Päivitetty 14.05.2022

Kodin saanut koira: PICIU


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
6.12.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys. Koiria tarhalla on joitain satoja.

One Rescuen tarhalla elelee satoja koiria, joista Adina työntekijöineen pitää vähäisillä resursseilla mahdollisimman hyvää huolta. Koiria päätyy tarhalle monenmoisin tavoin, ihmiset tuovat tarhalle löytämiään koiria, koiria joita eivät tahdo enää pitää, tai sitten koiria hylätään tarhan läheisyyteen. Aina koiria ei kuitenkaan suoranaisesti hylätä, ja niin on myös Piciun laita. Piciu eli ennen kodissa erään paikallisen perheen koirana. Perheen narttukoira oli saanut yllätyspennut ja perhe päätti kantaa vastuunsa ja huolehtia myös pennuista, joista yksi oli Piciu. Ikävä kyllä kuitenkin Piciun kasvettua aikuiseksi, ei perheellä ollutkaan enää mahdollisuutta huolehtia Piciusta: Piciu oli ottanut tavaksi karkailla kotipihasta ja aiheuttaa näin pahennusta lähipiirin ihmisissä. Tilanne pääsi äitymään jo niin pahaksi, että naapurustossa suhtauduttiin aggressiivisesti Piciun perhettä kohtaan, joten perhe päätti tehdä kipeän päätöksen ja luopua Piciusta. Piciu etsii kotia Adinan hoivissa, mutta entiset omistajat käyvät säännöllisesti tapaamassa Piciuta ja ovat mielellään yhteydessä myös Piciun uuteen omistajaan, mikäli hän itse näin tahtoo.

Cosoban tarhalla Piciu elää sisäpihan suuressa koiralaumassa vapaana ja tulee siellä hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Tultuaan tarhalle, Piciu eli hetken aikaa häkissä, mutta ei sopeutunut häkkieloon vaan tuhosi häkkinsä ja muita paikkoja, joten Adina päätti antaa Piciun liikkua vapaasti pihapiirissä. Piciu on rauhallinen ja tuumaileva persoona, se ei mene mukaan konflikteihin eikä turhia hauku. Tarhalla on yksi galgomix, joka on erityisen tärkeä ystävä Piciulle, ja Piciu usein leikkii tämän toverin kanssa, vaikka muiden koirien kanssa ei erityisemmin panekaan lekkeriksi. Piciu suhtautuu myös ihmisiin avoimesti ja ystävällisesti, ja esimerkiksi aktiivien vieraillessa tarhalla Piciu liimautuu aktiivien seuraan lähes koko päiväksi. Se nauttii huomiosta ja nameista, ja alkaakin aika pian vahtia aktiiveja ja aktiivien namitaskuja resurssina muilta koirilta.  Hoitotoimenpiteitä hän vielä jännittää, mutta suureksi osaksi varmastikin tottumattomuutta.

Piciu etsii ymmärtäväistä ja kärsivällistä kotia, jossa ollaan valmiita sitoutumaan koiralähtöisyyden periaatteisiin. Piciu tarvitsee ympärilleen tilaa jotta ei ahdistuisi, joten kaupunkiasuntoon emme Piciuta tule luovuttamaan, vaan ensisijainen asumismuototoive on omakotitalo suurella pihalla. Erityisesti mikäli tulevassa kodissa on ennestään koirakaveri Piciulle, on tärkeää huomioida Piciun tarve puolustaa resursseja ja miettiä etukäteen miten resurssien puolustamisesta aiheutuvat konfliktit voidaan välttää. Piciu kiintyy selvästi ihmisiin, joten yksinoloa on tärkeää harjoitella erityisen huolella. Piciu on tarhalla rauhallinen, mutta ei silti suinkaan mikään sohvaperuna, sillä Piciun perimässä lienee paimenkoiraa. Tekemistä ja tilaa on siis löydyttävä, jotta Piciu voi elää onnellista ja tyytyväistä elämää.

Sympaattistakin sympaattisempi Piciu on mitoiltaan noin 55 cm / 23 kg.

Päivitykset

5.2.2022

Piciu pääsi viimein omaan kotiinsa.

6.12.2021
Piciu ei tiedäkään mikä onni sitä odottaa: Piciuta odottaa Suomessa ikioma koti.

31.10.2021
Piciu etsii nyt omaa kotiaan Suomesta.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Piciu saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Piciu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.