Varattu koira: KIRSIKKA

Kaunis ja herkkä Kirsikka kaipaa rauhallista aikuiskotia elämäänsä.
Syntymäaika: 5/2023
Sukupuoli: Narttu
Steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (M.G Rescue)
Kokoarvio: 30 cm/ 5 kg

Perustiedot ja tausta

21.2.2024

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50–60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintuja, vuohia ja hevosia.

Mihai löysi Kirsikan kadulta ihan pienenä vauvana ja näin Kirsikka pääsi turvaan M.G Rescue tarhalle. Kirsikka asuu muiden pienten pentujen kanssa samassa häkissä, tulee porukassa hyvin toimeen ja vaikuttaa koirasosiaaliselta. Kirsikka on hiukan muita häkissä asuvia pentuja varautuneempi ja hakee tukea muilta jonkin verran. Aktiivimme kertovat, että Kirsikka antaa vieraan käsitellä itseään, rapsutella ja nostaa syliin, mutta sylin jälkeen tarvitsee pienen hengähdystauon. Palaa kuitenkin nopeasti takaisin ihmisten luokse. Mihai kuvailee Kirsikka herkäksi ja sellainen tämä pieni tyttö ainakin tässä vaiheessa elämäänsä luultavasti onkin.

Kirsikalle sopisi varmasti herkkyytensä vuoksi parhaiten rauhallinen aikuiskoti, joko perheen ainoana koirana tai toisen, rauhallisen ja tasapainoisen koiran kaverina. Kirsikka on ihmisiin tottumaton tarhapentu ja on tärkeää huomioida, että Kirsikka on vielä hyvin nuori, joten sen käytös sekä persoona tulevat muuttumaan paitsi kotiutumisen, myös aikuistumisen myötä. Kirsikan perimästä ei myöskään tiedetä tarkemmin, joten on mahdotonta arvioida millaisia ominaisuuksia sillä tulee mahdollisesti aikuisena olemaan. Kirsikalla ei ole minkäänlaista kokemusta kotikoiran elämästä, joten se tulee tarvitsemaan paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja tukea matkallaan kotikoiraksi. Tulevan kodin tulee olla myös sitoutunut positiivisiin ja koiralähtöisiin koulutusmenetelmiin.

Kirsikka on ollut lokakuussa 2023 kooltaan 30 cm korkea ja 5 kg. Kirsikka tulee luultavimmin jäämään pieneksi, alle 10 kg koiraksi.

Päivitykset 

12.03.2024

Kirsikka on varattu tänään omaan kotiin Suomeen <3 

26.2.2024

Saimme uusia, helmikuisia terveisiä tarhalta kuvien ja videoiden kera. Kirsikka on oikein reipas tyttö, tulee heti vieraan luo ja haluaa huomiota. On häkkikavereitaan rauhallisempi ja huomattavasti maltillisempi, ennemmin väistää kuin vastaa toisille. Haukkuu jonkin verran, lähinnä kun haluaa toisella puolella tarhaa olevan ihmisen huomion. Antaa käsitellä ja ottaa syliin, pehmeän oloinen luonne. 

21.2.2024

Suloinen Kirsikka aloitti tänään oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa <3

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tina Rekola

Tutustu myös näihin: