Päivitetty 13.10.2013

Kodin saanut: MUFA nyk. ONNI


MUFA

* noin 9kk

* uros

* Romaniassa.

 

 

 

 

 

23.4.2013

Mufa asuu tällä hetkellä Romaniassa eläinsuojelia Anda Murgun luona.

Mufan tarina alkoi kun Andan tytär Alina oli löytänyt kaksi pientä pentua kotinsa läheisestä roskalaatikosta Bukarestin keskustan läheisyydessä. Pennut olivat löytymishetkellä huonossa kunnossa ja kärsivät pahoista iho oireista, puutteellisesta ravinnosta johtuen. Päästyään hoitoon oireet kuitenkin helpottivat nopeasti ja ovatkin enään muisto menneisyydestä, sillä herralla on tätä nykyä pörröinen tuuhea turkki.

Mufa on kiltti, aktiivinen ja leikkisä pieni koiran alku. Vieraat ihmiset jännittävät pikku herraa aluksi, mutta syliin päästyään Mufa rentoutuu ja nauttii saamastaan hellyydestä. Luonteensa puolesta Mufa sopisi kotiin jossa olisi tarjota sopiva määrä aktiviteetteja, yhdessä oloa, rakkautta ja rauhallisia koti-iltoja.

Mufa elää tällä hetkellä isossa laumassa ja leikkii mielellään muiden Andalla olevien koirien kanssa. Näin ollen Mufan tulevassa kodissa voisikin olla mukava tyttökaveri valmiina. Mufa ilmaisee itseään jonkin verran haukuskelemalla naapuri häkin asukeille, joten kerrostalo ei välttämättä ole ideaalikoti pojalle. Mikään turhan räksyttäjä Mufa ei kuitenkaan ole.

Mufan tulevan kodin tulee varautua opettamaan pojalle kaikki alusta alkaen, aina sisäsiisteydestä ja remmikävelystä lähtien. Mufa on elänyt lähes koko elämänsä tarhalla ja herra ei tiedä siis mitään normaalista kotielämästä ja omistajan tuleekin varautua tähän.

Mufa painaa tällä hetkellä 6-8 kiloa ja korkeutta pojalla on n.35cm. Mufa tullaan luovuttamaan sirutettuna, loishäädettynä, rokotettuna ja oman EU-passin omaavana.

9.6.2013

Kulkurien aktiivit pääsivät tapaamaan Mufaa Romanian matkallaan 6.6.13. Mufa on tarhalla elämisen myötä saanut vain rajallisesti kontakteja vieraisiin ihmisiin ja on sen vuoksi arka uusien ihmisten seurassa. Vaikka Mufaa uudet ihmiset hieman pelottavat, ei se kuitenkaan piiloudu tai pakene, vaan valitsi kuitenkin yhden näistä uusista tuttavuuksista sopivaksi turvakseen ja hakeutui tämän luo rapsutettavaksi ja syliin otettavaksi. Mufan tulevan kodin tulee huomioida Mufan arkuus ja olla valmiita antamaan pojalle aikaa sopeutua uuteen ympäristöön ja uusiin ihmisiin, jotta luottamus saadaan rakennettua vankalle pohjalle. Luottamuksen ansaittuaan tulee Mufan ihminen saamaan koko pienen pörröisen paketin verran ehdotonta rakkautta. Toisten koirien kanssa Mufa tykkää leikkiä ja tulee hienosti toimeen muiden Andalla vapaana elävien koirien kanssa. Mufa on suloinen, kätevän kokoinen, miellyttävä nuori mies joka rohkaistuu varmasti päästessään omaan kotiin rakastavan ja turvallisen ihmisen luo, joka näyttää Mufalle pikkuhiljaa ettei maailma ole niin pelottava paikka. Mufa alkaa lähestyä vuoden ikää ja pojan hartain toive syntymäpäivälahjaksi olisi oma loppuelämän koti.

 

16.6.2013

Mufan elämä on muuttumassa todella radikaalisti ihan pian, sillä poika on matkaamassa Suomeen kotihoitoon 25.6.2013 harjoittelemaan kotikoiran arkea. Vielä hienompaa olisi jos Mufa pääsisi tällöin suoraan omaan loppuelämän kotiinsa. Mikäli juuri sinulla voisi olla sopiva koti ja paikka sydämmessäsi tarjota tälle hurmaavalle hieman ujolle pojalle, olethan yhteydessä!

25.7.2013

Mufa on varattu!!

Mufa on ollut nyt kuukauden kotihoidossa Suomessa. Mufalla on mennyt kotihoidossa paremmin kun olisi koskaan voinut toivoa. Poika on oppinut kotikoiran tavoille käsittämättömän nopeasti ja arkuus on kaikonnut kauas menneisyyteen. Mufa on tätä nykyä reipas, iloinen ja ihmisrakas onnellinen koirapoika. Toiveena Mufan Suomeen kotihoitoon tulo päätöksen jälkeen oli, että poika pääsisi suoraan omaan kotiinsa. Suomeen tultuaan emme sitä vielä tienneet, mutta Mufahan tulikin suoraan omaan kotiinsa, juuri sinne minne se kuuluu ja jossa se saa viettää loppuelämänsä.  Mufa saa ylleen varattu tekstin ja yhteinen upeasti alkanut taival yhdessä kotihoitajan josta tuli Mufan onnellinen omistaja, saa jatkua läpi koko Mufan elämän.

2.9.2013

Saimme syksyisiä kuulumisia Onnilta. Elämä kotikoirana on lähtenyt hienosti käyntiin ja Onni on vienyt täysin uusien perheenjäsentensä sydämmet. Entinen arka tarhakoira on puhjennut kukkaan ja nauttii tätä nykyä täysin rinnoin rakastetun Suomalaisen kotikoiran elämästä. Onnista on puhjennut innokas veneilijä ja myöskään automatkustamista poika ei vierasta pätkääkään. Siellä missä on muu perhe, on myöskin Onnilla hyvä olla. Onni myös rakastaa perheensä kanssa mökkeilyä ja nauttiikin täysin rinnoin Suomen luonnossa juoksentelua yhdessä ikioman koirakaverinsa kanssa. Kotoa löytyy myös kissoja joiden kanssa Onni tulee mainiosti juttuun vaikkei sillä Suomeen tullessaan ollut juurikaan kokemusta kissoista. Onni on ollut kaikkea sitä mitä koiralta voi toivoa ja vielä vähän enemmän. Toki on vielä monia asioita jotka saavat ujon pojan pelästymään ja hämmentymään, mutta yhdessä omistajan tukemana kaadetaan kaikki esteet ja vastoinkäymiset ja mennään rinta rottingilla eteenpäin. Kiitos vielä Onnin kodille kun näitte tässä pienessä pojassa sen timantin joka se todella on ja annoitte sille mahdollisuuden.

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoa koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

Yhteydenotot  Tanjalle

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.