Kodin saanut koira: SASCHA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Sascha joulukuussa 2013

 

 

SASCHA

* arvioitu syntymäaika 8/2013

* uros

* Romaniassa

 

 

 

13.1.2014
Hylätyt koirat ovat Romaniassa arkipäivää. Syyt hylkäämiselle ovat usein mitättömiä, ja eläimistä hankkiudutaan eroon kuin roskista. Pentujen jättäminen pahvilaatikoissa teiden varsille, levähdyspaikoille, katujen kulmiin ja rakennustyömaille on tyypillinen tapa päästä eroon ei-toivotuista koiralapsista, jotka ovat syntyneet ihmisen välinpitämättömyyden seurauksena vain siksi, etteivät omistajat ole vaivautuneet steriloimaan koiriaan ja valvomaan niiden tekemisiä. Tämä on myös yksi syy siihen, minkä vuoksi Romaniassa kodittomien koirien kierre jatkuu.

Näin alkaa myös tämän suloisen pennun tarina. Yhteistyökumppanimme eläinsuojelija Luiza Madru löysi eräänä päivänä läheisen kylän liepeiltä kaksi pientä, arviolta noin kolmenkuukauden ikäistä pentua hylättynä oman onnensa nojaan. Nämä pennut olivat Celine ja Sascha. Luiza kantoi pennut kotiinsa, vei ne pesulle, ruokki ja antoi niille ensimmäiset ulko- ja sisäloishäädöt. Seuraavien viikkojen aikana Celine ja Sascha saivat ensimmäiset rokotuksensa ja niiden valmistelu tulevaa, parempaa elämää kohti alkoi.

Luiza kertoo, että Celine ja Sascha olivat hyvin peloissaan ja ujoja kun hän ne kotiinsa toi, mutta nyt pentujen luottamus ja itsevarmuus on hurjassa kasvussa ja ne ovat jo kuin mitä tahansa pentuja. Hyvin leikkisät sisarukset ovat asuneet Luizan luona siis marraskuun alusta asti ja nyt ne etsivät omia rakastavia ja sitoutuneita loppuelämän kotejaan. Celine ja Sascha tulevat erinomaisesti toimeen niin muiden koirien kuin kissojenkin kanssa.

Tällä hetkellä 4,25kg painoinen Sascha tulee jäämään aikuisenakin pienikokoiseksi, arviolta noin 8-9kg painoiseksi.

Sascha etsii sitoutunutta ja motivoitunutta loppuelämän kotiaan, jossa ollaan valmiita opettamaan sille kotikoiran elämää alusta alkaen, aina remmikävelystä sisäsiisteyteen. Koiranpentua, kuten mitään muutakaan eläintä, ei koskaan oteta hetken mielijohteesta, vaan kyseessä on jopa 10-15 vuoden sitoutuminen, joka vaatii tarkkaa harkintaa ja koko perheen sitoutumisen.

Sascha tullaan luovuttamaan EU-passeineen asianmukaisesti sirutettuna, rokotettuna, loishääädettynä, tautitestattuna. Huomioithan, että edellytämme pennun kastroinnin tapahtuvan kohtuullisen ajan sisällä Suomeen saapumisesta. Yhdistys kuitenkin osallistuu kuluihin kuittia vastaan 25% osuudella.


16.1.2014
Sascha on varattu!
20.1.2014
Sascha saapui omaan kotiinsa Suomeen!


Varaajana toimi Nelli

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: