Kodin saanut: DOLCE (nyk. Elsa)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

DOLCE

DOLCE

* noin 2 kk (1.7.2013)

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

01.07.2013

Neljä sisarusta, Luna, Pluto, Dolce & Gabbana, hylättiin keskellä yötä lähelle eläinsuojelija Alina Murgun kotia eräässä bukarestilaisessa kerrostalolähiössä. Alinan ystävä kertoi nähneensä, kun pennut heitettiin tylysti autosta pihalle. Auto ajoi pois, ja sen kyydissä oli yhä musta, isompi aikuinen koira, todennäköisesti pentujen emä. On mahdollista, että rankkurit olivat tämän takana. Koska heillä ei ole lupaa ottaa kiinni narttuja pentuineen, he hankkiutuivat eroon pennuista ja veivät emon kunnalliselle tarhalle, missä se tuhansien kohtalotovereidensa kanssa kuihtuu pois ruoan, juoman ja hoidon puutteessa. Tuo onneton äitikoira joutui eroon lapsistaan ja päätyi koirien kuolemanleirille vain rahan takia; korruptoituneessa Romaniassa kunnallisille tarhoille kerätyt koirat ovat surullinen arkiesimerkki maan villinä rehottavasta, tuottoisasta harmaasta taloudesta.

Alina kävi hakemassa pennut turvaan, ennen kuin ne olisivat jääneet aamuliikenteen jalkoihin tai ihmisten vahingoittamiksi, ja vei ne äitinsä Andan luokse. Koska Andalla on tällä hetkellä hoidettavinaan yli 110 koiraa, hän toivoisi pentujen saavan pian omat kodit Suomesta.

Pennut ovat kutakuinkin 2 kuukauden ikäisiä ja saaneet juuri ensimmäiset rokotuksensa. Niistä tulee aikuisina keskikokoisia koiria, ehkä noin 15 kg:n painoisia. Ne voivat matkustaa Suomeen elokuun lopussa käytyään läpi koko rokotusohjelman.

Kaunis Dolce on iloinen, leikkisä ja reipas, kuten koiranpennun kuuluu ollakin. Dolce etsii sitoutunutta kotia, jossa koiranhankintaa on harkittu tarkasti. Niin kuin kuka tahansa pentu, myös Dolce tarvitsee ihmisiä, jotka ymmärtävät suloisen, pienen pennun kasvavan aikuiseksi koiraksi ja edellyttävän huolenpitoa seuraavan 10-15 vuoden ajan. Kodin tulee osata opastaa pentu kannustavin ottein kotikoiran tavoille aina sisäsiisteydestä hihnakävelyyn. Perheen tulee myös sitoutua ehdoitta Dolceen niin myötä- kuin mahdollisissa vastoinkäymisissä!

Dolce pitäisi varmasti koirakaverista, joka voisi auttaa sitä sopeutumaan uuteen kotiinsa. Ainoanakin koirana Dolce myös varmasti pärjäisi, kunhan sen omat ihmiset muistavat rauhassa panostaa yksinolon harjoitteluun.

Dolce tullaan luovuttamaan asianmukaisesti sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä ja tautien varalta testattuna. Dolce saa myös oman EU-passin matkaansa. Huomioithan, että tuleva koti sitoutuu steriloimaan pennun kohtuullisen ajan kuluessa Suomessa (Kulkurit osallistuvat sterilointikuluihin 25 %:lla).

Tutustu huolellisesti sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa. Muistathan, ettei mitään eläintä saa ottaa hetken mielijohteesta.

07.07.2013

Anda suojasi koirankoppeja lähestyvää sadetta & myrskyä vastaan. Hänellä oli paljon pikku apulaisia! Katso video »

24.07.2013

Dolce on varattu omaan kotiin <3

24.08.2013

Dolce on saanut oman kodin Suomesta <3

Dolcen varausasioita hoiti Taija.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: