Kodin saanut: MIMI

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

MIMI

* synt. 5/2013

* Narttu

* Suomessa

 

 

 

 

 

13.08.2013

Eläinsuojelija Luiza Madru löysi eräänä päivänä naapuri tontiltaan mustan nartun ja tämän pienet pennut.  Aiemmin naapuritontin koiria on hoitanut vanhempi mies, mutta kun mies kuoli, olivat koirat jääneet yksin.  Luiza antoi pienten pentujen kasvaa emonsa hoivissa tyhjällä tontilla muutaman viikon, mutta kun pennut olivat riittävän isoja pärjätäkseen ilman emoaan, Luiza otti ne luokseen turvaan ja sosiaalisoitumaan. Pentujen emo on todella arka ja ujo tyttönen.  Luiza käy joka päivä ruokkimassa emoa ja nuori emo onkin jo antanut Luizan koskea itseään, joten ehkä jo ennen talvea myös emo pääsee Luizan luokse talven kylmyyttä pakoon. Luiza nimesi pennnut pian niiden löytymisen jälkeen ja ne saivatkin nimikseen: Tiny, Toby, Prince, Mimo, Katy ja Mimi .

25.11.2013

Mimi on viettänyt kotihoitopaikassaan jo hyvän tovin ja kotiutunut kotihoitopaikkaan mainiosti. Se on tuttujen ihmisten ja koirien kanssa riehakas, leikkisä ja rakastava pentu. Se haastaa isompiaan innokkaasti leikkiin ja hoitopaikan ihmiset eivät sitä enää pelota pätkääkään. Päinvastoin, Mimi on varsinainen ilopilleri joka touhuaa mukana kaikissa tilanteissa, oli sitten kyse lakanoiden vaihdosta taikka pölyjen pyyhkimisestä. Ompa neiti innolla mukana myös ympärillä hyörien kun kotihoitopaikan aikuisia koiria treenataan. Myöskin muutamat jo tutuksi käyneet ihmiset Mimi moikkaa suunnattomalla riemulla heidät nähdessään.

Mimi lähtee jo innokkaasti häntä heiluen ulos vaikka edelleen monet uudet asiat sitä jännittää. Pikkuhiljaa hoitopaikan koirien tuella tyttö kuitenkin reipastuu ja jokainen ohi kulkeva pyörä ei saa sitä enää perääntymään peloissaan, vaan se uskaltaa kipittää nätisti ohi. Mimi onkin osottautunut reippaaksi ulkoilijaksi joka jaksaa pitkiäkin matkoja vaivatta, varsinkin jos lenkki tapahtuu metsässä on Mimi suunnattoman onnellinen. Se syttyy aivan uudenlaiseen eloon kun se pääsee metsän siimekseen ja sitä ei todella uskoisi samaksi ujoksi tytöksi. Mimistä saa siis mainion, reippaan vaeltelu kaverin luonnosta rakastavalle ihmiselle.

Uudet paikat saavat Mimin edelleen hieman sulkeutumaan ja se hakee turvaa koirakavereistaan sekä hoitajastaan eikä se hae kontaktia vieraisiin oma alotteisesti, nameilla sen kuitenkin saa houkuteltua moikkaamaan. Tämä on asia joka tulevan kodin tulee huomioida. Mimi vaatii aikaa tottuakseen uusiin ihmisiin ja paikkoihin. Mimin tulevan omistajan tulee ymmärtää aran koiran tuomat haasteet ja olla valmis tekemään töitä tytön rohkaisemiseksi todella paljon. Mutta kun Mimin luottamuksen voittaa, kuoriutuu siitä todella valloittava suloinen pieni koiran alku. Muiden koirien suhteen neiti onkin jo reipastunut ja uskaltaa mennä moikkaamaan mikäli vastassa oleva koira käyttäytyy ystävällisesti. Mimi juoksentelee myös reippaasti mukana treenihallilla jossa kotihoitopaikan koiria käydään treenailemassa. Kehitystä on siis tapahtunut ja tapahtuu jatkuvasti, mutta Mimi tulee varmasti aina olemaan varovainen koira.

Mimi on pentuna edelleen helppo ja vaivaton. Se osaa tehdä tarpeensa jo lähes poikkeuksetta ulos. Se myös omaksuu asioita hoitopaikan aikuisilta koirilta todella nopeasti ja odottaa esimerkiksi ulos lähtiessä jo hienosti rivissä isompiensa kanssa. Hoitotoimet sujuu Mimin kanssa ongelmitta ja muutenkin neiti on sopeutunut kotikoiran arkeen hienosti. Yksin oloja edelleen harjoitellaan, mutta ne sujuu jo toisen koiran seurassa. Neiti myös ilmaisee itseään melko kovaäänisestikin tarvittaessa. Se ilmoittaa esimerkiksi kaikki kotiin tulevat ihmiset sekä oudot äänet joita se kuulee. Hiljentymistä käskystä opetellaan kaiken aikaa, mutta Mimillä on luonteessa se, että se ilmoittaa omistajilleen kaiken normaalista poikkeavan. Näin ollen kerrostalo ei ole ehkä suotavin asumismuoto Mimille, paitsi jos omistaja jaksaa kärsivällisesti opettaa Mimille ettei ympäriltä kuuluvat äänet ole haukkumisen arvoisia. Yksin olojen aikana Mimi on kuitenkin hiljaa.

Mimi painaa 10kg ja korkeutta sillä on 30-35cm, eli mainion kokoinen tyttö kyseessä.

Mimistä saa todella upean lemmikin, rakastavan ystävän ja uskomattoman hauskan kumppanin. Se on arkuuttaan lukuunnottamatta luonteeltaan täyttä kultaa ja mitä hauskin pieni ilopilleri jonka touhuille saa nauraa. Mimi toivoisi tulevalta kodiltaan ymmärrystä, kärsivällisyyttä, rakkautta ja aikaa sopeutua. Lisäksi kiltti, tasapainoinen ja leikkisä koirakaveri olisi Mimille mieleen, sillä tyttö on todella leikkisä.

Pääsisikö Mimi jouluksi omaan loppuelämän kotiinsa aloittamaan uuden elämän oman rakastavan perheen ympäröimänä?

 

7.12.2013

Mimi on varattu omaan rakastavaan kotiin.

 

Jos olet lukenut tekstin tarkkaan ja uskot, että sinulla voisi olla tarjota Mimille juuri se oikea koti, niin ota yhteyttä ja jutellaan lisää.

Tutustuthan kuitenkin ennen yhteydenottoa tarkoin koiranomistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

 

Huomioithan, että koiran tulee mahtua elämääsi vielä vähintään seuraavien 10-vuoden ajan,  niin ala- kuin ylämäissäkin. Koira tulee vaatimaan paljon liikuntaa ja huomiota. Vaikka Mimistä jääkin aikuisena pieni, se ei sovi pelkäksi sohvaperunaksi , vaan se tulee vaatimaan tulevalta kodiltaan varmasti paljon aktiviteetteja.

Huomioithan, että tuleva koti sitoutuu steriloimaan pennun kohtuullisen ajan kuluessa Suomessa (Kulkurit osallistuvat sterilointikuluihin 25 %:lla).

 

Yhteydenotot Tanjalle.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: