Kodin saanut: PEGGY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

PEGGY

* arvioitu syntymäaika 05/2013

* steriloitu narttu

* Sai kodin Romaniasta.

 

 

 

27.9.2013

Dog Rescue-tarhalla odottelee kotiaan narttupentu nimeltä Peggy. Peggyn on löytänyt kadulta harhailemasta tarhanpitäjä Daniela Stoica. Peggy oli löytöhetkellä n. 3 kk ikäinen, hyvin lihava ja Peggyllä oli panta kaulassaan. Koska omistajaa ei näkynyt, eikä kukaan kiinnittänyt lihavaan, harhailevaan pentuun mitään huomiota, otti Daniela Peggyn mukaansa ja vei Dog Rescuen tarhalle.

Peggy on nyt n. 5 kk ikäinen iloinen ja reipas pentu, joka on mitä luultavimmin ollut jonkun kotikoirana lyhyen aikaa ja sitten hylätty kadulle. Peggy on leikkisä ja iloinen häslä, joka tutkii innokkaasti uusia asioita. Peggy myös käyttää ääntänsä melko voimakkaasti, sillä kun yritimme tyttöä saada kuvattavaksi, juoksi Peggy meitä karkuun ja kiljui melko kovaan ääneen. Peloissaan Peggy ei kuitenkaan ollut, vaan ilmeisesti Peggyn mielestä tässä oli oiva tilaisuus hauskalle leikille.

Peggyn aitauksessa tarhalla on seurana useita muita pentuja ja pari aikuisempaakin koiraa. Kaikkien näiden kanssa Peggy tulee mainiosti toimeen. Peggy on hyvin eläväinen tyttö ja tarhalla ollessamme tuntuikin välillä siltä, että Peggy oli joka paikassa. Hyppimässä vasten kerjäten rapsutuksia, tunkemassa syliin kun kyykistyi. Peggy on siis toisin sanoen hyvin eläväinen, reipas ja sosiaalinen, kuten tämän ikäisen pennun kuuluukin. Kissoihin Peggy ei ole päässyt tutustumaan. Peggyn arvioitu aikuiskoko tulee olemaan keskikokoinen n. 50 cm ja alle 20 kiloa. Peggy on steriloitu.

Peggy kaipailee omaa aktiivista kotiaan, jossa tälle iloiselle ja reippaalle pikkuneidille tarjottaisiin riittävästi tekemistä, lenkkejä, turvaa ja rakkautta. Peggyn tulevan kodin on hyvä muistaa, että pentu vaatii sitoutumista ja motivaatiota kasvaakseen aikuisena kunnon kotikoiraksi. Parhaimmillaan pentuun sitoutuminen vie 10-15 vuotta.

18.11.2013

Peggy sai oman kodin Romaniasta lokakuun aikana.

Adoptioprosessissa autteli Johanna.

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: