Päivitetty 03.06.2017

Enkeli koira: LEON


3/2014

3/2014

LEON

* synt. 4/2003

* uros

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

23.7.2013
Voisi kuvitella, että tämä kunnioitettavaan ikään ehtinyt herraskoira olisi nähnyt ja kokenut paljon elämänsä aikana. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä lähes koko elämänsä Leon on viettänyt eri tarhoilla. Glinan tarhalla nyt jo 4 vuotta elänyt herraskoira on jollain uskomattomalla tavalla säilyttänyt uskonsa, luottamuksensa ja kiintymyksensä ihmisiin. Tämä käy selväksi jo ennen häkkiin menoa, missä Leon odottaa kärsivällisesti ihmisen pääsevän tarhaansa. Tämä herra osoittaa heti ensi sekunneilla kuinka avoin, sosiaalinen ja iloinen hän on nähdessään ja tavatessaan uusiakin ihmisiä. Vanhasta herraskoirasta huokuu rauhallisuus ja sopivin sana Leonin luonteelle on säyseä. Kohteliaasti ja rauhallisesti hän ottaa vastaan rapsutuksia. Leikkisyyttäkin Leonista löytyy eikä hän anna iän hämätä todellista luonnettaan.

Leon on noin 55cm korkea ja turhan pyöreässä kunnossa. Varsinkaan tuon ikäiselle koiralle ylipaino ei ole hyväksi, joten tulevan kodin tulisi pyrkiä muutaman kilon painon pudotukseen.

Leon tulee toimeen kaikkien koirin kanssa. Leon on ansainnut rauhallisen ja turvallisen eläkekodin, jossa se saa kaiken tarvitsemansa huomion, hyvää ruokaa, rakkautta ja mikäli tarve vaatii, myös terveydenhoitoa. Me heinäkuun tarhareissaajat Nea, Salla ja Jenni saimme Leonista lempeän, sympaattisen ja viisaan koiran ystäväksemme ja toivomme, että Leon vielä löytää ensimmäistä kertaa elämässään oman kodin ja saa viettää loppuelämänsä rakastettuna perheenjäsenenä.

10.9.2013
Uusia kuvia lisätty tästä lempeästä ukkelista!

5.11.2013
Postiivinen pappakoira Leon hurmasi jälleen Kulkurien aktiivit, jotka hänet tapasivat reissullaan Romaniassa. Leon on heidän sanojensa mukaan todella ystävällinen, reipas ja miellyttämisenhaluinen otus. Edelleen on vaari tuhdissa kunnossa, joten mistä löytyisi koti ja perhe, jotka olisivat valmiita aloittamaan Leonin laihdutuskuurin? Lisätty kuvia hurmaavasta Vanhaherrasta.

19.11.2013
Lisätty vielä videokin ihanasta Leonista!

31.1.2014
Romanian lumikriisi senkun jatkuu, mutta Leon se vaan porskuttaa eteenpäin! Herraskoira näyttää voivan hyvin olosuhteisiin nähden, jotka voisivat saada nuoremmankin koiran mielialan laskemaan. Leon olisikin jo ansainnut oman kodin kestettyään jälleen yhden kurjan ja rankan talven tarhalla..

12.3.2014
Iloinen pappakoira Leon sai lempinimekseen “Iloinen Pyllynheiluttaja”, kun Kulkurien aktiivit vierailivat Glinan tarhalla. Leon on edelleen hyvässä kunnossa, vaikka painoa onkin liikaa tällä hyväntahtoisella papparaisella. Lisätty uusia kuvia ja video.

7.4.2014
Leon on varattu omaan, suomalaiseen kotiinsa<3

2.5.2014
Leon saapui omaan kotiinsa 29.4.14.

3.6.2017
Vuoden 2014 alku keväällä näin facebookissa Leonin kuvan, enkä saanut mielestäni enää pois tätä vanhaa koiraa. En, vaikka tuttavani koittivat puhua vanhan koiran elämän lyhyydestä ja mahdollisista sairauksista, mitä vanhoilla koirilla usein on. Koska syntymäpäiväni on keväällä, niin aloin puhumaan perheelleni miten haluaisinkaan yhden lahjan, Leon koiran. Ja sen sain.

Lentokentällä jo ymmärsin, että Romaniasta saapui minun elämäni koira. Vaikka Leon liikkui kankeasti ja oli selvästi kipeä raskaan matkan jäljiltä, niin pappa oli ystävällinen, luottavainen ja avoin ihan kaikille. Salaa myhäilin itsekseni mikä onni olikaan, että ihmiset eivät mielellään ota vanhaa koiraa. Samalla ihmettelin miten on mahdollista, että näin upean luonteen omaava koira on odottanut tarhalla useita vuosia, eikä ole kelvannut kenellekkään.

Todennäköisesti Leon oli elänyt pennusta asti tarhoilla. Leon ei ainakaan ollut koskaan tavannut pientä lasta ja oli hyvin yllättynyt, kun sellaisen ensi kertaa tapasi. Selkeästi huomasi miten pappa mietti, että onko näitä mini kokoisiakin?!
Leon oppi todella nopeasti asioita ja oli henkisesti hyvin virkeä. Se luotti ihmisiin, ihan vieraisiinkin. Kaikille eläimille Leon oli ystävällinen, eikä sanonut koskaan pahasti, ei vaikka sille olisi niin sanottu. Leon oli todellinen herrasmies. Aina.

Leon sai elää kotikoirana elämänsä viimeiset kolme vuotta. Opin Leonilta paljon ja minusta tuli tämän herran myötä vanhus fani. Leonin ansiosta on moni vanha koira saanut luotani kodin ja otan kovin mielelläni vanhoja kodittomia koiria koti- ja saattohoitoon. Leon on siis vaikuttanut, monen kodittoman vanhan koiran elämään ja tulee vaikuttamaan siihen, myös kuolemansa jälkeenkin.

Kiitos Kulkureille maailman upeimmasta koirasta, jonka saimme Glinan tarhalta. Leon oli meille todellinen lottovoitto <3

Hyvää matkaa sateenkaarisillalle rakkaimpani!

Käy enkeli vierelläs taivaan rantaa.
On kulkusi kevyttä, jalkasi kantaa.
Et kipua tunne taivaan tiellä,
on monet rakkaat vastassa siellä.
Muistoissa elät keskellämme,
säilyt aina sydämissämme.

 

 

 

Tutustuthan sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa!

Leonin adoptiossa auttoi Nea.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.