Päivitetty 19.05.2020

Olga – puolivuotias äitikoira


Vuonna 2016 Olgan omistaja ilmestyi Glinan vanhan tarhan portille nuoren Olgan ja sen neljän lähes vastasyntyneen pennun kanssa. Omistaja sanoi, että hylkää koirat pellolle, ellei niitä oteta tarhalle. Olga-emo oli itse tällöin noin puolivuotias.

Olga oli se ultimaattinen, surullinen esimerkki siitä, mitä pentuäiti pahimmillaan Romaniassa voi tarkoittaa. Todella nuoresta iästään huolimatta, Olga oli erittäin lempeä ja hyvä äiti, joka hoiti ja leikitti pentujaan hienosti. Olgan pennut saivat nimekseen Olea, Olina, Olenka ja Oksana.

Olgan äidillisen ja lempeän luonteen takia, tarhan eläinsuojelijat päättivät katsoa, miten Olga suhtautuisi viiteen vieraaseen pieneen pentuun, jotka kipeästi tarvitsivat äidillistä huolenpitoa ja rakkautta. Olga otti pennut siipiensä suojaan ja piti hyvää huolta S-teamiksi nimetyistä pennuista, jotka kaikki myöhemmin saivat omat kodit Suomesta.

Vaikka Olga nuoresta iästään huolimatta otti tehtävänsä äitinä uskomattoman vakavasti ja piti erinomaista huolta pennuista, puristaa ajatus Olgasta kylmässä koirankopissa syöttämässä nälkäistä pentuetta rintaa epämukavasti. Sen ikäisen koiran ei pitäisi joutua läpikäymään pakkosiitetyksi tulemista ensimmäisten juoksujensa aikana, suuren pentueen kantamista kehittymättömässä kohdussaan tai neljän pennun synnytystä. Puolivuotiaan pennun kuuluisi leikkiä, opetella elämää tässä suuressa maailmassa ja nukkua ihmisen kainalossa vailla huolta huomisesta.

Vielä tänään ehdit osallistua Sanotaan ei pentuäitiydelle! -sterilointikeräykseen. Sinun apuasi tarvitaan kipeästi, jotta yksikään narttukoira ei joutuisi enää koskaan Olgan asemaan. Olet mukana keräyksessä lahjoittamalla jollakin alla olevista tavoista:

1️⃣ Lähetä vapaavalintainen summa MobilePay-sovelluksella numeroon 23855 ja kirjoita viestiksi “steriloinnit”.

2️⃣ Tee tililahjoitus tilille FI73 1029 3000 3566 41 sterilointiprojektien viitteellä 2299.

3️⃣ Ryhdy sterilointikummiksi jollekin tämän albumin koiralle: https://www.facebook.com/pg/kulkurit/photos/?tab=album&album_id=3038897916120521

Yhden steriloinnin hinta on noin 30 euroa. Voit lahjoittaa sen tai minkä tahansa muun summan. Pienestäkin tuesta on suuri apu.

Sanotaan ei pentuäitiydelle – yhdessä! 👊

 

————————————————-

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 22.2.2018. Toimeenpanoaika on 22.2.2018–31.12.2022 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2018/196.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa