Kodin saanut koira: LUNA G

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

4.8.2013

LUNA G

* 4-5-vuotias

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

23.7.2013
Luna ei ole vielä koskaan päässyt kokemaan oman kodin lämpöä ja turvaa. Se on viettänyt koko pienen ikänsä Glinan tarhalla, joka sijaitsee keskellä suurta peltoa, suojattomana talven kovilta pakkasilta ja kesän polttavalta auringolta. Ankarista oloista huolimatta Luna  ei kuitenkaan ole lannistunut, sen silmistä paistaa elämänilo ja lempeys. Josko nyt olisikin tämän kaunokaisen aika päästä nauttimaan oman kodin iloista ja paikasta rakastettuna perheenjäsenenä.

Luna G on luonteeltaan pehmeä, hyvin sopeutuvainen ja herkkä. Se antaa käsitellä itseään ongelmitta ja tulee toimeen muiden koirien kanssa, sukupuoleen katsomatta. Tällä hetkellä Luna asuu samassa tarhassa kahden uroksen kanssa, joita kohtaan se on melko alistuvainen. Toinen uroksista on hieman vanhempi, oman arvonsa tunteva herra, ja toinen taas hyvin samanoloinen kaverin kuin Luna itse on.

Luna G on noin 55cm korkea ja painaa 20-25kg.

Huomioithan, että koko ikänsä tarhalla eläneelle koiralle tarvitsee todennäköisesti opettaa kaikki sisäsiisteydestä, hihnakäyttäymisestä ja yksinoloista lähtien kuin pennulle.


6.8.2013

Lisätty uusia kuvia!


26.8.2013

Kulkureiden aktiivit tapasivat Glinan tarhalla asuvan Lunan Romanian matkallaan 22. elokuuta.

Aktiivimme kuvailevat Lunaa todella sosiaaliseksi ja kaikin puolin mukavaksi tuttavuudeksi. Hoikkarakenteinen Luna on hyvin avoin, utelias ja leikkisä. Omasta mielestään se on myös syliin sopivaa kokoa ;)!

Luna G saa myös pian uusia kuvia galleriaansa!

2.9.2013
Lisätty uusia kuvia galleriaan

 

25.9.2013
Luna G on varattu!

7.11.2013
Luna saapui omaan kotiinsa Suomeen viiden tarhalla olo vuotensa jälkeen <3

15.11.2013 Kuulumisia kodista
Lunan kotiutuminen on lähtenyt sujumaan oikein mallikkaasti. Luna tutkii kovasti paikkoja – peili ja ikkunat ovat hassuja kapistuksia.. Ensimmäisinä päivinä Luna viihtyi ulkona lähinnä tarpeiden teon ajan ja halusi sen jälkeen heti takaisin sisälle. Sisäsiisti se on ollut alusta saakka.
Ruoka maistuu Lunalle hyvin, etenkin liha ja luut. Nappuloita Luna taas on mielestään syönyt jo ihan tarpeeksi. Luna on selkeästi hyvin ruualla motivoitavissa ja on päässyt jo harjoittelemaan tottiksen alkeitakin.

Lunan uuteen laumaan kuuluu kolme muutakin koiraa, kaksi urosta ja yksi narttu. Luna tulee hyvin juttuun lauman muiden koirien kanssa, vaikkakin alkuun toinen uroksista oli hieman jännittävä tyyppi, kun kutsui niin innokkaasti leikkimään. Kissakin on ihan jees, mitä nyt alkuun vähän piti ihmetellä mikäs se oikein onkaan, kun tuli ja rupesi puskemaan. Nyt kissan tarkkailu on jo hauskaa puuhaa.

Luna on todella reipas ja viipottaa muun porukan mukana, kuin olisi aina kodissa ollut. Ensimmäisien päivien aikana se sai tutustua myös imuriin ja pyykinpesukoneeseen, eikä ollut moksiskaan! Suihkussa käyminen ei sen sijaan ollut niin kiva juttu, mutta kyllä siitäkin kunnialla selvittiin.

Ensimmäinen yksinolo harjoitus työpäivänaikanakin on sujunut hienosti. Luna vain oli raahannut mamman vaatteet pesäänsä 😉

5.12.2013
Lunalla menee todella hyvin. Tyttö on innokas lenkkeijä, mutta irti se ei ole vielä päässyt koska pupujen ja hirvien hajut kiinnostavat vielä vähän liikaa. Luoksetulojen harjoittelu lenkeillä sujuukin nyt toistaiseksi flexissä. Tottiksen alkeetkin sujuu hyvin, mitä nyt maahan menoa vielä ihmettelee.. Kuka nyt kuraan menisi makaamaankaan 😀

Lunasta on myös paljastunut pieni riiviö. Sen mielestä omistajan vaatteita, tyynyjä yms. on kiva kuljetella ympäriinsä ja retuutta. Yöt se nukkuu omistajan kainalossa, ja jos kainalopaikka on jo varattu keksii se muuta tekemistä 😉

Omassa pihassa Luna viihtyy erinomaisesti. Puuliiteristä on kiva hakea puita pihalle ja leikkiä muun lauman kanssa. Luna onkin hyvin reipas ja innokas, pitää lauman pojat hyvässä kurissa. Lauman toinen narttu on Lunalle kuin äitihahmo, se opettaa Lunalle talon tapoja hienovarasesti. Luna ottaakin hienosti mallia muista koirista ja niiden tavoista.

Luna on kotiutunut erinomaisesti, se on kuin aina olisi kodissa ja tähän laumaan kuulunut.
22.1.2014
“Lunalla menee oikein hyvin. Tyttö on kuin pentu, etenkin aamulla saadaan kauheat hepulit ja painellaan miljoonaa pitkin taloa.. Myös kissaa olisi kiva jahdata, mutta kun kissa sihahtaa Luna jättää sen rauhaan.. Neiti myös todellakin nauttii kodin lämmöstä. Parasta onkin lämmin uuni, jonka vieressä voi makoilla. Kovilla pakkasilla Luna käy tekemässä tarpeet ulos, mutta muuten ei juuri ulos halua tulla.

Luna on hyvin tarkka, lenkillä pongaa pienimmätkin äänet ja hajut. Vielä ei olekkaan irti päässyt, ettei vaan lähde hajujen perään”

 

Varaajana toimi Nelli

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: