Päivitetty 24.07.2020

Naistenviikko – Tinja


“Viimeinen muistamani asia oli tuulessa hitaasti taipuvat puut, ohi kovaa ajavat autot ja lähestyvät askeleet. Tunsin ruoan herkullisen tuoksun, höystettynä asfaltin pistävällä hajulla. Makasin paikallani, liikkumatta, koska kaikki voimani olivat lopussa. Kuumuus oli sietämätön. Olin niin väsynyt. Väsynyt pakoilemaan, väsynyt kantamaan vatsassani pentuja. Väsynyt etsimään ruokaa roskiksista. Olin niin uupunut omasta elämästäni ja siitä, mitä siitä oli tullut.

Minulla oli koti. Ihan oma koti. Mutta onnellisuus vaihtui hetkessä epätoivoon, kun auton ovi avautui kovassa vauhdissa ja ihminen heitti minut ulos. Lensin kaaressa tien pientareelle, lonkkaani sattui. En millään voinut ymmärtää, mitä juuri oli tapahtunut, mutta pelkäsin pahinta.

Elin kadulla viikkoja. Yritin pysytellä hengissä, kun pennut kasvoivat vatsassani. Kunnes eräänä päivänä, juuri ennen pentujeni syntymää, etsiessäni ruokaa läheisen huoltoaseman pihalta, minut piiritettiin. Monta urosta, yhdessä. Olin kauhuissani ja yritin juosta pakoon, mutta olin liian pieni ja heikko. Sain yhteenotosta paljon vammoja ja käveleminen tuntui raskaalta. Sydämeni hakkasi niin kovaa, että olin varma sen ponnahtavan rinnastani ulos. Vaivuin maahan kuumalle asfaltille ja olin varma, että se hetki tulisi olemaan viimeinen.”

Tinjan tarina päättyi kaikesta huolimatta onnellisesti. Se löydettiin, steriloitiin ja se sai uuden elämän omistettuna koirana. Se kuuluu niihin harvoihin, jotka pelastuvat. 99 prosenttia Romanian kodittomista, hylätyistä koirista eivät. Yksi tavallisimmista syistä koiran hylkäämiselle Romaniassa on narttukoiran tiineeksi tuleminen tai syntyvät pennut. Niistä ei voida, haluta tai kyetä huolehtimaan ja narttu pentuineen hylätään tien varteen, tarhalle ja muovipussissa jokeen.

Naistenviikolla 18.-24.7. tavoitteenamme on kerätä 3000 euroa, eli 100 koiran steriloinnin verran varoja sterilointiprojekteihimme Romaniassa. Kertomalla seitsemän narttukoiran tarinan elämästä ennen sterilointia, halusimme antaa Tinjan kaltaisten narttukoirien elämäntarinan näkyä. Halusimme näyttää, miten sterilointi voi pelastaa ja antaa narttukoiralle paremman elämän. Että se yksi sterilointi todella, oikeasti, muuttaa elämiä.

Vielä tänään ehdit osallistua keräykseen. Yksi sterilointi maksaa noin 30 euroa, voit siis lahjoittaa sen tai minkä tahansa muun summan. Jokaisesta eurosta on iso apu.

1. MobilePaylla numeroon 23855. Kirjoita viestiksi “naistenviikko”.
2. Tililahjoituksella tilille FI73 1029 3000 3566 41 viittellä 2299.
3. Jakamalla tietoa kampanjasta omissa somekanavissasi!

Suurkiitos kaikille keräykseen osallistuneille! 💚

 

————————————————-

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 22.2.2018. Toimeenpanoaika on 22.2.2018–31.12.2022 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2018/196.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa