Kodin saanut koira: ROSEL

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

rose8ROSEL

* arvioitu syntymäaika 3/2015

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

29.6.2015
Kevät on jo takanapäin, mutta kevään tuomat pennut näkyvät Luiza Mandrun kotona, jossa on peräti 25 pentua. Luiza Mandru on romanialaisnainen, jonka kanssa Kulkurit on pitkään tehnyt yhteistyötä. Ja jotta voimme keventää Luizan taakkaa ja huolta suurista pentumääristä, on steriloinnit ainoa mahdollinen keino päästä tuohon päämäärään.

Rosel ja Ness ovat sisaruksia, jotka Luizan mies on löytänyt toukokuussa 2015, heidän kotinsa läheisyydestä. Pennut olivat hyväkuntoisia ja muutenkin reippaan oloisia, joten he olivat hylätty vasta äskettäin ja tarkoituksella lähelle Mandrujen taloa, jotta nämä mahdollisesti löytäsivät pennut ja ottaisivat suojaan. Pennuista on ilmeisemmin sen verran välitetty, kun ne on haluttu saada turvaan.

Rosel on niin hurmaava kuin miltä näyttääkin. Iloinen ja täynnä elämää, niinkuin pienen pennun kuuluukin olla. Vaikka leikki tälle iloiselle pallorolle maistuu ja kaveriksi käy myös kissakin, on ihminen Roselle rakkaampi ja useasti Rosel hakeutuukin ihmisen jalkoihin ja syliin. Ruokailun koittaessa, on Rosel itse rauhallisuus ja odottaa kohteliaasti omaa vuoroaan. Aikuisia koira kunnoittaa, eikä Rosel ole kova haukkumaan.

Roselin arviodaan jäävän pieneksi tai pieneksi keskikokoiseksi ja paino jää todennäköisesti alle 10 kg.

8.7.2015
Pikkuinen Rosel on varattu.

28.7.2015
Rosel saapui 25.7.2015 odotettuna perheenjäsenenä kotiinsa.

Varausta hoiti Stina Nurmikoski

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: