Kodin saanut kissa: AAMOS

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

AAMOS

* n. 5-6 kk

* uros (kastroidaan)

* suomalainen.

 

 

 

 

 

Veljekset Aamos (harmaa-valkoinen) ja Aapeli (koko harmaa) ovat syntyneet loppukesästä Pirkanmaan syrjäkylällä vanhan maatalon pihaan. Veljekset saatiin loukotettua Kulkurien toimesta joulukuun alussa ja ne ovat nyt kotihoidossa Toijalassa. Kotihoidossa pojat ovat saaneet tottua paitsi aikuisiin kissoihin, myös koiriin ja ne tulevatkin jo erinomaisesti toimeen myös koirien kanssa. Aikuisista kissoista pikkupojat tykkäävät, eivätkä ole moksiskaan, vaikka isommat välillä määräilisivätkin.

Ihmisiin tottuminen on ollut yllättävän nopeaa siihen nähden, että ennen kotihoitoon tuloa Aamos ja Aapeli elivät vallan ulkona ja näkivät ihmisen kerran päivässä, samalla kun saivat ruokaa. Kolmessa viikossa molemmat antavat silittää ja rapsutella pysyen rentoina. Aapeli osaa jo nauttiakin moisesta touhusta, silmät kiinni kehräten. Aamos, joka saatiin loukkoon muutaman päivän Aapelin jälkeen, tulee kehityksessä kovaa vauhtia perässä.

Pojat ovat oivaltaneet, että se on ihminen, keneltä ruoka tulee ja ihmisistä on sekin hyöty, että ne osaavat leikittää kissanpoikia. Etenkin lahjanarut ovat olleet näin joulun aikaan melko iso hitti! Syliin pojat eivät ihan vielä vapaaehtoisesti kiipeä, mutta uskoisin ettei siihenkään enää kauaa mene. Syliin otettaessa ne pysyvät jo suhteellisen rentoina, etenkin kun sylikyydillä pääsee suoraan ruokapaikalle.

Hiekkalaatikkoa Aamos ja Aapeli ovat osanneet käyttää alusta lähtien moitteettomasti. Ruoka heille maistuu mainiosti ja ruokahalua piisaa, kuten terveellä kissalapsella kuuluukin. Ruoista uppoaa oikeastaan ihan mikä vaan, mitä nyt tassuihin sattuu saamaan 🙂

Luonteiltaan pojat vaikuttavat toistaiseksi hyvin samankaltaisilta. Molemmat ovat hyvin uteliaita ja seuraavat kaikkia tapahtumia silmät suurina ja hiippaillen kannoilla kaikkea uutta ihmettelemään. Leikki maistuu, on se sitten toistensa, aikuisten kissojen, tai koirien tai ihmisen kanssa. Yksi poikien lempileikeistä on kuivaraksujen metsästys ja niitä pojat osaavat tulla jo pyytämäänkin 🙂

Tulevissa kodeissa omistajien täytyy olla valmiita antamaan alkuun aikaa poikien sopeutumiseen, tosin en usko siihen menevän kauaa, niin reippaita pikkumiehiä he ovat. Pojat viihtyisivät varmasti yhteisessäkin kodissa, mutta omat erilliset koditkin käyvät yhtä hyvin. Mukavaa olisi, jos kodissa olisi toinen kissa tai kissaystävällinen koira kaverina, tai sitten hyvin leikkihenkinen omistaja.

Veljeksille on varattu aika rokotuksille ja kastrointiin 13.1., samalla korjautetaan Aamoksen pieni napatyrä.

Miettiessäsi kodin tarjoamista kissanpennulle, huomioithan että se voi olla osa elämääsi jopa seuraavat 15-20 vuotta. Suomalainen kotiaetsivä kissa luovutetaan uuteen kotiin asianmukaisesti loishäädettynä, eläinlääkärin tarkastamana ja ainakin kertaalleen rokotettuna. Se on tunnistemerkitty mikrosirulla, joka on yhdistyksen toimesta rekisteröity turvasiru.fi-palveluun.

Aamos sai oman kodin Espoosta 18.1.2014.

Varaajana toimi Salla.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: