Kodin saanut koira: TOBU

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

tobuTOBU

* alle 3v.

* uros

* Romaniassa

 

 

 

 

2.4.2014
Kulkurien aktiivit tapasivat Tobun Rosiorin kunnallisella tarhalla Romaniassa 7.3.2014. Vaikka millään koiratarhalla ei ole hyvä tunnelma, niin tällä matkalla Rosiori sai tunteet pintaan kaikkein vahvimmin. Tunnelma tarhalla oli erityisen stressaantunut ja hyvin moni koira epätoivoisen pelokas. Tämä johtuu mm. siitä, että työntekijät eivät ole kiinnostuneita tarhan koirista. Eläinsuojelija Cornelia Stan, joka on saanut kaupungilta luvan auttaa tarhan koirien olosuhteiden parantamisessa, ei pysty käymään tarhalla joka päivä.

Tältä tarhalta löytyi siis Tobu. Tobu oli tiukalla kerällä ahtaan häkkinsä nurkassa kahden muun häkkikaverin haukkuessa ja hyppiessä sen ympärillä ja välillä päälläkin. Kulkurien aktiivit yrittivät ottaa kontaktia Tobuun, mutta se vaan makasi paikallaan. Ainoastaan silmät liikkuivat – masentuneet ja stressaantuneet silmät. Tobu oli tottunut, että kaikki vaan kävelevät ohi. Sitä myös pelotti sisätilojen hirveä meteli.

Kun häkkiin mentiin sisälle silittämään Tobua, ei se edelleenkään tehnyt elettäkään liikkuakseen. Kulkureiden aktiivi nosti Tobun syliinsä, jossa se oli juuri siinä asennossa mihin sen milloinkin yritti asetella. Tobusta tunsi, että se on hyvin ihmisrakas. Sen silmistä näki, että se on kiltti, lempeä ja kiinnostunut, mutta sen luotto ihmiseen on kärsinyt ja yhtä paljon sitä pelottaa rohkeiden häkkikavereiden riehakas käytös. Todennäköisesti Tobu on sen häkin pahnan pohjimmainen.

Kun Tobu ymmärsi ihmisen aikeiden olevan ystävällisiä, se suorastaan sulautui kiinni, kiemurteli vartaloaan mahdollisimman lähelle ja nautti silminnähden hellyydestä. Tobu on nöyrä nuori poika, jonka arkuuden selättämiseen tuskin tarvitaan kovin paljon vaivaa.

Tobu ei ole koiramaailman yksinselviytyjä. Se tarvitsee oman perheen rinnalleen ja lämpimän pedin, sohvan tai sängyn, jossa nukkua peiton alla oman ihmisen kainalossa. Tobun rotusekoituksessa on saksanseisojaa tai pointteria: sen ilmeet ja käytös, vaikkakin pelokkaana tarhalla, on tuttua ihmiselle, joka tuntee nämä ko. rodut. Rotumääritelmän mukaan sekä kokemuksen perusteella tällainen koira on kotona loistava sohvaperuna, seurakoira ja vieraillekin ystävällinen. Ulkona se on kestävä ja innokas liikkuja. Se voi olla herkkä ja loukkaantuakin helposti. Lasten kanssa saksanseisojatyyppiset koirat tulevat usein hyvin toimeen.

Tobusta ei saatu kunnon seisontakuvaa, mutta luonteensa lisäksi rakenteeltaankin se muistuttaa pointteria/saksanseisojaa, tosin Tobulla on hieman pidempi karva. Tobun säkäkorkeus on n. 60 cm ja paino alle 30 kg. Mahdollisen riistaviettinsä takia Tobua ei suositella samaan kotiin kissan tai jyrsijöiden kanssa.

22.4.2014
Tobu on varattu omaan rakastavaan kotiin Suomeen!

21.5.2014
Tobu matkasi omaan kotiinsa Suomeen 16.5.2014.

29.5.2014
Saimme ihania kotikuulumisia kaksi viikkoa sitten kotiutuneelta Tobulta:

“Meille kuuluu pelkkää hyvää, Tobu on alkanut suorastaan kukoistaa viimeisen viikon aikana. Viime torstaina kuultiin ensimmäinen haukahdus, kun poika oli ollut ihan hiljainen ensimmäiset päivät. Koirat on myös alkaneet telmiä keskenään, rähinöitä ei ole enää tullut, välillä vaan vanhempi koira vähän komentaa kun Tobu yrittää liian riehakkaasti aloittaa leikkiä. Lelujen kanssa Tobu puuhastelee yksinkin, pehmolelut on kaikkein mieluisimpia.

Kotiinjäämistä on harjoiteltu joka päivä, vaikka ei vieläkään pitempään kuin pari tuntia kerrallaan.Tobu jää yleensä katsomaan ikkunasta kun lähden, mutta palatessani se on ollut nukkumassa, niin että rauhallisesti se on suhtautunut, en usko että töihinpaluusta tulee mitään ongelmaa.

Iltalenkistä on tullut Tobun päivän kohokohta, se käy ihan kierroksilla kun ollaan lähdössä, ja lenkin jälkeenkin se jaksaa riehua. Silloin helleaallon aikaan tehtiin iltamyöhäsellä parin tunnin retkiä kävellen ja hölkäten. Pikkukoira käy mielellään lammessa uimassa mutta Tobu ei kyllä varpaitaan kastele, kiertää lätäkötkin tarkkaan.Nyt kun tuli näin kylmä niin ollaan menty vain tunnin verran, ja uimisetkin on toistaiseksi jääneet.

Sisälle merkkailua ei ole ollut enää alkupäivien jälkeen, ja hienosti on hoidettu kaikki tarpeet ulos. Sitä löysävatsaisuutta Tobulla on vieläkin, vaikka saa maitohappobakteeria joka aterialla. Ilmeisesti menee vähän pitemmän aikaa että vatsa tottuu. Ruoka maittaa kuitenkin, ja poika on reipas ja iloinen.”

Varaajana toimi Niina.

Tobulle lisätty video 11.4.2014.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: