Päivitetty 09.04.2020

Poikkeusaikojen koira


 

Koronan vaikutukset näkyvät Suomessa ja maailmalla monin tavoin ja osin myös Kulkurien toiminnassa. Ihmisten ollessa paljon kotona, monella aktivoituu tai herää ajatus siitä, että olisipa mukavaa omistaa koira, jonka kanssa touhuta kotosalla ja lenkkeillä ulkona. Ja niinhän se onkin! Uskon että näinä aikoina koiran rooli on entisestään kasvanut monissa perheissä, kun ulkopuolista tekemistä on rajatusti. Onneksi on se oma karvakaveri jonka kanssa ulkoilla ja joka painautuu kylkeen kiinni sohvalla Netflixiä ahmiessa. 

 

Meistä mikään ei ole parempaa kuin saada nähdä onnellisia, kotiutuneita rescuekoiria perheidensä parissa ja kuulla miten rakas uudesta perheenjäsenestä on tullut ja miten paljon koiran saapuminen on nostanut perheen tai omistajan elämänlaatua. Ne tarinat kirkastavat päivän ja silloin koemme aina suurta onnistumisen tunnetta. 

 

Tässä kohtaa täytyy kuitenkin muistaa taas se ensisijainen, pakollinen juttu. Järki kädessä adoptiohommiin. Valitettavasti viime aikoina koirien yhteyshenkilömme ovat saaneet, paitsi myös ilahduttavan runsaasti varsin potentiaalisia, harkittuja ja huolellisia yhteydenottoja, myös luokattoman paljon niitä muita. Osasta yhteydenottoja huomaa heti, että ne ovat hetken mielijohteesta tehtyjä, eikä asiaa ole mietitty ollenkaan loppuun asti. 

 

Nyt siis tulee se oleellisin osuus. Mitään koiraa, eikä myöskään rescuekoiraa, tule ikinä, missään olosuhteissa ottaa hetken mielijohteesta. 

 

Koiran hankintaa tässä kohtaa miettiessä tulee asiaan paneutua aivan samalla vakavuudella kuin normaalitilanteessakin. Koronan aika tulee päättymään ja koira on teillä silloinkin. Sen tarpeet ja vastuu sen hyvinvoinnista eivät pääty sitten, kun ihmiset saavat taas liikkua, harrastaa ja tavata toisiaan kuten ennenkin. Riittääkö sinulla paukut koiran hoitamiseen sittenkin? 

 

On myös hyvä huomioida, että Kulkurien kautta saapuvat koirat eivät saavu tällä hetkellä maahan. Adoptiokuljetukset ovat pysähdyksissä ja jatkuvat vasta sitten kun rajoja avataan taas ja matkustaminen todetaan riskittömäksi. Tähän kyseiseen ajankohtaan ja akuuttiin koiran tarpeeseen siis meiltä ei saa koiraa. 

 

Pyydämmekin, että nyt kun suurella osalla ihmisistä on aikaa normaalia enemmän ja jos koiran hankkiminen houkuttaa, sitä aikaa käytettäisiin asiasta puhumiseen, paneutumiseen ja esimerkiksi Kulkurien adoptioprosessiin tutustumiseen ennen yhteydenottoa. Kiitos myös kaikille teille, ketkä olettekin näin toimineet. 

 

Kulkurien adoptioprosessiin ja kattaviin eläimen adoptiota koskeviin infoihin pääsee tutustumaan täällä: https://kulkurit.fi/elaimen-adoptointi/

 

Vastuullisen adoptiotoiminnan puolesta, aurinkoisia kevätpäiviä toivoen!

 

Salla Honkapää

Toiminnanjohtaja

Rescueyhdistys Kulkurit ry. 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.