Päivitetty 30.06.2020

“Olisiko sinulla hetki aikaa auttaa meitä?”


”Olisiko sinulla pieni hetki, vain muutama minuutti, ehkä hieman useampikin?

Me täällä Romaniassa pärjätään ihan hyvin, kun saadaan oma häkki ja ehkä joku mukava ystäväkin seuraksi. Joskus päästään juoksemaan tarhan pihalle. Ruokaa meillä on, mutta kuultiin, että nyt on vaikea tilanne ja ruoka saattaa loppua. Sitten meidän täytyy varmaan yhdessä päättää, kuka syö ja kuka jaksaa hieman pidempään ilman. Ei me valiteta, kun ollaan päästy kaduilta pois – siellä vasta pelottavaa onkin, eikä ruoasta tietoakaan…

Me isommat koirat, aikuiset, jaksetaan, vaikka ruokaa olisikin vähän vähemmän. Täällä tarhalla on kuitenkin pentujakin. Ne ovat aika kovilla, ja niiden äidit myös, kun väsyttäisi ja pitäisi jaksaa kasvaa isoiksi koiriksi. Annetaan ensin niille mahdollisuus.”

Romaniassa tarvitaan apua. Vallitsevan tilanteen vuoksi tarhoilla on vaikeaa, sillä koiria kasaantuu pieniin tiloihin liiaksi. Uusia pentuja syntyy. Jotkut ihmiset tuovat koiria tarhojen etuoville muovipusseissa, ehkäpä äidin ja pennun samaan aikaan. Tilanne on tarhoilla ihan hyvä toistaiseksi, mutta uusia pentuja syntyy jatkuvasti, niin tarhoille kuin kaduillekin, ja niiden kohtalona on joko katuelämä (joskus varsin lyhyt ja tuskainen) tai tarhaelämä, jossa resursseista on pulaa.

Haluamme ennaltaehkäistä tätä tapahtumasta, jotta tulevaisuudessa yhteistyötahojemme tarhojen ei tarvitsisi yliasuttaa tarhojensa koirilla. Jotta tulevaisuudessa hylättyjen pentujen, niiden emojen ja tiineyteensä menehtyneiden katukoirien ei tarvitsisi enää kokea sitä tuskaa ja pelkoa.
Siksi steriloimme koiria. Tarhojen koira-asukkeja, katukoirapopulaatioita, omistajien tarhoillensa tuomia koiria ja niin edelleen. Siksi, että tuhannet, jopa kymmenet tuhannet eläimet voisivat säästyä julmilta kohtaloilta ja jatkuvalta kamppailulta henkensä puolesta.

Siksi tarvitsemme myös sinua. ❤️

Voit lahjoittaa Kulkurien sterilointityöhön seuraavilla tavoilla:

🐾 Voit lahjoittaa tilille FI73 1029 3000 3566 41 sterilointiprojektien viitteellä 2299.

🐾 Voit myös auttaa ryhtymällä sterilointikummiksi tai jakamalla tietoa sterilointien tärkeydestä.

🐾 Voit tehdä lahjoituksen helposti MobilePayn kautta lähettämällä lahjoittamasi summan Kulkurien lyhytnumeroon 23855 ja kirjoittamalla viestikenttään steriloinnit.

Lahjoituksen ei tarvitse olla suuri. Pienilläkin summilla saamme rakennettua suuria unelmia – kuten viime viikkojen aikana olemme saaneet huomata. Yhteensä lahjoittamanne tuhannet eurot ovat ohjautuneet niitä tarvitseville tahoille ja sitä kautta eläimille. Suurkiitos, että olette mukana toteuttamassa unelmaamme, yhdessä. ❤️

————————————————-

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 22.2.2018. Toimeenpanoaika on 22.2.2018–31.12.2022 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2018/196.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa