Päivitetty 29.01.2023

Kotia etsivä koira: RUDOLPH


Syntymäaika: n. 2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
13.10.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Rudolphin taustasta ei ole juuri tietoa, se on päätynyt tarhalle jonkun paikallisen henkilön toimesta. Dr. Adina arvelee Rudolphissa olevan sekoitus shar peita rotuperimältään.

Rudolph on todella ihmisläheinen ja nauttii ihmisen antamasta huomiosta, ihmisen seura on sille tärkeää eikä  se osaa päättää leikkiäkkö vai pyytääkkö masurapsutuksia tutulta tarhan työntekijältä hänet nähdessään. Saattaa se innostuessaan yrittää jopa hieman hypähtää ihmistä vasten. Se antaa hyvin ihmisten käsitellä itsään. Videolla nähdään kun tämä hyvän tuulinen poitsu pääsee nuuskimaan pihalla toisten koirien hajuja, kierimään maassa ja saamaan lyhyen hengähdys tauon häkkielosta.

Rudolph asuttaa häkkiään yksin ja Adinan mukaan se tulee huonosti toimeen muiden koirien kanssa mikäli häkkiaitaa ei ole välissä.  Tämän takia sille etsitäänkin kotia ainoana koirana, missä se saisi nauttia ihmisen huomiosta antaumuksella yksin. Rudolph ei vaikuta kovin haukkuherkältä, mutta se saattaa haukkua muiden koirien mukana tarhalla ympäristössä oleville tapahtumille.

Tulevalta kodilta edellytetään kokemusta vahvaluonteisista, molossirotuisista koirista. Rudolph tulee rotuperimänsä johdosta tarvitsemaan kodin, jossa se saa riittävästi liikuntaa ja oikeanlaista aivotyöskentelyä sekä johdonmukaisen, positiivisiin metodeihin perustuvan kasvatuksen. Rudolphia ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi.

Kokoa Rudolphilla on noin 55 cm ja painoa noin 35 kg.

Päivitykset

13.10.2022

Aktiivimme tapasivat Rudolphin pitkästä aikaa syyskuun alussa. Tarhan työntekijä tuo sen hihnassa moikkaamaan aktiiveja, ja Rudolph tuleekin iloisesti tervehtimään heitä. Aktiivit kuvailevatkin Rudolphia rauhalliseksi ja ystävälliseksi koiraksi. Rudolph antaa koskea ja rapsutella, se vaikuttaa oikein avoimelta ja tasapainoiselta. Namitkin maistuvat, vaikka selvästi lämpimänä päivänä olo onkin vähän turhan lämmin. Adina kertoo että Rudolph on nyt ollut ok muiden kanssa, mutta pihalla ei ollut yhtä aikaa irti toisia koiria. Toisten haukkumisesta Rudolph ei kuitenkaan välittänyt. Lisätty uusia videoita ja kuvia tästä pojasta.

19.11.2021

Tavatessa tasapainoisen oloinen Rudolph tulee iloisesti moikkaamaan aktiiveja. Häkistä päästyään se haistelee mielellään pihan ja toisten koirien hajuja. Rudolph on tällä hetkellä hieman tuhdissa kunnossa. Lisätty Rudolphille uusia kuvia ja video.

15.10.2021
Komealle Rudolphille lisättiin uusia kuvia kesältä. Ehkä se oma koti nyt löytyisi?

20.2.2021
Rudolph aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rudolph rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Rudolph saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rudolph on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Harkitut yhteydenotot: Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.