään kehuttava. Gildalla on korkeutta n. 50 cm ja painoa n. 20 kilon hujakoilla. Gilda tullaan steriloimaan lähipäivinä ja omaan kotiinsa Gilda olisi valmis matkustamaan n. 3 viikon kuluttua.

Gildasta videon leikkipuuhissa löydät täältä.

Gilda saapuu Suomeen sirutettuna, rokotettuna, steriloituna, loishäädettynä, tautitestattuna ja EU-passin kanssa. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, koiran omistajan oppaaseen ja adoptoinnin kustannuksiin.

Hurmaavan Gildan kodin etsintää hoitaa Johanna.

– See more at: https://kulkurit.fi/gilda/#sthash.ydQMz1AA.dpuf

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: