Päivitetty 11.06.2022

Kodin saanut koira: Starman


Syntymäaika: 1/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Associaton)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

8.4.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain. 

Starman on korona-ajan pentuja, eikä kukaan muista mistä Starman tarhalle ilmaantui.

Starman asustaa samaa häkkiä kahden muun koiran kanssa ja nämä pyrkivät syömään kaiken ruuan. Starmania ruokitaankin kopin päälle, jonne ketterimpänä kiipeää syömään muiden ulottumattomiin. On silti todella laiha, kuten kuvista ja videosta näkyy.

Starman tulee uteliaana syömään nameja kädestä ja on kiinnostunut ihmisistä, toki äkillisiä liikkeitä tottumattomana säikkyy.

Kokoa Starmanilla on tällä hetkellä 50cm ja 12kg.

Starman etsii kotia, jossa on kärsivällisyyttä, taitoa ja rakkautta ohjata nuori koira kohti tasapainoista ja onnellista kotikoiran elämää.

 

Päivitykset

11.6.2022

Starman saa tästä lähtiä pussailla ja halailla ihmisiä mielin määrin. Hän pääsi ikiomaan kotiin!

23.5.2022

Starman saa kohta pyyhkiä tarhan pölyt turkistaan ja sanoa heipat tytöille. Starmania odottaa kotikoiran lokoisat ja puuhakkaat päivät. Onnea Starman ja koti!

8.4.2022

Starman asuu Irmelin ja Noomin kanssa. Kolmikko tulee ihan ok toimeen, Starman on kohtelias ja väistää kahta vauhti sisarusta ja vaikuttavat sopuisilta keskenään. Starman on saanut hyvin painoa, on edelleen hoikka mutta ei mikään laiheliini. Starman on hurmaava sylikoira, se halailee ihmisiä ja painautuu vasten aina kun saa Irmeliltä ja Noomilta tilaa tehdäkseen niin. Silmin nähden nauttii ja rakastaa ihmisseuraa, niin tuttuja kuin vieraita. Starman on myös kova pusuttelemaan, niin ihastuksissaan se ihmisistä on. Äärimmäisen kultainen ja ihana persoona. Starman on suht rauhallinen häkissä, mutta varmasti myös leikki energiaa löytyisi tulevassa kodissa. Starmanin ei kuulla haukkuvan.

 

23.1.2022

Starman aloitti adoptio-ohjelmassa oman kodin etsimisen.

 

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

 

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

 

Starman saapuu Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Starman on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Mari Tammenkoski

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.