Varattu koira: TAUNO-PAPPA

Tauno-pappa on mahdottoman suloinen seniorichihu, joka nauttii huomiosta ja hellyydestä. "Pieni koira ja suuri luonne" sopii kuvaamaan tätä pappaa loistavasti.
Syntymäaika: 2010
Sukupuoli: uros
ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:25cm/4kg

 

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120–150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen aikana tarhan koiramäärä nousi, ollen tällä hetkellä jopa 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. 


Tauno-pappa on aiemmin omistettu koira. Taunon tiedetään eläneen pihalla, mutta kenties on saanut olla myös sisätiloissa. Tauno-pappa on päätynyt tarhalle omistajan saatua häädön kodistaan. Tarhalla eloa on nyt tällä papalla noin vuosi, jossa tämä ottaa mielellään vastaan kaiken mahdollisen huomioin ihmisiltä. Taunoa saa silitellä ja käsitellä melkeinpä miten vain, kunhan kyseessä on ihminen. Toisista koirista Tauno ei ihan niin välitäkään; Tauno pärjää kyllä porukassa hyvin, mutta jos tämä saisi valita, viettäisi hän päivänsä mieluummin yksin oman ihmisensä kanssa saaden kaiken huomioin itselleen.

Tauno on seniorichihu ja omaa hyvinkin stereotyyppisen “pieni koira, iso luonne” chihun asenteen. Tauno on sydämellinen ja omistautunut mutta kuitenkin ärhäkkä, kun sille päälle sattuu. Tauno puolustaa resurssejaan tarmokkaasti ja ilmaisee ärsyyntymisensä täpäkästi toisille koirille. Tauno on kuitenkin pohjimmiltaan erittäin ystävällinen sielu, joka sopeutuu uskoaksemme hyvin uuteen kotiin ja perheeseen. Taunolla, kuten lähes aina kaikilla seniorikoirilla, on kuitenkin jonkinverran terveydellisiä huolenaiheita: vasen takajalka ei palvele häntä yhtä hyvin kuin oikea, ja vaikka Tauno liikkuu sujuvasti, hän suosii lepäämistä vasemmalla kyljellään. Papalla on myös hoikka olemus ja pitkät kynnet takakannuksissa, jotka kaipaavat erityistä huomioita.

Tauno on aivan valmis omaan kotiin lellittäväksi ja paijattavaksi. Tauno etsii kotia, joka tarjoaisi hänelle turvan, lämmön ja rakkauden, jonka hän niin kovasti ansaitsee. Tämä rohkea pieni soturi on valmis antamaan sydämensä sille, joka näkee hänen arvonsa ei vain senioripappana, vaan perheenjäsenenä, jolla on vielä paljon rakkautta annettavanaan.

Päivitykset

15.4.2024
Tauno-pappa on tänään, tasan 2kk kodin etsinnän jälkeen, löytänyt oman kodin ja hänet on varattu perheeseen. Onnea Tauno ja uusi koti!

15.2.2024
Tauno-pappa aloitti oman kodin etsinnän ja toivoo etsinnän olevan kovin kovin lyhyt. Missä olisi sydämellisen Tauno-papan oma koti?

 


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tauno-pappa  saapuu Romaniasta Suomeen steriloituna/kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tauno on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Heikki-herran  kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. 

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Linda Nirkkonen

Tutustu myös näihin: