Päivitetty 03.04.2014

Kodin saanut koira: BIRDIE


Birdie1

 

BIRDIE

* arvioitu syntymäaika 06/2013

* narttu

* steriloitu

 

 

15.01.2014
Birdien tarina on Romaniassa hyvin tavallinen, tyttö on vain löydetty kadulta harhailemasta yksinään. Joko Birdie on syntynyt kadulle, tai perhe on kyllästynyt ottamaansa pentuun ja lykännyt Birdien luonnon armoille. Onneksi kylässä, jossa Birdie on harhaillut asuu myös Romanialainen eläinsuojelija Roxana Deissima. Roxana löysi tytön ja toimitti Birdien yksityiselle tarhalle turvaan. Tarhalla ei ole koirille sisätiloja, joten Birdien kodinsaannilla olisi kiire, talvi ja kylmyys kun kolkuttelevat jo ovella.

Birdie on nyt n. 6 kk ikäinen reipas, sosiaalinen, leikkisä ja ystävällinen, ihan tavallinen pentu. Birdien rokotusohjelma on lähes valmis ja tyttö olisikin valmis matkustamaan omaan kotinsa helmikuun puolen välin jälkeen. Birdie tullaan myös steriloimaan ennen Suomeen saapumistaan. Birdien arvioitu aikuiskoko on keskikokoinen/suuri, mitä luultavimmin n. 50 cm korkea ja parikymmen kiloinen.

Pennun harkitsijan on hyvä muistaa, että pentu vaatii työtä ja motivaatiota kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi koiraksi. Sitoutuminen koiraan kestää parhaimmillaan 12-15 vuotta. Hihnakäytös, sisäsiisteys, perustavat ja muut kotikoiran tuiki tärkeät opit ovat vielä toistaiseksi Birdielle täysin vieraita.

13.03.2014
Birdie on nyt palautunut Roxanan tarhalle ja Roxana oli hyvin huolissaan, että miten virikkeetön tarhaelämä vaikuttaa tähän reippaaseen ja leikkisään tyttöön. Päädyimmekin tuomaan Birdien Suomeen kotihoitoon opiskelemaan kotikoiralle tärkeitä taitoja. Birdie saapuu Suomeen 15.03.2014 ja Birdietä pääsee tapaamaan kotihoitoon sopimuksen mukaan.

17.03.2014
Birdie on nyt ollut kotihoidossa kaksi päivää ja kotihoitaja kertoo tästä ihastuttavasta tytöstä näin:

Birdie on osoittautunut erittäin sosiaaliseksi ja iloiseksi nuoreksi neidiksi. Häntä heiluu jatkuvasti ja pusujen tulva on taattu kaikille, sekä koirille että ihmisille.

Automatka lentokentältä mökille sujui hienosti; Birdie oli olosuhteisiin nähden rauhallinen eikä voinut pahoin edes mutkaisella tieosuudella. Kotiintulo mökiltä sujuikin jo rutinoituneesti nukkuen koko matkan. Ensimmäisen päivän pidin Birdien hihnassa, mutta jo seuraavana päivänä uskaltauduin päästämään irti ja hienostihan se meni, koirakaveria seuraten ja leikkien. Oli myös kiinnostunut
missä ihmiset liikkuvat eikä halunnut lähteä kauas meistä.

Birdie on tullut toimeen omien koirieni kanssa todella hyvin, leikki sujuu ja uskoo kun toinen sanoo, että nyt riittää. Lyhyen kaupunkikavereiden kohtaamiskokemusten jälkeen näyttäisi tulevan toimeen kaikkien kanssa.

Hihnassa kävely sujuu jo todella mallikkaasti, vaikka vasta pari päivää treeniä takana. Ruoka maistuu hyvin ja vaikuttaa siltä, ettei ruokavalion muutoksella ollut mitään negatiivista vaikutusta Birdien vatsantoimintaan, teräsvatsa. Sisäsiisteyskin on hallinnassa, Birdie tietää, että ”tehtävät” kuuluu tehdä ulos. Birdie on suhtautunut kaikkeen kokemaansa uuteen uteliaasti ja positiivisen rohkealla
asenteella.

Birdie on oikealle omistajalle todellinen aarre, aktiivinen, koko maailmaa rakastava ilopilleri, joka tulee oppimaan nopeasti uusia asioita.

31.03.2014
Birdie on varattu.

03.04.2014
Birdie matkusti eilen illalla kotihoidosta omaan kotiinsa. Onnea Birdielle ja uudelle kodille!

Birdien kodin etsinnässä auttoi Johanna.

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.