Varattu koira: KINGI

Kingi on suuri persoona pienessä paketissa. Vaikka Kingi onkin ystävällinen minityyppi, löytyy siitä myös sisua.
Syntymäaika: 4/2023
Sukupuoli: uros
kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:20cm/3kg

KINGI ON HERÄTTÄNYT PALJON KIINNOSTUSTA, EIKÄ SIITÄ OTETA TÄLLÄ HETKELLÄ ENEMPÄÄ HAKEMUKSIA VASTAAN.

Perustiedot ja tausta

15.3.2024
Carpe oon lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse: ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120–150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen aikana tarhan koiramäärä nousi, ollen tällä hetkellä jopa 190 koiraa

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Kingi on löytynyt aivan pienenä pentuna keskeltä peltoa läheltä Carpen tarhaa. Alueella on hyvin tyypillistä, että ihmiset hylkäävät koiriaan pelloille. Osa alueen asukkaista heittävät viikonloppuisin roskiaan sekä kenellekään kelpaamattomia pelloille ja samalla myös kenellekään kelpaamattomat koirat hylätään samaan paikkaan.

Kingi asustaa yhdessä monen muun pikkukoiran kanssa ja lokakuun tarhavierailulla se tavataan ulkoilemasta isossa, pääasiassa tarhalla asuvan naudan käytössä olevassa, aitauksessa yhdessä muiden pentujen kanssa. Kingi juoksee empimättä tutustumaan uusiin ihmisiin ja nauttimaan sille tarjotusta huomiosta. Kingi nauttii silittelystä ja sylittelystä suhtautuen vieraisiinkin ihmisiin rohkean ystävällisesti.

Kingi ei pienestä koostaan huolimatta jää porukassa jalkoihin, sillä se kommunikoi toisten koirien kanssa kohteliaan taitavasti, mutta jämäkästi. Mikäli sen kohteliaita eleitä ei huomioida, kommunikoi se tarpeensa toisille täpäkästi. Kingi ei todellakaan ole mikään kynnysmatto, mutta ei myöskään mikään riitapukari. Kingi on selvästi suuri persoona pienessä paketissa. Se on määrätietoisen, rohkean ja itsevarman oloinen pikkuruinen pentu.

Kingin kohdalla on tärkeää huomioida, että se on elänyt tarhalla lähes koko nuoren ikänsä, eikä sillä siis ole juuri mitään kokemusta tarhan ulkopuolisesta elämästä. Muutos suomalaiseksi kotikoiraksi tulee siis olemaan sille valtava ja varmasti jännittäväkin. Tulevan perheen tulee olla valmis kotiuttamaan pentua kärsivällisesti ja rauhallisesti koiraa tukien ja positiivisuudella ohjaten. Vaikka Kingi onkin nyt rohkea ja itsevarma pentu, voi sen luonne muuttua paljonkin iän karttumisen ja suuren elämänmuutoksen myötä.

Kingi oli lokakuussa noin 20 cm korkea ja 3 kg painoinen. Kingi tulee tästä vielä varmasti hieman kasvamaan, mutta aikuisenakin sen koko tulee varmasti olemaan pikkuruinen. Kingiä ei ole vielä kastroitu, mutta se tullaan tekemään ennen Suomeen matkustamista.

Kingin pötkyläisen ja pitkäselkäisen rakenteen takia, tulevan kodin pitää sitoutua koiran painonhallintaan. Kingillä on myös lyhytjalkaisuuteen johtavista geeneistään johtuen hieman ulospäin kääntyneet eli ns barokit etujalat, joiden vuoksi painonhallinta, oikeanlainen liikunta, kehonhuolto  ja mahdollisesti esimerkiksi fysioterapia sekä säännölliset eläinlääkärin tarkastukset ovat erityisen tärkeitä. Kingin rakenne saattaa jossain vaiheessa sen elämää aiheuttaa esimerkiksi nivelrikkoa, selkäongelmia tai muita haasteita ja tulevan kodin tuleekin olla varautunut tähän.

Päivitykset

15.3.2024
Kingi on varattu ikiomaan perheeseen!

6.2.2024
Pienisuuri Kingi aloittaa kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

____________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Kingi saapuu Romaniasta Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kingi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Peppilotan kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Elisa Laitonen

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: