Päivitetty 24.07.2020

Naistenviikko – Olga


“– Jätän tämän piskin ja sen kakarat tuohon pellolle, jollette te niitä halua ottaa vastaan. Miten vaan, minulle ei ole väliä.

Roikuin ihmiseni sylissä kauhusta kankeana. Olin tuolloin puolivuotias, itsekin vielä ihan pentu. Puoli vuotta oma ihmiseni oli pitänyt minusta huolta, mutta synnyttäessäni neljä pientä pentua eräänä maaliskuisena yönä, siitä huolenpidosta jäi jäljelle vain muisto.

Niin minä ja pentuni päädyimme koiratarhalle, pieneen koirankoppiin. Saimme ruokaa ja katon päämme päälle, mutta muuten tilanne oli pelottava. En nukkunut silmänräpäystäkään kahteen vuorokauteen. Pennut söivät, nukkuivat, söivät lisää ja minä tuijotin jännittyneenä ulos yöhön. Tätäkö tämä elämä nyt olisi?”

Olga ei enää muistele tarhalla vietettyjä kuukausia. Olga asuu nykyään omassa kodissa Suomessa, uuden oman ihmisen kanssa, joka huolehtii ja rakastaa sitä joka päivä. Se on sunnattoman onnekas, mutta miten erilaista sen elämä tänä päivänä olisikaan, jos asiat olisivat menneet toisin.

Miten helposti Olgan elämä olisi voinut päättyä, kuten tuhansien muiden romanialaisten kodittomien. Miten pienestä oli kiinni, ettei se kuollut koiratarhalla tai yksin ojan pohjalle. Naistenviikon keräyksen tavoitteena on kerätä varat 100 narttukoiran sterilointiin, jotta Romanian tuhannet Olgaa vähemmän onnekkaat koirat saisivat paremman tulevaisuuden.
Yksi sterilointi todella, oikeasti, muuttaa elämiä.

Osallistut naistenviikon keräykseen 24.7. asti:
1. MobilePaylla numeroon 23855. Kirjoita viestiksi “naistenviikko”.
2. Tililahjoituksella tilille FI73 1029 3000 3566 41 viittellä 2299.
3. Jakamalla tietoa kampanjasta omissa somekanavissasi!

Suurkiitos avustasi! ❤️

 

————————————————-

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 22.2.2018. Toimeenpanoaika on 22.2.2018–31.12.2022 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2018/196.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa