Kodin saanut: TIMMY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

TIMMY

* noin 4-vuotias

* uros

* kastroitu

* kotihoidossa Suomessa

 

 

 

16.06.2013

Persoonallisen ulkonäön omaava Timmy on pelastettu eräältä lukuisista julkisista koiratarhoista, joissa eläimet kyhjöttävät ahtaissa häkeissä ja ajan saatossa hiljalleen hiipuvat pois ruoan, veden ja hoidon puutteessa. Uupumaton eläinsuojelija Cornelia Stan käy säännöllisesti kotikaupunkinsa Rosiorin kuolemantarhalla katsomassa koiria. Tältä noin 130 km Bukarestista sijaitsevalta keskitysleiriltä hän pelastaa yksittäisiä koiria, joiden katsoo tarvitsevan akuuttia lääkinnällistä apua, tai jotka hänen mielestään ovat soveltuvia ulkomaiseen adoptioon. Timmy oli yksi heistä. Rankkurit olivat napanneet sen Rosiorin kaduilta ja heittäneet pojan yhteen monista häkeistä muiden kurjaan elämään tuomittujen lajitovereidensa kanssa. Timmy on todennäköisesti ollut jonkun oma koira, mutta päätynyt kadulle syystä, jota voimme vain arvailla. Se, että tämä pieni uros on saanut monen sattuman kautta toisen mahdollisuuden päästessään Kulkureiden adoptio-ohjelmaan, on sille todellinen lottovoitto.

Timmy on viettänyt viimeisen kuukauden ajan Onevet-klinikan hoitolassa, jossa se on saanut ruokaa ja juomaa, hoivaa ja huolenpitoa. Tullessaan klinikalle sillä oli ollut hieman yskää, mikä oli oletettavasti johtunut lämpötilan vaihteluista. Nyt sillä on kuitenkin kaikki kunnossa.

Kaiken kokemansa jälkeen Timmy on vielä pikkuisen ujo, mutta kuitenkin hyvin sydämellinen, kiltti ja lempeä hännänheiluttaja. Ikää sillä on arviolta nelisen vuotta, painoa 7 kg, ja se on kastroitu. Timmy tulee toimeen kaikkien kanssa; ihmisten, koirien – niin urosten kuin narttujenkin. Timmyssä virtaa varmasti pekingese-verta. Se nauttii suuresti ihmiseltä saamastaan huomiosta.

Tulevan perheen on luonnollisesti ymmärrettävä, että poika tarvitsee aikaa sopeutumiseen ja opastusta Suomi-koiran tavoille rauhallisin ottein. Sen sisäsiisteydestä ja hihnassakävelytaidosta ei ole takeita, joten niiden opettelemiseen tai ainakin mieleen palauttamiseen tulee varautua.

Timmy luovutetaan asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, tautien varalta testattuna, loishäädettynä ja oman EU-passin omistavana.

Olisiko sinun kotonasi ja sydämessäsi tilaa sympaattiselle ja originellille Timmylle?

20.07.2013

Timmylle on lisätty muutamia tuoreita kuvia. Se näyttää todella komealta, ja on muuttunut huikeasti kesäkuun alun valokuviin verrattuna. Turkki kiiltää & poika on hyväntuulinen kaikin puolin.

17.09.2013

Timmystä johtumattomista syistä sen kotitarjous peruuntui. Poika lentää kuitenkin suunnitellusti Suomeen 22.9. kotihoitoon etsimään täältä käsin omaa perhettä.

23.09.2013

Timmy on kotihoidossa Suomessa ja sitä voi käydä tapaamassa sovitusti Vantaalla.

25.09.2013

Timmyn kotihoitajan kertomaa: “Kyllä onkin suloinen kaveri! Antaa hyvin hoitaa itseään ja kävelee remmissä mallikkaasti ja tekee tarpeet ulos. Nyt olemme yhdessä sohvaperunoita. Ulkona olo vielä vähän jännittää, mutta päivä päivältä paremmin.”

Alla tuoreita valokuvia lempeästä hurmurista.

08.10.2013

Timmyn kotihoitokuulumisia: Terveisiä Timmyltä! Hän on reipastunut ihan hurjasti ja leikkii leluillaan ja juoksee ja touhuaa ja on aina iloinen. Luonnettakin löytyy. Nyt on täällä hoidossa myös bichon frisee Salama, 4 v kastroitu uros. Timmy ei oikein tykkää ja on yrittänyt pomottaa Salamaa, mutta on heti lopettanut, kun olen torunut ja hän on ollut heti nöyränä. Tosin vasta eilenhän Salamakin tuli, joten voivat vielä hyvinkin tulla kamuiksi. Salamakin on ollut täällä paljon hoidossa ja pitää ehkä paikkaa myös omana reviirinään.

Sen sijaan muutaman pihan päässä asuva kyproskoira Grace on ihana! Juoksivat Gracen pihalla itsensä eilen aivan läkähdyksiin. Luulenkin, että Timmy sopisi sellaiseen kotiin, jossa olisi kooltaan häntä hieman isompi narttu kaverina.”

09.10.2013

Lisää ihanan kotihoitajan terveisiä: “Timmy on aina tyytyväinen eikä pode eroahdistusta ollenkaan. Toinen päivä Salama-koiran kanssa ja tuntuu siltä, että sopeutuminen on hyvässä vauhdissa. Timmy rakastaa noutoleikkejä; minä heitän vinkulelua ja Timmy jaksaa hakea sen sohvalle. Timmy voi kulkea vapaana ja seuraa hyvin sekä tulee luokse kutsuttaessa. Tätä tehdään tietenkin vain lähimetsässä.”

18.11.2013

Timmy on saanut oman kodin Suomesta <3

Jos olet tutustunut sivuillamme HUOLELLISESTI koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa, ja tiedät voivasi tarjota Timmylle turvallisen kodin sen loppuelämäksi, ota yhteyttä Taijaan. Muistathan, että mitään eläintä ei saa ottaa hetken mielijohteesta.

Katso hellyttävä videoklippi Timmystä tästä.

15.10.2013

Timmy on varattu omaan kotiin <3

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: