Päivitetty 02.07.2021

Tiedote 3.7.2021: Sterilointitoiminnan suurlahjoituksesta ja sterilointibudjetin nostosta


Kulkurien toiminnassa merkittävintä roolia näyttelee kohdemaansterilontitoiminta. Steriloinneilla pyritään vaikuttamaan Romanian kodittomien koirien ongelmaan sen syntysijoilla kestävän eläinsuojelutyön keinoin. Sterilointityömme Romaniassa tukeutuu saatuihin lahjoituksiin sekä yhteistyöhön useiden eläinsuojelijoiden sekä yhteistyötahojen kanssa.

Viime vuonna steriloimme yhteensä 3 573 eläintä, tähän käytimme lahjoitusvaroja 87 876,89 €. Tänä vuonna nostimme tavoitteita  entisestään ja pyrkimyksemme oli vuoden alussa käyttää 100 000 € budjetti edellisvuotta tehokkaammin. Tavoitteenamme on ollut saada viitteellisiä sterilointityöhön ohjattuja lahjoituksia 60 000 € ja yleisiä lahjoituksia 40 000 €  joita toimintasuunnitelman mukaisesti tulemme ohjaamaan sterilointeihin. Tällä tavoitteella pääsisimme noin 3 840 suoritettuun sterilointiin, tämä tarkoittaisi jopa 270 sterilointia enemmän kuin viime vuonna.

Tänä vuonna olemme steriloineet tammi- ja toukokuun välillä yhteensä jo 1 490 eläintä, joista 1 460 ovat olleet koiria ja loput 60 kissoja. Lahjoitusvaroja tähän on käytetty 39 012,46 €. Samalla aikavälillä olemme saaneet sterilointitoimintaan viitteellisiä lahjoituksia yhteensä 28 557,29 €. 

Tämän vuoden tavoitteisiin ja budjettiin on kuitenkin nyt tullut erittäin positiivinen muutos ja meillä on upeita uutisia kerrottavana sterilointitoiminnan osalta: olemme vastaanottaneet yksityiseltä henkilöltä Romaniassa tapahtuvaa sterilointitoimintaa varten suurlahjoituksen, joka on summaltaan huikeat 20 000 €.

Tämän suurlahjoituksen myötä olemme saaneet lahjoituksia vajaassa puolessa vuodessa yhteensä 48 557,29 €. Vertailun kohteena viime vuosi, jolloin saimme viitteellisiä lahjoituksia sterilointitoimintaan koko vuoden aikana kerättyä 49 269,35 €, olemme nyt jo iloksemme hyvin lähellä tuota lukua ja vakuuttuneita siitä, että kesäkuun loppuun mennessä olemme jo tehneet uuden ennätyksen tällä saralla.

 

Sterilointiyhteistyökumppanimme työn touhussa Romaniassa

 

Suurlahjoituksen myötä nostamme sterilointibudjettia ja -tavoitteita entisestään ja tähtäämme tänä vuonna yhteensä 4 600 sterilointiin ja 120 000 € budjettiin. Toteutuessaan kokonaisuudessaan, tämä lahjoitusvarojen määrä takaisi ennenkuulumattomat 1 030 sterilointia enemmän kuin viime vuonna. Olemme haltioissamme tästä mahdollisuudesta voida panostaa yhteen keskeisempään toimintaamme entistä enemmän. Kokonaisuudessaan tämä nostaisi Kulkurien yhdeksän toimintavuoden aikana tehtyjen sterilointien määrän 25 000 steriloituun eläimeen. 

Suunnitelmia tavoitteemme toteutumista varten on jo tehty kunkin yhteistyötahon kanssa. Budjetin noston myötä mahdollistetaan sekä useampi catch-spay-release -kampanja että vähävaraisten henkilöiden omistettujen eläinten sterilointia uusilla alueilla ja kylissä. Näillä alueilla kaivataan kipeästi apua koirien populaatioiden ja ei-toivottujen pentujen syntymisen ehkäisemiseksi.

Haluamme vielä lopuksi kiittää suurlahjoittajaamme ja kaikkia sterilointityöhön lahjoittaneita, yhdessä mahdollistamme konkreettisen muutoksen josta voimme olla sydämellisesti ylpeitä!

Täältä voit lukea lisää sterilointityöstä Romaniassa.

Rescueyhdistys Kulkurit ry

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.