Juniori ja seniori

Eräänä syksyisenä iltana lähellä Bukarestia nuori kulkukoira totesi nähneensä tarpeeksi kiertolaiselämää, ja parkkeerasi itsensä iäkkään rouvan pihamaalle. Seuraavana aamuna rouva harkitsi ajavansa koiran pois, sillä hän ei kokenut itse olevansa tarpeeksi vetreässä kunnossa kasvattamaan nuorta koirankoltiaista. Eläinten ystävänä hänen sydämensä ei kuitenkaan antanut periksi ajaa hurmaavaa pentua takaisin kaduille kasvamaan. Lopulta hän päätti ottaa pennun hoteisiinsa ja tehdä parhaansa sen hyväksi.

Hetken aikaa uuden koiransa kanssa tuttavuutta tehtyään, rouva varasi sille ajan eläinlääkärille kastraatiota varten. Luana’s Dream Foundationin sterilointitiimin Green vetcare -klinikalla henkilökunta kuuli rouvalta koiran tarinan, ja halusi tarjota tälle toimenpiteen veloituksetta. Klinikan henkilökunta kertoo olleensa todella positiivisesti yllättynyt miten hyvää hoitoa vähempiosainen iäkäs rouva osasi koiralleen hakea.

 

 

Koiran asema Romaniassa on hyvin erilainen kuin meillä täällä Suomessa. Erityisesti maaseudulla koiran paikka on usein pihalla vahtina. Tavallista on, että omistetut koirat saavat kulkea vapaana ja tällöin myös steriloimattomina jatkavat sukua ei-toivotusti. Ei-toivottuja pentueita, liian suuriksi ja kurittomiksi kasvaneita nuoria koiria sekä seniori-ikään tulleita vahteja hylätään systemaattisesti.

Veloituksettomat sterilointitoimenpiteet ja avoin, neuvoja antava keskustelu koiranomistajien kanssa ajavat koirien asioita eteenpäin Romaniassa. Yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa pyrimme vaikuttamaan Romanian paikallisväestön asenteisiin ja ehkäisemään uusien koirien hylkäämistä kadulle tarjoamalla ilmaisia sterilointeja vähävaraisille ihmisille. Jokainen sterilointi vie meitä kohti kulkukoiraongelman ratkaisua.

Kiitos tukijoidemme, saimme viime vuonna Romanian yhteistyökumppaneidemme kanssa steriloida kaikkiaan 4483 eläintä! Yhdistyksemme toiminta-aikana steriloituja eläimiä on yhteensä yli 25 000 ❤

 

Jos voit, lähde mukaan ylläpitämään jatkuvia sterilointikampanjoitamme lahjoittamalla:

–  Lahjoittamalla tilille FI73 1029 3000 3566 41 sterilointiprojektien viitteellä 2299
–  MobilePayn kautta Kulkurien lyhytnumerolla 23855 ja kirjoittamalla viestikenttään steriloinnit

 

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 17.11.2022. Toimeenpanoaika on toistaiseksi voimassaoleva alkaen 01.01.2023 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2022/1617.