Päivitetty 20.01.2014

Kodin saanut koira: SASCHA


Sascha joulukuussa 2013

 

 

SASCHA

* arvioitu syntymäaika 8/2013

* uros

* Romaniassa

 

 

 

13.1.2014
Hylätyt koirat ovat Romaniassa arkipäivää. Syyt hylkäämiselle ovat usein mitättömiä, ja eläimistä hankkiudutaan eroon kuin roskista. Pentujen jättäminen pahvilaatikoissa teiden varsille, levähdyspaikoille, katujen kulmiin ja rakennustyömaille on tyypillinen tapa päästä eroon ei-toivotuista koiralapsista, jotka ovat syntyneet ihmisen välinpitämättömyyden seurauksena vain siksi, etteivät omistajat ole vaivautuneet steriloimaan koiriaan ja valvomaan niiden tekemisiä. Tämä on myös yksi syy siihen, minkä vuoksi Romaniassa kodittomien koirien kierre jatkuu.

Näin alkaa myös tämän suloisen pennun tarina. Yhteistyökumppanimme eläinsuojelija Luiza Madru löysi eräänä päivänä läheisen kylän liepeiltä kaksi pientä, arviolta noin kolmenkuukauden ikäistä pentua hylättynä oman onnensa nojaan. Nämä pennut olivat Celine ja Sascha. Luiza kantoi pennut kotiinsa, vei ne pesulle, ruokki ja antoi niille ensimmäiset ulko- ja sisäloishäädöt. Seuraavien viikkojen aikana Celine ja Sascha saivat ensimmäiset rokotuksensa ja niiden valmistelu tulevaa, parempaa elämää kohti alkoi.

Luiza kertoo, että Celine ja Sascha olivat hyvin peloissaan ja ujoja kun hän ne kotiinsa toi, mutta nyt pentujen luottamus ja itsevarmuus on hurjassa kasvussa ja ne ovat jo kuin mitä tahansa pentuja. Hyvin leikkisät sisarukset ovat asuneet Luizan luona siis marraskuun alusta asti ja nyt ne etsivät omia rakastavia ja sitoutuneita loppuelämän kotejaan. Celine ja Sascha tulevat erinomaisesti toimeen niin muiden koirien kuin kissojenkin kanssa.

Tällä hetkellä 4,25kg painoinen Sascha tulee jäämään aikuisenakin pienikokoiseksi, arviolta noin 8-9kg painoiseksi.

Sascha etsii sitoutunutta ja motivoitunutta loppuelämän kotiaan, jossa ollaan valmiita opettamaan sille kotikoiran elämää alusta alkaen, aina remmikävelystä sisäsiisteyteen. Koiranpentua, kuten mitään muutakaan eläintä, ei koskaan oteta hetken mielijohteesta, vaan kyseessä on jopa 10-15 vuoden sitoutuminen, joka vaatii tarkkaa harkintaa ja koko perheen sitoutumisen.

Sascha tullaan luovuttamaan EU-passeineen asianmukaisesti sirutettuna, rokotettuna, loishääädettynä, tautitestattuna. Huomioithan, että edellytämme pennun kastroinnin tapahtuvan kohtuullisen ajan sisällä Suomeen saapumisesta. Yhdistys kuitenkin osallistuu kuluihin kuittia vastaan 25% osuudella.


16.1.2014
Sascha on varattu!
20.1.2014
Sascha saapui omaan kotiinsa Suomeen!


Varaajana toimi Nelli

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.